Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:05 15.07.25 
Поколения
   >> 20-30
*Кратък преглед

Тема Death Note нови  
Автор HolyHell (White)
Публикувано07.02.10 00:55

гледах игралния филм и много ми хареса - въпреки неясните и противоречиви моменти оставя силни послания - докъде може да доведе безнаказаността на "добрите намерения", убиец ли този, който убива убийци и др.....

за мен интересен е въпроса - дали силата е вътре в нас или се явява отражение на предизвикателствата отвън. всеки се мобилизира повече, когато го дебне противник или го предизвиква задача достойна за неговите възможности и измерение.
всъщност самия факт, че приемаме предизвикателството ли е доказателството, че сме дойстойни за него, независимо от победата или загубата? или трябва непременно да се докажем като по-добрите? измерваме се спрямо другите или спрямо себе си?

Редактирано от HolyHell на 07.02.10 00:56.

Тема Re:нови [re: HolyHell]  
Автор BиливapМодератор (Counselor)
Публикувано07.02.10 11:22

Интересни въпроси. Като гледам филма мога да отговоря от контекста на филма. Иначе да, убиецът на убийците е убиец технически погледнато ... но от друга страна е раздавач на справедливост

Do what works or do what's right?

Тема Re:нови [re: Bиливap]  
Автор magnitar22 (непознат)
Публикувано17.02.10 01:57

Наистина поставяш интересни въпроси, но и двамата като ви чета постовете смятам че сте гледали само първата част на Death Note (за игралния филм си говорим нали?!). Когато гледате и 2-та ще разберете отговора на въпроса морално ли е да убиваш убийци, поне от гледната точка на режисьора, щом като накрая дори един бог на смърта рашава че Кира трябва да бъде спрян но да не казвам повече да не загубите интерес. А колкото до въпроса дали ние се определяме спрямо другите поне според мен нещата са точно обратни-ние определяме другите спрямо себе си, очакваме от тях да реагират както ние си мислим че би трябвало, опитваме се наложим своите рамки и разбирания не само върху хората около нас но и върху света като цяло, и затова понякога ни е трудно да разберем дори най-близките си и заявяваме "Тоя свят е побъркан". И, мисля аз, по същата тази причина именно и държим да излизаме победители от предизвикателствата, защото почти винаги си представяме как някой друг на наше място би се справил, и понеже не искаме да приемем че той може а ние не, е толкова важно да успеем. Това също е защото се опитваме да натъпчем другия в нашата рамка-"аз не съм по-лош от него, дори в някои отношенияпо-добър, затова не може той да се справи, а аз не". А колкото до това дали фактът че приемаш едно предизвикателство е доказателство, че си достоен за него, аз въобще не мисля така-в крайна сметка не само историята, ами и около теб самия в живота трябва да е пълно с примери как някой не можещ да прецени правилно възможнистите си, приема предизвикателство твърде трудно за него и се проваля с гръм и трясък, разбивайки понякога не само собствените си мечти и надежди, ами и тези на близките си (а понякога дори и тези на цялата си нация). Това е моето скромно мнение, от което най-голямо внимание си струва да обърнете не часта в която ви съветвам да гледате 2-та част на Death Note.

Тема Re: [re: Bиливap]  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано11.03.10 21:21

test

Тема Re:нови [re: HolyHell]  
Публикувано22.03.10 20:30

Така, изгледах мангата най-накрая. Честно казано първата част ми хареса повече, преди Л. да умре.
Хареса ми как се развива историята, разсъжденията и логиката.
Много въпроси поражда историята и едва ли ще се постигне всеобщ консенсус дали Кира е прав или не да прави това, което прави.
Симпатизирах му до момента, в който не започна да ламти за световна власт и да нарича себе си Бог.
И, разбира се - логичен завършек

Тема Re: Death Noteнови [re: HolyHell]  
Автор helios87 (непукист)
Публикувано02.04.10 21:02

Пич, всичко е относително и нема нужда да се питаш ние ли се измерваме спрямо другите или те си го мерят спрямо нас. К’во значи добър и лош?? Ако нападнат семейството ти няма ли да убиеш? Ще, ще.Няма добро и лошо действие. Има точно. Заеби морала докато не те е заебал той.

Тема Re: Death Noteнови [re: HolyHell]  
Автор kalike (love)
Публикувано10.05.10 12:35

колко версии има и коя е най-добрата? моля препоръчайте ми откъде да започна!

Тема Re:нови [re: kalike]  
Публикувано11.05.10 19:23

Аз гледах анимационната и ми хареса много :) Не знам дали разликите между версиите са съществени или не ...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.