Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:39 04.07.25 
Религия и мистика
   >> НЛО
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ами сега...нови  
Автор скептик ()
Публикувано22.10.99 09:20

Отдавна не съм бил тук, но като гледам промяна няма ни на йота. Все същите изтъркани лафчета "Аз вярвам", "Извънземни има, защото не може да няма" и т.н. Никакво развитие, никакво раздвижване на сивото вещество, никакви разсъждения. Ха сега, какво ще кажете за това? Няма да се срещнем с никакви извънземни, освен ако сами те не ни се натресат. Отговорът - виновен е Интернет, колкото и парадоксално да звучи. Именно Интернет ще доведе света до превръщането му в "глобално село", което е..затворено в себе си. Аз съм на 25 и добре си спомням как беше по-рано - надпревара в космоса, непрекъснати полети от СССР и САЩ. А сега какво е -бледо подобие - затвориха МИР, все по-малък брой полети. Пък и на кой му пука - имаме Интернет, нашия нов Космос... Моля да не ми отговарят тинейджъри, на които представите за външния свят се оформят изключително от "Досиетата Х" или "Денят на независимостта"

Тема ами сега...нови [re: скептик]  
Автор mig29 ()
Публикувано22.10.99 10:51

Ami da! Napravi nesto za glupaci i to ste se polzva samo ot takiva.Primer za tova e Windows-a.Napylno sym syglasen s teb otnosno misleneto.Naistina goljamata chast vjarva, a ne misli, dori ne pravi razlika mejdu dvete. Za syjalenie I-neta prevrysta lokalnata glupost v globalna.A za razvitieto tuka ne si prav. Razvitie ima, no kym po zle (tja entropijata vinagi narastva v taja vselena),no njakoi koito predi si misleh che sa mnogo zabludeni, vsystnost ne sa chak tolkova.

Тема сега... ами натам! ->>>нови [re: скептик]  
Автор Headhunter ()
Публикувано23.10.99 15:54

>Аз съм на 25 и добре си спомням как беше по-рано - надпревара в >космоса, непрекъснати полети от СССР и САЩ. А сега какво е ->бледо подобие - затвориха МИР, все по-малък брой полети. Пък и >на кой му пука - имаме Интернет, нашия нов Космос... Има нещо вярно в онова за интернета - "глобално средство за промиване на мозъци" май му се вика :)). За съжаление е неизбежно. Като повечето "тъпи" кризи в човешката цивилизация, ще трябва да си я изживеем и тази, за да ни дойде акъла... Колкото до това, което беше преди - е, тук малко можем да поспорим, че точно в интернет е причината за секването на масовите полети. Първо - в щатите дойдоха на власт демократите, които винаги са се "славели" с "по-вътрешно" насочената си политика. В смисъл на оправянето на вътрешните бакии, стабилизиране на икономиката, намаляване на безработицата и... за съжаление - рязане на програми от бюджета, които имат "съмнителна възвръщаемост". (В това отношение Клинтън е малко нещо ново в политиката на демократите - май ще влезе в историята им като първият президент демократ, който е провеждал активна външна политика.) Та още веднъж да напомня за съвсем пресния случай с сондата на НАСА на Луната. Вдигна се такъв шум, че се хвърлят пари на вятъра... Отминаха славните времена на Рейгън и неговите Звездни войни. Второ - руснаците построиха МИР и с мъка я поддържаха през последните години. Станцията беше проектирана за 5 години живот, а вече деяни повече от 12 или 13. Все пак това не е "Лада", която може да работи и с чаркове от перална машина. Факт е, че през последните 2-3 години и американците и EU, поеха част от изгдръжката на станцията. Русия точно сега не е цъфнала и вързала, за да изстрелва ракети както преди... Вярно е, че ракетите им са много по-евтини, но все пак са скъпи. Вярно е още, че руснаците предложиха извеждането на изкуствени спътници в орбита на по-евтини цени, но нещо работата не се получи (познайте защо! Почти като с оръжейния им пазар). И накрая - американците вече си нямат конкурент. Защо им е да се напъват? Русия има доста да почака преди да си стъпи на краката за да може да си позволи финансово да бъде конкурент. Япония и EU дремят, тях май ги грее повече паричната страна на въпроса (е, нормално!) и те си изстрелват само спътници... Китай предричат да излязат към нагоре през 2016... Ами?!! Това е положението... Но почакай да се върнат републиканците, и тогава ще видим. Толкова от мен... А, и преди да свърша - набори сме :). Такова... :))) Павката

