Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:24 13.07.25 
Поколения
   >> 20-30
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Женитба... Хм!нови  
Автор Osogovetz (Redemptor)
Публикувано03.08.01 01:42

Крайно време ли е за женитба, когато един човек удари близо трийсет?
Защо трябва да се обвързваме? А трябва ли изобщо?

Redemptor

Тема Re: Женитба... Хм!нови [re: Osogovetz]  
Автор Air Force (Фори Светулката)
Публикувано03.08.01 12:37

Според мен женитбата е отживелица!
За обвързването - ми то си ни е по default!

Бил съм се бил напил - минало свършено незапомнено...

Тема Изобщо... [re: Osogovetz]  
Автор jb_raid (минаващ)
Публикувано03.08.01 13:56

...не е крайно време човек да се жени по никое време!!!
Всъщност от години се опитвам да проумея откъде у хората тоя мерак да дадат пред държавата формален вид на сексуалното си общуване... и на обещанията които дават... Всъщност тук малко ще изплагиатствам, но като даваш на отношението се към даден човек предписаната от закона форма БРАК, ти не променяш нищо, само установяваш санкция за в случай, че той/ тя наруши насрещното обещание... Какво излиза - че бракът е най-великата форма на лицемерие, която е измислена от човека.
А за обвързването - не трябва, но обикновено всички искаме... Всъщност намирам, че просто обвързването е много по-прекрасен начин да покажеш, колко много искаш да си с някого. Защото тогава всичко наистина се крепи на общото желание, общите усилия... И продължава само защото и двамата наистина го желаете.

jb was here... Anyone left alive?

Тема Re: Изобщо...нови [re: jb_raid]  
Автор X-men (непознат )
Публикувано05.08.01 10:37

Никога не екъсно да станеш за резил!!!

Автор 8H ()
Публикувано05.08.01 17:46

женитбата е обвързване според традициите на миналото, където само като семейство може да се защитите от намесата на обществото и роднините във вашия живот...
Сега намесата на всичко и във всичко е повсеместна...затова истинските чувства са по важни от ритуалите, които да отпъдят чуждото недоволство и мърморене...

(не държа да получа мнение, а отношение)

Автор AD (cosmopolitan)
Публикувано05.08.01 23:09

Бракът не променя нищо. Нищо не променя нищо. Ако имаш "Rolex" вместо някакъв стар часовник, "Made in USSR", това също не променя нищо. За да се интересуваш от общественото положение, трябва да се интересуваш от обществото.

Виж сега, повечето от нас идват от традиционни семейства, или поне от развалините на такива. Този ритуал все още има емоционално значение за мнозина (и аз съм сред тях), а пък една хубава сватба се помни дълго.

Законите лицемерие ли са, след като се нарушават масово? Ти пък откъде знаеш, че бракът няма значение за съпрузите? Защо Одисей беше вързан, когато корабът му минаваше покрай сирените? Може би защото човек не винаги желае това, което иска?

Тема JBнови [re: jb_raid]  
Автор HectorP (hero of Troy)
Публикувано06.08.01 09:52

E tova e tulkovanieto na edna jena :)

Hector

Тема Re: Женитба... Хм!нови [re: Osogovetz]  
Автор Grok (чуваш)
Публикувано07.08.01 14:08

Какво общо има възрастта с женитбата?
Аз съм много послушен син на доста традиционно мислеща майка.

Тя обаче ме е озадачавала досега няколко пъти.
Първия когато ми каза, че с брада изглеждам по-добра (баща ми само промърмори нещо)
После винаги ми е казвала да си поергенувам да 30-на годишна възраст.
Аз вече ги навърших, а тя ми казва (живеейки от няколко години в Гърция) - вземи пример от гърците. 40 е много хубава възраст за женене :-) "Хем искам внучета (има си три броя досега от брат ми), ама ти няма сега заради мен да бързаш." и се усмихва.

Явно западната цивилизация (християнския свят) се променя и дори умерено консервативни хора като нея си променят мнението - женитби, деца ....

А трябва ли? Я пак да я цитирам: "то сестра ми като има 3 деца от два брака и едно извънбрачно, като че ли те са различни или по-добри или по-лоши? Ето станаха хора. И да не се беше женила, като не може да задържи семейство, всичко щеше да си е същото."

Как да не я слушам? И тази жена ходи всяка седмица на църква. Което не и пречи да разсъждава прагматично.

Който иска свадба да се жени. Който не иска да не се жени. Това няма нищо общо с пълноценния живот. Пък при 50% от семействата завършващи с развод в България, не разбрахме ли, че това наистина е отживица?

Тема Zarezhi!нови [re: Osogovetz]  
АвторOmbudsman (Нерегистриран)
Публикувано07.08.01 14:38

Няма такова нещо като възраст за женене.
Може и на 100 да не си готов да се ожениш.
Ми че това е страшно - за цял живот, казват лошите.
Важното е на теб да не ти пука от тези условности толкова, защото животът си е твой и втори нямаш.
Айде, забрави...

Тема Re: Изобщо...нови [re: AD]  
Автор akonitin (развейпрах)
Публикувано07.08.01 16:55

Абе, човек, снощи май те е ударил социалният нихилизъм. Иначе съм съгласен с теб (абе и мен ме избива често на нихилизъм).

Не ми се връзвай.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.