|
Тема
|
Имало ли е живот на Марс
|
|
Автор |
August von Makesen (да, това съм аз) |
Публикувано | 03.09.19 11:06 |
|
Преди време в този клуб имаше мнение че на Марс е имало живот, но ядрена война между тамошните СССР и САЩ го е унищожила.
Термоядрената бомба дава много силни алфа лъчи, те причиняват ядрени реакции и се получават радиоактивни елементи. Поради силната радиация на тези бомби, която е и по-продължителна в поразения район, се правят термоядрени бомби покрити с уран, необогатен или обеднен, той поема алфа лъчите и се дели получените радиоактивни елементи не са толкова опасни и не се задържат дълго радиоактивни, но поне за 30г поразената територия остава необитаема там растат само едноклетъчни водорасли и лишеи.
Термоядрена бомба от 50Мт е с маса на заряда 500кг, а ако е с уран покрита е с 5т маса.
1000Мт термоядрена бомба излиза 25т маса, тя ще унищожи живота на Земята като издуха атмосферата в космоса и въздуха ще остане много разреден, негоден за живот, а от кратера от взрива ще изригне огромен вулкан, който ще отрови останалия въздух с серен оксид. Такава ядрена бомба имат руснаците в бункерите под Москва, където е системата "Мъртва ръка", а тя пуска ядрените ракети автоматично, когато е нанесен ядрен удар по Русия.
Редактирано от August von Makesen на 03.09.19 11:15.
| |
|
Според учените от книгите които съм прочел навремето, на Марс е имало атмосфера която е излетяла в космоса.Причината е за това е, че скоростта на забягване на молекулите в някогашната марсианска атмосфера е достатъчна за да се разсее атмосферата в космоса.Едно че Слънцето не е много далеч от Марс, второ че там гравитацията просто не е могла да задържи атмосфера.Например на Земята скоростта на забягване на молекулите е на границата и земната гравитация едва удържа нашата атмосфера да не се разсее в космическото пространство.
Отдавна знам и е истина, че руснаците имат толкова голяма и мощна термоядрена бомба, която даже и да се взриви там в Русия ще унищожи целия живот на Земята като издуха земната атмосфера в космоса.Колко е точно мощна тази водородна бомба можем само да гадаем.Например "Цар бомба" на Хрушчов е била 58 мегатона, взривът й е унищожил всичко в радиус от 250 км и е издухала всичките облаци за секунди.Една такава 50-60 мегатоннна водородна бомба осолена с кобалт може да приключи половин Англия за десетки хиляди години напред.А системата "Мъртва ръка" гарантира ядрени удари даже и след като самата Русия е унищожена като държава и като военна инфраструктура от атомна война.
Руснаците имат и план в случай, че виждат че не могат да спечелят Трета световна да бомбардират вулканът Йелоустоун с две мощни водородни бомби и той като изригне ще унищожи територията на САЩ.
| |
|
В съвременният свят войната не решава никакви вътрешнополитически или външни задачи.
Една територия по лесно можеш да я завземеш отколкото задържиш и управляваш.
Де факто Русия и САЩ нямат какво да делят на цената на живота на държавите си.
Да приемем че аз също мога да унищожа САЩ, хипотетично да го приемем, като пръдна например, може да съм пил червен живак пък.
Въпроса е за смисъла и какво постигам ? Какво става хубаво на Русия унищожавайки САЩ, или на САЩ унищожавайки Русия ? Да не кажете суровини ! Суровините са си на борсите, и не те са решаващи икономическото величие а неща с с висока степен на преработка, даже не кремвирши и луканка, ил сирене крема.
Изкуствен интелект, автономен въздушен индивидуален транспорт, консуматорско общество ходещо по екскурзии, преработка на отпадъците.
Да кажем аз съм една държава, комшията е друга държава. Отивам гладен и чукам на вратата ! Предавам се ! взимай ме у вас да ме гледаш, че ми писна да ми свършват парите !
| |
|
Човекът е бог в развитие.
На квантово ниво, електрон изстрелян към мишена, се насочва точно към място което е най логично за него. Това наричат "Квантов Дарвинизъм"
Преди събитието, случката да се сблъска с друг атом да кажем, той знае че от всички вероятности таз е най "сладката" , тоест имаме информация преди времето, един вид обратно движение във времето, на информацията, бъдещето казва на миналото какво е добре да прави.
По тоз начин погледната, може да се окаже, че като богове развити там напред,живеем Мироздание което самите ние в бъдеще сме построили.
Та животът на Марс не е важен. То и в Сомалия има живот, но никой не му пука.
Чисто държавнически погледнато, на таз територия живеят много насекоми, които никак не ебават правовата материя и държавността, ДДС, пенсионни вноски, винетки при придвижване, и тнт......
Ако ние хората можем да поробим насекомите, та те като биомаса ни надвишават хиляди пъти, и като брой.
Крепостничеството в Русия. Работят за себе си, но и за господаря.
Тия шесткраки биороботи, като гледам колко трудодни нахалост отиват.
Защо са ви тъкачни станове, ако шейсет хлебарки правят чудеса с влакно вискозна коприна.
Да мислим авангардно, това предлагам. Живот на Марс ! Чудно, ако можем да ги накараме да ни плащат репарации че сме ги открили. а пък, ако стават и за ибане !
| |
|
В тотална заблуда си ти и много хора.Голата истина е, че САЩ и Русия не могат да разделят сферите си на влияния на планетата и рано или късно ще се стигне до Трета световна.Причината е, че САЩ смучат ресурсите на света.Например 75% от всички пари по света отиват там, САЩ са овладяли пазарите на бившата Английска империя на 70%От друга страна вековната руска стратегия е да завладяват все повече територии, да подчиняват населението им, да скубат природните ресурси, после с тях още повече да се въоръжават с все по-силна армия и да се докопат до още повече територии, човешки ресурс и полезни изкопаеми.Но този номер няма да мине сега през 21век и единствената причина западът да не им скочи е, е че имат атомно оръжие.
Колкото до ресурсите първо без тях никой нищо не може да направи, второ има изследване, че от следващата 2020та те ще започнат да се свършват и изобщо ресурсите на Земята отдавна са на привършване.В същото време Русия държи най-големите природни ресурси на света в полезни изкопаеми, уран, диаманти, дървесина и изобщо всичко за което можеш да се сетиш.Когато на западния свят му свършат тези основни ресурси и не могат да поддържат високия стандарт на населението си те отново ще посегнат на Русия под един или друг предлог и това ще е края и на Русия и на западния свят също.Само Китай много ще спечели от предстоящата голяма война.Двата се карат, третия печели.Това е положението.
| |
|
не се залъгвайте дори и най-мощната термоядрена бомба е бебешка играчка в сравнение с пораженията които ще бъдат предизивикани от удара на метеорит с радиус от няколко километра. Всичките постижения на войнстващата част от човечеството не са нищо повече от пръдня в стая.
всъщност като се замисля не би било лошо да се самоунищожим , удовлетоврявайки парадокса на Ферми и правейки път на някои по-интелигентни видове (например от семейството на гарваните) да ни заместят.Редактирано от Israel Thornstein на 04.09.19 03:19.
| |
|
|
|
|