|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Живот на Юпитер и другите планети
|
|
Автор |
Тони () |
Публикувано | 03.10.99 21:21 |
|
Ето една интересна темичка, пуснах и нещо подобно в клуб Астрономия, все някактрябва да се посъбудят заспалите клубове. И така все още нямаме нито технически нито гео-политически възможности да търсим живот в други планетни системи, но и в нашата има доста кандитати, Не става въпрос а разумен живот, тази вероятност е безкрайно малка все едно всички които играят тото да спечелят шестица в един тираж, даже още по малка. Да вземем за пример Юпитер, неговата атмосфера е с напълно подходящ състав, температурата и също, а и най вероятно има слоеве и с приемлив налягане, или пък Марс тя е награицата на сферата в която е възможно развитие на живот / нека не забравяме че Юпитер има собствени източници на енергия/, най-вероятно е имало и има вода, атмосферата е сходна с тази на земната преди появата на растенията / богата на въглерод /, или пък Венера с нейната атмосфера богата на сяра и серн съединения / като земята по времето на активният вулканичен период. Е какво мислите?
| |
|
Che sled nikolko Miliona godini moje da se powi niakoe po razumno syshtestwo
| |
|
Поне от това, което ми е казвал чичо ми,
няма съмнение, че извънземни има!
На кои планети обаче не съм питала.
Преди известно време, пишех нещо и /сега не мога да кажа дали е било извънземно/, но усетих, че ушите ми започнаха да пищят.
Не беше обикновен контакт какъвто установявам.
Нещото започна да рисува странни и неразбираеми за мен неща.
Да ви кажа честно, обзе ме ужас и веднага прекратих.
Juli
| |
Тема
|
[re: Тони]
|
|
Автор |
bigstoyan () |
Публикувано | 06.10.99 11:35 |
|
Ами не знам, кво да кажа. Аз следвам биология (завършвам вече) и като такъв спокойно мога да ти кажа, че не е нужно да се търси живот в сферата на обитаемост, както са определили едно време до границите на Марс например. Освен живота на въглеродна основа (като нашия) е възможно да съществуват много други форми, които дори не можем да си представим - гаранция....
| |
Тема
|
[re: Juli]
|
|
Автор |
mig29 () |
Публикувано | 06.10.99 11:50 |
|
Juli, seriozno trjabva da se zamislish za hormonite si, sto razni nesta te karat da risuvash. Tova e chesto javlenie v puberiteta, no posle minava.
| |
Тема
|
Юпитер е кофти избор
|
|
Автор |
Zak () |
Публикувано | 06.10.99 18:02 |
|
От всички планети в Слънчевата система Юпитер е най-неподходящата за живот, под каквато и да е форма.
Защото:
1. Юпитер не е стабилна планета, а представлява газов гигант, съставен предимно от водород, хелий и метан. Даже навътре в ядрото на планетата липсват елементи от Мендеелевата таблица, тъй присъщи за Земята и други планети, за сметка втечнените газове, описани по-горе. Следователно появата на интелегентна форма на живот е малко вероятно, поради изключително малкото наличе на разнообразие на ресурси, необходими за развитието на предполагаемата форма.
2. Живота на хора там е немислим - 2.41g постоянно натоварване не е по-силите на човешкото тяло.
Общо взето, по-малката маса на Юпитер от критичната го е спасила от гравитационен колапс и превръщането му в звезда от тип бяло джудже. Той е неразцъфналото второ слънце в нашата звездна система.
| |
Тема
|
Юпитер е кофти избор
[re: Zak]
|
|
Автор |
Цвети () |
Публикувано | 06.10.99 22:43 |
|
Тогава коя е най-подходящата ?
Може би Марс!
| |
Тема
|
Колонизация
[re: Цвети]
|
|
Автор |
Zak () |
Публикувано | 07.10.99 12:52 |
|
Марс е най-подходящата, наистина.
Но къде ли сме хукнали, след като една Антарктида и няколко пустини не можем да колонизираме (да не говорим за непригодни среди за човека на други планети).
Нека първо колонизираме тях - създаване на устойчиви растителни и животински видове (от -90 до +60 С) - като генерална репетиция за колонизация, пък после ще видим.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
The Dolphin () |
Публикувано | 08.10.99 20:42 |
|
mnogo interesno zvuchi
az viarvam che jivot ima ne samo na planetite ot slanchevata sistema,no i v zialata vselena
vse pak tova e edin naistina goliam sviat???????!!!!!!!!!:))))))))))))))
| |
Тема
|
[re: The Dolphin]
|
|
Автор |
Juli () |
Публикувано | 09.10.99 23:38 |
|
Не знам коя планета е най-подходящата за живот, но сигурно има планети, които все още дори не сме открили.
Не сме ги открили, защото уредите, с които разполагаме са твърде прости за да достигнат чак дотам.
Juli
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|