|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Кукарджа (по зададена тема)
|
|
Автор | Ka-no (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.03 17:55 |
|
Докато дядо с интерес следеше телевизиионен филм с неясен сюжет по канал XXL, баба отбеляза, че е крайно време да вземат да си купят една кукарджа и да я турнат в хола, вместо холна гарнитура, за да не се излагат пред хората. Дядо напразно се опита да я убеди, че това е отживелица, и напоследък на мода се налагат миндерестите дувари, но това не можа да сломи желанието за промени, което бушуваше в баба. Тя си е особен човек - навремето искаше белведере за двора, после италианско патио за кухнята и те ти сега - кукарджа за хола. Аз също се ангажирах с проблема като обиколих част от специализираните магазини, където учтиви продавачи ми обясниха, че кукарджи вече не се произвеждат, защото са забранени от здравното министерство в Турция и производителите са се насочили отма (с тази дума поздравявам населението на Кърджалийско, както казваше К.Л.) към бурно производство на курдаклии. Както името на новия продукт подсказва, това си е шибана работа.
По този повод дядо обяви, че "Когато ти не требе, си е ебало майката от кукарджи, а сега - пенис!"* (демек - нема!). Тук баба го апострофира, че вече и пениси няма, докато едно време -ехе-е-е.....Дядо на свой ред отбеляза, че едно време е бил много точен стрелец, но впоследствие зрението му неимоверно се влошило, което и било пряката причина да се обвърже с баба. Баба репликира, че дядо още от тогава не можел да си намери паламарката без лупа, докато нейния прякор на село бил "Грешната мадона с големите бомби", които обаче- дядо отбеляза- отдавна са загубили специфичната си форма, което го навеждало на мисълта, че баба би трябвало да се нарича "Грешната мадона с дългите бомби". Вследстивие на това изказване, в цялото семейство съзникна лингвистичен спор дали понятието "големи гърди" е равносилно на понятието "дълги гърди" и като краен резултат аз и дядо стояхме два дни без вечеря. Това не ни сломи - аз често тичах до баба и питах "Бабо, може ли да си поиграя с гърдите ти?", а дядо крещеше от стаята "Може, ама не се отдалечавай много!".
Та изводът, уважаеми читателю е, че честата подмяна на мебелировката може да предизивка неочаквани проблеми в хранителния ви режим, както и в семейния живот като цяло. Ползвайте канапета и миндераци и ще живеете до сто години.
| |
Тема
|
Re: Кукарджа (по зададена тема)
[re: Ka-no]
|
|
Автор |
Firefox ("evil coala") |
Публикувано | 18.02.03 18:05 |
|
nice! ^_^
какво е 'кукарджа'?
Я был когда-то странной...
| |
Тема
|
[re: Firefox]
|
|
Автор | Screech (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.03 18:40 |
|
кукарджа (с ударение на последното "а") = невестулка
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Dark Mind (dangerous) |
Публикувано | 19.02.03 00:19 |
|
Ха-ха-ха!Боже! 
Скандала между бабата и дядото е просто шедьовър!
Обаче тази дума-кукарджа,страшно ме затруднява.Какво означава всъщност?
| |
|

| |
Тема
|
|
|
Автор |
azia () |
Публикувано | 19.02.03 10:03 |
|
офф а превод ша дадеш ли - щото се сещам само за една песен - ла кокарача - ама пак не мога да хвана връзката
а моята баба, стигне ли се до война на световете, започва да обвинява дядо, който е много модерен и открай време ходи с дънки /какво да правиш американската култура и нас не ни подмина /. та започва да му вика - ейй едно време какви обожатели с потури имах, а те в гащите си какви м.... носеха, а Ти с тез дънки едвам го докарваш и на трънки
та кано, махай дънките докле е време
аз няма къде да избягам - в коридори с призрачен вятър
| |
Тема
|
[re: Dark Mind]
|
|
Публикувано | 19.02.03 12:49 |
|
Невестулка, както казаха малко по-горе
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Dark Mind (dangerous) |
Публикувано | 19.02.03 15:47 |
|
Хм,интересен човек ще да е баба ти,за да иска невестулка към интериора на хола... 
| |
Тема
|
[re: azia]
|
|
Автор |
Dark Mind (dangerous) |
Публикувано | 19.02.03 15:52 |
|
Ихаа!А дали може да се направи нещо по въпроса за пътуване назад във времето? 
| |
Тема
|
[re: Dark Mind]
|
|
Публикувано | 19.02.03 16:52 |
|
Пътуването назад във времето - по-известно сред някои среди като задна времева прашка е напълно възможно според запознати задници (задник е човек, който пътува назад във времето)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|