Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:20 19.07.25 
Религия и мистика
   >> НЛО
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Живот на Юпитер и другите планетинови  
Автор Тони ()
Публикувано03.10.99 21:21

Ето една интересна темичка, пуснах и нещо подобно в клуб Астрономия, все някактрябва да се посъбудят заспалите клубове. И така все още нямаме нито технически нито гео-политически възможности да търсим живот в други планетни системи, но и в нашата има доста кандитати, Не става въпрос а разумен живот, тази вероятност е безкрайно малка все едно всички които играят тото да спечелят шестица в един тираж, даже още по малка. Да вземем за пример Юпитер, неговата атмосфера е с напълно подходящ състав, температурата и също, а и най вероятно има слоеве и с приемлив налягане, или пък Марс тя е награицата на сферата в която е възможно развитие на живот / нека не забравяме че Юпитер има собствени източници на енергия/, най-вероятно е имало и има вода, атмосферата е сходна с тази на земната преди появата на растенията / богата на въглерод /, или пък Венера с нейната атмосфера богата на сяра и серн съединения / като земята по времето на активният вулканичен период. Е какво мислите?

Тема Живот на Юпитер и другите планетинови [re: Тони]  
Автор Atanas Yordanow ()
Публикувано06.10.99 00:56

Che sled nikolko Miliona godini moje da se powi niakoe po razumno syshtestwo

Тема Живот на Юпитер и другите планетинови [re: Atanas Yordanow]  
Автор Juli ()
Публикувано06.10.99 09:29

Поне от това, което ми е казвал чичо ми, няма съмнение, че извънземни има! На кои планети обаче не съм питала. Преди известно време, пишех нещо и /сега не мога да кажа дали е било извънземно/, но усетих, че ушите ми започнаха да пищят. Не беше обикновен контакт какъвто установявам. Нещото започна да рисува странни и неразбираеми за мен неща. Да ви кажа честно, обзе ме ужас и веднага прекратих. Juli

Автор bigstoyan ()
Публикувано06.10.99 11:35

Ами не знам, кво да кажа. Аз следвам биология (завършвам вече) и като такъв спокойно мога да ти кажа, че не е нужно да се търси живот в сферата на обитаемост, както са определили едно време до границите на Марс например. Освен живота на въглеродна основа (като нашия) е възможно да съществуват много други форми, които дори не можем да си представим - гаранция....

Тема Живот на Юпитер и другите планетинови [re: Juli]  
Автор mig29 ()
Публикувано06.10.99 11:50

Juli, seriozno trjabva da se zamislish za hormonite si, sto razni nesta te karat da risuvash. Tova e chesto javlenie v puberiteta, no posle minava.

Тема Юпитер е кофти изборнови [re: Тони]  
Автор Zak ()
Публикувано06.10.99 18:02

От всички планети в Слънчевата система Юпитер е най-неподходящата за живот, под каквато и да е форма. Защото: 1. Юпитер не е стабилна планета, а представлява газов гигант, съставен предимно от водород, хелий и метан. Даже навътре в ядрото на планетата липсват елементи от Мендеелевата таблица, тъй присъщи за Земята и други планети, за сметка втечнените газове, описани по-горе. Следователно появата на интелегентна форма на живот е малко вероятно, поради изключително малкото наличе на разнообразие на ресурси, необходими за развитието на предполагаемата форма. 2. Живота на хора там е немислим - 2.41g постоянно натоварване не е по-силите на човешкото тяло. Общо взето, по-малката маса на Юпитер от критичната го е спасила от гравитационен колапс и превръщането му в звезда от тип бяло джудже. Той е неразцъфналото второ слънце в нашата звездна система.

Тема Юпитер е кофти изборнови [re: Zak]  
Автор Цвети ()
Публикувано06.10.99 22:43

Тогава коя е най-подходящата ? Може би Марс!

Тема Колонизация [re: Цвети]  
Автор Zak ()
Публикувано07.10.99 12:52

Марс е най-подходящата, наистина. Но къде ли сме хукнали, след като една Антарктида и няколко пустини не можем да колонизираме (да не говорим за непригодни среди за човека на други планети). Нека първо колонизираме тях - създаване на устойчиви растителни и животински видове (от -90 до +60 С) - като генерална репетиция за колонизация, пък после ще видим.

Автор The Dolphin ()
Публикувано08.10.99 20:42

mnogo interesno zvuchi az viarvam che jivot ima ne samo na planetite ot slanchevata sistema,no i v zialata vselena vse pak tova e edin naistina goliam sviat???????!!!!!!!!!:))))))))))))))

Тема Живот на Юпитер и другите планетинови [re: The Dolphin]  
Автор Juli ()
Публикувано09.10.99 23:38

Не знам коя планета е най-подходящата за живот, но сигурно има планети, които все още дори не сме открили. Не сме ги открили, защото уредите, с които разполагаме са твърде прости за да достигнат чак дотам. Juli

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.