|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Странна червена светлина
|
|
Автор |
dotorigo (член) |
Публикувано | 07.07.12 22:30 |
|
Вчера 6.07.2012 между 21:00 и 22:00 (не знам с точност за часа) наблюдавах с просто око нещо изключително странно. Ярка светлина светеща подобно на венера, но червна, се движеше бавно в посока запад. Въпросната светлина светеше постоянно и си променяше посоката доста често, но плавно и бавно. В момента когато я видях тя се снишаваше на запад, защото други са я видели по-рано когато се е издигала. Не мога да кажа със сигурност с каква скорост се е движела тази светлина (или обект, незнам), но десетина, петнайсет секунди преди да се скрие, движейки се видимо с постоянна скорост тя изгасна и се наблюдаваше черна точка така че най-вероятно да е било тяло, след това се скри зад околните хълмове (живея в Шумен).
| |
|
Това е обикновен китайски фенер-балон. Целият уфологичен интернет е залят със съобщения за тези фалшиви НЛО. В София се виждат почти всяка вечер.
| |
|
И аз така предполагах ама да питам.
| |
|
А силна бяло-синкава светлина, която се изнася с бясна скорост (буквално за десета от секундата минава от хоризонт до хоризонт) в северозападна посока?
| |
|
Мисля че не
| |
|
Това най-вероятно е или метеор или наистина НЛО.
| |
|
Или Ентърпрайз
| |
|
Метеорите обикновено са жълтеникави, движат се по парабола и угасват.
Това се движеше като по конец, с константен интензитет на светлината - поне два-три пъти по-ярка от венера.
| |
|
Метеорите са и синкави включително бяло-синкави. Виждал съм такъв през 80те години.
с константен интензитет на светлината - поне два-три пъти по-ярка от венера.
И такава супер ярка светлина е преминала хоризонта от до тоест 180 градуса за една десета от секундата? И ти си успял да я видиш, та и да я определиш?
| |
|
Не съм я търсил съзнателно. Такова нещо може да ти попадне в полезрението само случайно. Лежах си и гледах нощното небе.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|