Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:58 16.11.24 
Религия и мистика
   >> НЛО
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема 4ovekut i zloto u nego  
Автор J ()
Публикувано18.12.99 02:30

kak si mislite 4ovek ubiva . samo mi se obadete i shte razberete HeHEHe

Тема 4ovekut i zloto u negoнови [re: J]  
Автор Tони ()
Публикувано19.12.99 22:01

Кажи как мислисш че става, според мен това си е заложено във всеки човек, но при своята евплюция човек все повече и повече се отделя от тази своя способност, но най-големият проблем според мен е че това става само психически, самото по съвременно общество налага този тип поведение, но самата същност на човек се запазва и в екстремни ситуации или при подходящо стечение на обстоятелствата тази способност се проявява. Нека бъдем честни и си признаем, факта че можем да мислим или да творим не ни отделя кой знай колко много от всички други животни, всъщност това коерто ни отделя май е морала, който от своя страна е нещо съвсем изкривено задоволяващо само нашите представи, и съответно определящо се от тях. Например преди 1000 години ако убиеш някой който краде или те напада не е било кой знае какво и това не е карало хората да те удумват или да те гледат презрително, а сега е точно така дори даси имал пълното право да го направиш. Но докато в момента убийството на човек се смята за най-голямото престъпление, то убийството на животно не е нищо друго освен забавление или необходимост. Не че съм от защитниците на животните, лично аз съм унищожил и изял много от тях, но това ни най малко не ме притеснява, както не би ме притеснило и ако сторя нещо подобно с човек който го заслужава или ме е принудил да го сторя. Обаче за повечето хора убийството на животно е нещо нормално докато това на човек престъпление, и каква е разликата, може ли някой да ми каже-според мен никой не може да посочи и една основателна причина двете неща да се разграничават,. За мен няма значение дали ще отглеждаш животни за да ги чдеш или роби и гладиатори които да работят и да те развличат, е това е моето мнение, въпреки че може би не това беше точният клуб за обсъждане на подобна тема.

Тема 4ovekut i zloto u negoнови [re: Tони]  
Автор Headhunter ()
Публикувано21.12.99 17:14

Виж тук си прав... Само, че по тази логика аз въобще не виждам и смисъл в отричането на убиването. иначе можем да запитаме: Защо лъвът убива газелата? Ще кажеш - за да се нахрани, докато човекът би я убил за удоволствие. Да ама има и някои животни, които също го правят без да са гладни или застрашени - просто заради самото убиване. Например - анакондата. В онзи филм, дето го даваха наскоро поне това не беше измислица - анакондата убива, и може да изплюе жертвата си за да убие отново, без да е застрашена. Всъщност кой ли би посмял :). Или мравките, които водят доста организирани войни и са другото същество на планетата, което организирано се самоунищожава... Аз съм пацифист по принцип, но не мога да отрека, че войните и болестите, както и самото убийство за удоволствие е част от Нещата. Част от природата... Не можеш да вземеш, без да дадеш - и след като трябва да съществува равновесие, защо наред с разума, съзидателността и любовта като положителни качества, да не сложим и лудостта, разрушението и любовта към насилието. Всъщност понякога мисля, че това което ни прави хора е това, че се опитваме да нарушим равновесието, опитвайки се да бъдем по-добри... или по-лоши. Но равновесието си е там. И не зависи от разума или разбирането... или от човеколюбието. Защото ако някой стори нещо на някой мой близък, окото ми няма да мигне докато го изтезавам до смърт. Не, че ще изпитам удоволствие, но ще изпитам удовлетворение от мисълта, че страдайки е разбрал какво е причинил на друг. Тук може би има малко разум, но няма нищо общо с човеколюбието... Има общо със справедливостта. А тя е относителна. Абе кво съм седнал да пиша и аз. Така ще стигна до не-знам-къде... Ако искаш да поговорим за тия работи, пиши ми на адреса. Защото ако продължа да се изказвам по-нашироко, някой заядлив умник ще вземе да ме напсува или нещо такова, а аз тия хубавци наистина не ги разбирам ментално и някой ден... ще постъпя нерационално и в разрез с принципите си като им надъня на компютъра някоя неприятна заразка :). Знаеш - "Колкото по голяма гадост, толкова по-голяма радост" е мотото на моята зодия :). Чао.

Тема 4ovekut i zloto u negoнови [re: Tони]  
Автор Ronia ()
Публикувано29.12.99 20:04

Az ne sym zashtitnica na jivotnite, iam meso, obicham mliako i t.n.Mislia che za horata razlikata da ubiesh chovek i da ubiesh jivotno/ili da iadesh chovek i da iadesh jivotno/ e che e protivoestestveno da se posiaga na sobstvenia vid. V evoliuciata chivotnite izdat drug vid jivotni ili rastenia, NO NE SEBEPODOBNI, osven ako ne e vypros na jivot i smyrt.

