Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:40 14.07.25 
Поколения
   >> 20-30
Всички теми * *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема отново за Либия - вижте това:нови  
Автор Джeйн (редник)
Публикувано16.05.04 15:00

Чрез този сайт Комитета за Спасение на Българските Медици в Либия се стреми да събере достатъчно подписи в подкрепа на петицията ни да може да мобилизира помощта на канадското правителство, и по-специално Канадския Министър на Външните Работи, Бил Греам да помогне на нашите сънародници в Либия.

IMAGINE...

Тема Re: отново за Либия - вижте това:нови [re: Джeйн]  
Автор Dark Mind (dangerous)
Публикувано16.05.04 15:40

Гласувах ама...чудя се ще има ли някаква полза от цялата тази история...

Тема Re: отново за Либия - вижте това:нови [re: Dark Mind]  
Автор cut_flower (4arovno)
Публикувано16.05.04 16:21

е и аз гласувах...мисля обаче че няма да има полза.

THINK POSITIVE!!

Тема Re: отново за Либия - вижте това:нови [re: cut_flower]  
Автор Dark Mind (dangerous)
Публикувано16.05.04 16:24

Абе...дано да не сме прави.

Тема Re:нови [re: Джeйн]  
Автор Bиливap (кибермагьосница)
Публикувано16.05.04 16:26

Не ви ли писна?
Явно не сте разбрали, че полза от такива неща няма.
Ако ги помилват, няма да е заради вашите гласувания.
Ще е я заради сериозно редуциране или опрощаване на дълга на Либия към България, я заради желанието на Кадафи да се направи на много добър и милостив в очите на западните дипломати, я заради еврейския натиск ... но не и заради брой кликания на някоя страница.
Сега ще ви попитам ... струва ли животът на 5 медицински сестри целия дълг на Либия към България, който се измерва в милиарди долари?

Снайперистка със сияеща и обезоръжаваща усмивка :)

Тема Re:нови [re: Bиливap]  
Автор ПacaT (Италиано)
Публикувано16.05.04 17:05

Сега ще ви попитам ... струва ли животът на 5 медицински сестри целия дълг на Либия към България, който се измерва в милиарди долари?

Не всичко в живота е пари. А и смятам че човешкия живот е безценен, но както и да е.

Шампион,Изтребител във вода

Автор Moti (усмихната)
Публикувано16.05.04 17:20

напълно си права......................
но........... за нещо като гражданска позиция не си ли се сетила? Колкото повече шум толкова по-добре, не че на Либия й пука или ще разберат там за нашите гласувания. Общо взето показваш отношение, несъгласие и прочие....
Ако няма шум, на правителство политици и други "важни" няма да им пука кой знае колко, не че сега им пука, но пазят поведение ... уж....

Тема Re:нови [re: Moti]  
Публикувано16.05.04 17:30

Лицемерието винаги ме е ... отблъсквало.
Това относно политиците ни и интервютата, които дават.
Какво да очакваш от един евреин освен добре прикрит непукизъм?
Гражданска позиция ли ...
Каква гражданска позиция, когато няма гражданско общество?
Или тя гражданската позиция се формира избирателно, само когато клоунът Слави Трифонов реши да бъде популист за 5 минути?
Гражданската позиция я има или няма всеки отделен човек сам за себе си.
Организираните масови мероприятия с предизвестена излишност и абсолютна неефикасност са чиста проба `да покажем на света, че и ние сме цивилизовани, пък той ще се прави, че ни вярва`.
Жалко е за тези хора, че станаха разменна монета в далеч по-широкомащабна кампания, нямаща нищо общо с България.
Но навсякъде по света хора страдат и си патят от политиката на дадена държава.
И страдат, и гладуват, и мизерстват, и бездомстват, и умират ...
Но никой не чува за тях.
Как се дразня от такива показни неща, ако знаеш ...
Та ... колко и какво струва човешкият живот?

Автор Moti (усмихната)
Публикувано16.05.04 18:32

Добре, тогава какво е твоето предложение? Тоест може би въпросът трябва да бъде - каква е твоята позиция по въпроса и как - държавата трябва да процедира и обществото?
Може би тези хора са невинни... 99.5%, да кажем, за заразата, колкото до другите обвинения.... не може да сме сигурни... според мен. Но въпросът е, че една държава използва живота на няколко жени за политически игри.... както е било много често и както ще бъде винаги.
Ако си спомниш Испания след атентатите... какво постигнаха? - нищо - шествия, протести... на тези, които го извършиха им е все тая кой и колко протеститрат.... Но това е обединение на една нация около даден проблем. Струва ми се, че макар и малко по повод Либия и ние мъничко се обединихме в мнението си, че трябва да бъдат защитени.... Това май е целта на 1000 подписки и други щуротии...
Да се вдига шум е важно. И то не от Слави Трифонов или подобри, които чакат само нещо да стане, за да застанат първи и да дават тон.....
И още нещо... дали ще разсъждаваш така, ако недай си Боже, ти беше на тяхно място?
А иначе..... на Либия не ни пука за нас.... на нашите петиции, подписки, митинги.... Ако държавните отношения и проблеми се решаваха по този начин, сигурно нон стоп щяхме да си протестираме.
Тук има две възможности - или шумиш и нищо не постигаш, но все пак даваш признаци на живот, на тези, които уж трябва да направят нещо и лекичко смущаваш съня им.
или мълчиш и викаш - майната им на всички..... тогава само се молиш да не изпаднеш в подобна или близка до тази ситуация и тогава да се окаже, че множеството хора също ще видат - майната им на всички.

Тема Re:нови [re: Moti]  
Публикувано16.05.04 18:49

Не е моя работа да казвам какво да се прави в тая ситуация.
Имам лично мнение по въпроса, което е от гледната точка на страничен наблюдател, какъвто в случая съм.
Ако съм пряко засегната, логично е да имам по-различно мнение.
Да се вдига шум е важно,но да се прекалява - не чак толкова ефикасно.
Не разбираш ли, че нямам против вдигането на шумотевица - не одобрявам и пълната пасивност, но ... има си граници.
Ти пък ако си мислиш, че сънищата на тези, от които зависи е дори лекичко смутен ...
Вдигайте си шумотевица колкото искате, така проблеми не се решават.
Щом вашата съвест има нужда от този вид успокоение, добре.
Аз просто се дразня.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Всички теми**Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.