Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:21 09.07.25 
Религия и мистика
   >> НЛО
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Ракетата която падна в Горна баня не беше една  
Автор FlLERO99Модератор (оптически пост )
Публикувано04.04.23 07:55

По време на бомбардировките на НАТО над Сърбия през пролетта на 1999та противорадарна ракета <Harm> падна в една къща в Горна баня и отнесе част от горния етаж.Чух ударът от нас, но малко след това чух и втори удар като не мога да определя точно откъде идва, вероятно от Витоша.Така някой прикри факта за втора ракета която е паднала неизвестно къдe.Според мен има вероятност нашето ПВО да е включило радарите си някъде западно от София за да наблюдава военната обстановка над Сърбия и някой западен пилот на изтребител се е объркал и е стрелял по този радар, нашите веднага са се усетили и са го изключили.Това е само една моя недоказана хипотеза по въпроса която развих още тогава.Междудругото военните по цял свят крият такива инциденти и са укривали информация за засечено с радар НЛО над София някъде там в края на 90те или началото на двехилядните години.

Редактирано от FlLERO99 на 04.04.23 11:58.

Тема Re: Ракетата която падна в Горна баня не беше еднанови [re: FlLERO99]  
Автор osvoboden pich (Ястребовски)
Публикувано12.06.23 16:17

Здрасти,
На снаха ми брат й е бил във военно-въздушна база точно тогава и сподели веднъж на трапеза, че постоянно са пищели някакви аларми за нарушено въздушно пространство. Смятам го за нормално при условие че при съседите има война. Ракетите всъщност взимат на прицел гъбата горе на Витоша, но им свършва горивото - така поне разбрах.

Тема Re: Ракетата която падна в Горна баня не беше еднанови [re: osvoboden pich]  
Автор FlLERO99Модератор (оптически пост )
Публикувано12.06.23 19:48

Най големия пропуск в наблюдателната ми кариера е, че през пролетта на 1999та не наблюдавах войната над Сърбия от Бояна с бинокли.Този пропуск стана защото според погрешни мои изчисления, че не може да види самолет на 10 км височина на повече от 80 км, всъщност самолетите на 11 км височина се виждат до 180-200 км.По това време наблюдения съм провеждал, но друго освен пътнически самолети над и около София не съм виждал.Но преди началото на бомбардировките през март веднъж наблюдавах вероятно български СУ-25 северно от София през бинокъл, бинокъла е бил или 7х35 или 15х50 тогава други бинокли нямах.Също по време на бомбардировките се чуваше шум от изтребители някъде през април през деня.

Мой познат от квартала който е военен от Фейсбук отрече възможност ракета изстреляна по наш радар да се отклони от него ако той бъде изключен.Така че инцидента в Горна баня с тази ракета вероятно е станал по друг начин.

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.