Тема 4ovekut i zloto u negoнови [re: Headhunter]  
Автор Ronia ()
Публикувано29.12.99 20:13

Pyrvo nai-liubopitno mi e koia zodia si ;))) Kolkoto do vyzgledite ti za NESHTATA...nai-obshto sym syglasna s niakoi dobronamereni zabelejki, koito shte se radvam da obsydim.Kazvash che okoto ti niama da mifne ako "..."...az ne bih mogla da go napravia, nai malkoto da izdyrjam da gledam kak drugo choveshko syshtesvo umira.Ne znam.... iam meso / ;))) / , no ne moga da ponasiam samoto ubivane.Nikoga niama da otida na lov ili ribolov, za men tova e jestoka gledka v bukvalnia smisyl.Kolkoto do spravedlivostta-mislia che ako chovek otmyshtava po tozi nachin, toi e padnal do nivoto na drugia...spravedlivostta e da prostish, tova te pravi po-dobria....makar che i az ne vinagi izbiram tozi pyt...hubavo e ako chovek ima sila da prosti

Автор Ronia ()

Pyrvo nai-liubopitno mi e koia zodia si ;))) Kolkoto do vyzgledite ti za NESHTATA...nai-obshto sym syglasna s niakoi dobronamereni zabelejki, koito shte se radvam da obsydim.Kazvash che okoto ti niama da mifne ako "..."...az ne bih mogla da go napravia, nai malkoto da izdyrjam da gledam kak drugo choveshko syshtesvo umira.Ne znam.... iam meso / ;))) / , no ne moga da ponasiam samoto ubivane.Nikoga niama da otida na lov ili ribolov, za men tova e jestoka gledka v bukvalnia smisyl.Kolkoto do spravedlivostta-mislia che ako chovek otmyshtava po tozi nachin, toi e padnal do nivoto na drugia...spravedlivostta e da prostish, tova te pravi po-dobria....makar che i az ne vinagi izbiram tozi pyt...hubavo e ako chovek ima sila da prosti

Автор Ronia ()

Автор Ronia ()

Тема pobyrka se miloto,celi 4 pyti edno i syshto, sorryнови [re: Headhunter]  
Автор Ronia ()
Публикувано29.12.99 20:14

Ama kato e crazy komp.... ;)))

Тема На Ronia...нови [re: Ronia]  
Автор Headhunter ()
Публикувано06.01.00 14:42

Зодията е С-с-с-с-скорпион :). Леле, колко гадно прозвуча :). Напълно те разбирам за това, че не можеш да гледаш насилието, така да се каже в очите. По принцип като наблюдател и аз не бих могъл, но като участник - е... зависи за какво става дума. Представи си, че обичаш някого почти до безумие. Този човек е твоята муза, едва ли не причината да дишаш, да твориш... всичко. И си представи, че някой целенасочено наранява този човек. Наранява го до степен, че да изчезне от твоя живот. Всичката любов, която си хранила към това същество е толкова голяма, че не можеш да си преставиш, че някой някога може да му стори зло. Но злото се случва. Е, какво ще почувстваш? Какво би почувствала, ако някой унищожи половината от самата теб? Любов, мисъл да простиш? Повярвай ми, в първият момент ще бъдеш само мозък с нокти. И ако причината за бедствието ти попадне под ръка... ще видиш колко човеколюбива можеш да бъдеш :). Има много видове насилие... аз лично за себе си знам, че физическото насилие не е нищо в сравнение с менталното. Сигурен съм за себе си, че няма да стигна до крайност, но не и през първите няколко дни. После може и да простя, но не съм сигурен, че бих забравил и споменът за случилото се понякога ще ме кара да мисля нерационално. Но в първият момент на врага му е бедна фантазията... Не съм сигурен, че ще ме разбереш. Надявам се да не съм направил поредния гаф с половете, но от името ти съдя, че си момиче. Няма да се впускам във Фройдовски обяснения за начина на мислене на мъжа и жената, но само ще кажа: женската психология не е концентрирана, а разперена като ветрило, докато мъжката винаги е концентрирана в точка. Затова много често се получава, когато жена разговаря с мъж, мъжът да казва: "Добре, де! Обясни ми с думи прости какво искаш!". И жената обяснява, но мъжът пак не разбира гледната точка. Защото не е в природата на жената да даде отговорът така както би го дал мъжът. Защо повдигнах въпроса. Защото, когато ти обяснявах по-горе за това, което бих почувствал, ако загубя любим човек, аз обяснявах повече мъжката гледна точка. За мъжът най-краткото разстояние между 2 точки е правата, докато при жената това не е задължително. При мен има причина, следствие и реакция по най-бързия възможен начин. Жената повече ги обмисля тези неща :). Имам в предвид не с мозък, а с чувствата. Ето ти един пример. Спор между мен и майка ми. Гледахме филма "Време разделно". Когато се стигна до момента "Избирай - Аллах акбар, или ти режеме главата!", майка ми каза - Аз бих си сменила вярата, в душата си ще остана християнка, но животът на децата ми е по-важен. А аз и казах, че с правото си на избор, ще ида на дръвника. И не е въпроса във вярата. Не е дори и в честта. Просто така го почувствах. Предпочитам да светна и да изгоря пред това да избледнея... Чао

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.