Тема ами сега...moje i natamнови [re: скептик]  
Автор AVSI ()
Публикувано28.10.99 19:57

Skeptik , tova che ne znaesh za sushtestvuvaneto na izunzemnq jivot govori losho za tebe i tvoqta niska obshta kultura....pravi si drugite izvodi sam :))) Vera

Тема ами сега...moje i natamнови [re: AVSI]  
Автор Headhunter ()
Публикувано31.10.99 12:35

Хехе, общата култура е едно много "общо" понятие, което може и да изключва знанието за извънземните, ако не се лъжа...

Тема ами сега...moje i natamнови [re: Headhunter]  
Автор AVSI ()
Публикувано02.11.99 11:20

HeadHunter, opredeleno se lujesh

Тема ох AVSI... мъка, мъканови [re: AVSI]  
Автор скептик ()
Публикувано02.11.99 16:52

Абе човек, как даваш квалификации за другите, като изобщо не ги познаваш. Не знам за извънземните, затова нямам обща култура?! По-голяма глупост не бях чувал. Мога да те уверя, че чета от 4 годишна възраст и понастоящем по-всяка вероятност, между мен и теб сега има стотици книги. Книги, които аз съм прочел, а ти дори не си чувал. Любимия ми жанр е фантастиката. Няма книга от едновремешната поредица "Галактика", която да не съм чел. Сега, за съжаление се издава почти само плява. Но пазара го диктува - хората предпочитат да четат белетристична адаптация на Star Wars, а не Оруел. Именно голяма част от тази литература засяга извънземния разум. Така че твърдя, че съм силно запознат по темата. Защото именно това са източниците на някаква информация-разсъждения на авторите за извънземния живот. За мен безкрайните поредици на Деникен не са никакви научни трудове, а са написани с основната цел да се продават. А колкото до "знаенето". Интелигентния човек винаги се съмнява. Лумпена, с ограничения си мозък обаче "знае" или поне си мисли, че знае.

Тема ох AVSI... мъка, мъканови [re: скептик]  
Автор AVSI ()
Публикувано02.11.99 19:51

tup si i tup she si ostanesh kvo mi puka na mene kakvo chetesh, kakvo si chel ili kakvo she chetesh? nishtoooooo....mi togava shto me zanimavash s "inteligentnata" si lichnost? knigite deto az gi cheta ne sa fantastika, no lovq bas che tova deto az moga za 3 dni da go procheta ti sigurno okolo mesec she se muchish. a tva che inteligentniq chovek se sumnqva shte ti kaja che ne e vqrno!!! ama ti si psihichno nedorazvito lape na koeto kakvoto i da mu obesnish she stoi i she te gleda umno. vera

Тема ох AVSI... мъка, мъканови [re: AVSI]  
Автор Mig29 ()
Публикувано03.11.99 12:49

Typo, mnogo typo izkazvane! AVSI ti javno si ot naj negramotnite fanatici, taka che s tebe e izlishno da se zanimava chovek. Vse edno na mudjihidin da obesnjavash kvantova mehanika.

Тема ох AVSI... мъка, мъканови [re: Mig29]  
Автор скептик ()
Публикувано04.11.99 09:07

абсолютно си прав "Напразно и самите богове със глупостта на хората се борят." Гьоте

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.