Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:21 04.07.25 
Религия и мистика
   >> НЛО
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Оптико-електрически преобразувател за невидими НЛОнови  
Автор FlLERO99Модератор (оптически пост )
Публикувано08.01.22 15:33

Някои от НЛО са невидими във видимия от човешкото око спектър на светлината и могат да се видят само в инфрачервения спектър със специални наблюдателни прибори главно за нощно виждане които имат оптико-електрически преобразувател на светлината.Въпрос който изниква тук ако даден НЛО или друг обект е невидим за човешкото око, но абсолютно съществува материално в дадена точка от небето дали може с просто око да се види и наблюдава обект който е зад него?Не съм запознат с приборите за нощно виждане, но има такива които са инфрачервени-пасивни които улавят остатъчната топлина на обектите и я усилват в зрителното поле на прибора и има такива прибори който просто усилват цялата нощна светлина в зрителното поле на прибора.

Тема Re: Оптико-електрически преобразувател за невидими НЛОнови [re: FlLERO99]  
Автор zizoUFO (skywatcher )
Публикувано09.01.22 11:12

Това дали може да се наблюдава обект , който седи зад този който е невидим за човешкото око обект е доста добър въпрос, но би трябвало да е възможно, тъй като човечкото око не отразява невидимият обект пред видимия.

Уреди за които сещам са :
1. Термални инфрачервени камери: Те работят на принципа на това , че засичат инфрачервената лъчение от електромагнитния спектър в пълна
липса на видима светлина. Обикновенно в самата камера се вижда и температурата. Има също такива
които са черно бели и тогава се вижда и самата картина плюс телата , които излъчват инфрачервено лъчение.

2. Инфрачервени очила за нощно виждане. При тях (понеже те се водят военна техника) имат усилвател на (infrared intensifier / инфрачервен усилвател),
който усилва интензитета т.е. и картината, която се състои от фотони. Самата картина е в зелен цвят, защото човешкото око е
много чувствително към зеления цвят. Тези очила работят на дадена честота в инфрачервения спектър и усилват картината до 50 000 пъти.
Това става чрез Фосфорен екран, микроканална плоча и фотокатод. Фотоните биват превърнати във електрони, които се визуализират във фосфорния
екран.

3. Инфрачервени камери базирани на липсата на инфрачервен филтър пред самата матрица на самата камера - пълноспектърни.
Този вид камери съдържат цветовете и картината плюс ултравиолетовия и инфрачервения спектър. Ултравиолетовия и инфрачервения спектър не са видими
за човечкото око. Принципно се наричат пълноспектърни. Честотата на вълната е от 250-1100 нанометра. Това разбира се зависи и от матрицата
на самата камера. При тези камери може да се използва и филтър , който пропуска почти само инфрачервения спектър, но по този начин се блокира голяма част
от видимата светлина и по - ниските честоти.

4. Има също два инфрачервени уреди - Пасивни и Активни инфрачервени камери. При активните се използва илюминатор - фенер/ прожектор
който да осветява мястото с инфрачервена светлина към което се снима, за да се вижда и без да има видима светлина. Те не са за предпочитане за търсене
на НЛО, защото имат определен диапазон на действие и тези илюминатори не могат да осветят звездите по никакъв начин. При пасивните няма илюминатор, който
да осветява и всичко си е в самата камера. При тези уреди се усилва картината от самия сензор и те стават за търсене на НЛО стига да имат необходимата чувствителност
на осветляване. За дневни наблюдения става и да не е много чувствиетелна, но за нощни наблюдения е необходимо да има по-голяма чувствителност.

Тема Re: Оптико-електрически преобразувател за невидими НЛОнови [re: zizoUFO]  
Публикувано09.01.22 11:41

Преди много години аз се бях насочил към пасивни инфрачервени уреди, но до колкото чух в оръжейния магазин в който продаваха един такъв ако ти изгори оптико-електрическия преобразувател в България няма кой да ти го оправи.Можеш ли да ме насочиш към магазин в София където да продават пасивни инфрачервени уреди за наблюдение, имат ли сервиз, какви са цените?Питам защото съм виждал само един такъв уред само в един оръжеен магазин и никъде другаде нищо.

Тема Re: Оптико-електрически преобразувател за невидими НЛО [re: FlLERO99]  
Публикувано09.01.22 13:33

Доколкото разбирам търсиш нощно виждане?

Като цяло има ги в доста магазини, но тези които са пасивни - без илюминатор са си скъпички.

Публикувано09.01.22 14:47

Благодаря за информацията.Явно един бинокъл за нощно виждане е над 1600 лева.

А според теб на базата на твоите наблюдения на НЛО можеш ли грубо казано да определиш какъв процент от НЛО са невидими с просто око в сравнение с тези които са видими с просто око?

Публикувано09.01.22 15:15

За нищо. Когато мога помагам. Иначе са скъпи доста да.

Ами мога да кажа , че има доста НЛО във видимия спектър. В целия свят вече има скайуатчери , които снимат и търсят НЛО във видимия спектър и истински кадри има доста. Има разбира се и такива които търсят със нощно виждане и пълноспектърни камери и там има добри попадения.
На база на моите наблюдения - не съм сигурен точно, но 60/70 за видимия спектър и 30/40 за невидимия.

Публикувано09.01.22 15:45

Относителната пропорция на видими и неведими с просто око НЛО е горе долу колкото очаквах, но все пак донякъде в известна степен съм изненадан от високия процент невидими НЛО.Явно никакви НЛО не излизат на радарите на военните освен в редки случаи.В противен случай всеки ден щеше да има тревога за нарушители на въздушното пространство.Има случаи на засечени НЛО на радар над София, но те са много редки.

Преди 19-20 години беше по лесно да се свържеш със скайуачери отколкото сега, поне това показва последния ми опит в интернет.В един скайуач сайт тогава имаше инструкции за набюдения с цел засичане на НЛО и мисля съм ти споделял, че там минималното увеличение което препоръчваха беше 75х и в това има доста логика защото на 75х вече няма самолет който да не може да бъде идентифициран като такъв от хоризонт до хоризонт.

Публикувано10.01.22 15:36

Ами от толкова клипове изгледани - чужди виждам страхотни неща , а и от мои клипове не личи много да се крият, даже хич. Има някои които не се виждат. Там не знам какъв е случаят - или се крият или просто може да са от друго измерение.

Да , ако се гледа към хоризонта ще трябва повече увеличение.

Публикувано10.01.22 15:50

Прав си, НЛО не се крият и явно винаги е било така, а аз чак сега го разбирам.Все пак някои НЛО според мен се крият, но само някои.

В света вече сигурно има поне 10-15 модела американски и руски гравителида и те се държат в пълна секретност особено руските.

Самолет на 11 км височина на прага на хоризонта не е отдалечен на повече от 200 км така като гледах един самолет на виртуален радар преди време.С 75х увеличение реално го приближаваш на около 2660 метра визуално.

Публикувано10.01.22 16:12

Не знам, честно казано , но има доста явни случаи в които изобщо не личи да се крият. Може тези в невидимите честоти и да се крият.

Не знам дали биха могли да се видят във пълноспектърна камера.

Доста добре звучи. Би било чудесно за по - бавни НЛО. Казвам го понеже има и такива които са супер бързи.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.