Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:20 05.07.25 
Поколения
   >> 20-30
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема чувствате ли се свободни?нови  
Автор Megan (драка)
Публикувано21.07.01 11:07

в смисъл, как всъщност я разбирате тая дума, приложима ли е изобщо? и свободни от какво?

Тема Re: чувствате ли се свободни?нови [re: Megan]  
Автор MoPcKu (известен)
Публикувано21.07.01 11:23

В свят с толкова мн забрани!!!
Освободи съзнанието си за да бъдеш СВОБОДЕН!
Не зная но идеята не я лоша наистина всеки дали се чувства свободен, дори по свой собствен начин!

..."Всичко далече от морето е провинция"... Ъ.Хемингуей

Тема Re: чувствате ли се свободни? [re: Megan]  
Автор 8H (неутрино)
Публикувано21.07.01 12:22

Много лесно приложима, за излизащите от затвора, но затворените в собственото си съзнание, които са свикнали със златната си клетка, не разбират свободата за тях ли е , или е възможност да загубят нещо...

Автор akonitin (развейпрах)
Публикувано21.07.01 13:51

Всеки е напълно свободен, но малко хора осъзнават тази истина. Тук някой говори за забрани, няма такива неща, единствените забрани са в главите ни. "Забрана" включва страх от някакви негативни последици, ако се извърши нещо влизащо в противоречие със 'забраната'. Именно тук е разковничето, ако си готов да поемеш последиците и отговорността, ако направиш избора, то тогава си свободен. Никой и нищо не могат да ни ограничат, освен собствените ни страхове. Повечето хора искат да са свободни без последици, няма такова нещо, всяко действие, всяка дума носи своите последици и те не трябва да търсят отговорност в другите или в обстоятелствата, за своите действия или бездействия.
"Тя/той не ми дава свобода...", "Бяха такива времената...", "Аз само изпълнявах заповеди...", оправдания, оправдания, оправдания.... тези често срещани реплики говорят само за безсилието и страха които произнасящите ги изпитват от последствията. Не можеш да даваш или не свобода някому, можеш просто да приемаш или не неговите постъпки, от което пък следва, че и никой не може да изисква от теб приемане или отхвърляне. Просто всеки е поставен пред избор и всеки има свобода на избора, дори това да му струва живот или нещо по ценно.
Смятам с това темата за изчерпана.

Не ми се връзвай.

Тема Re: чувствате ли се свободни?нови [re: akonitin]  
Автор †priest (GOD's agent)
Публикувано21.07.01 16:53

свободата наистина е в главите ни.
но като винаги става няма нищо хубаво на този свят и отвсякъде те ограничават.
даже не можеш и гадже да си забиеш без да се съобразяваш с компанията и

ВЕРВАЙТЕ МИ!!!иде новото време

Автор Дъpвo (зелено)
Публикувано21.07.01 18:27

Ами не знам - свободен съм ,в смисъл свободен съм да бъда себе си ,да взимам
самостоятелно решения.Но иначе имам задължения които ограничават личната
ми свобода.Има един много хубав филм на тая тема - Защо тъгува Гилбърт Грейп с Джони Деп.Гледай го ако ти изпадне...

give the dog a bone...

Тема Re: свобода!нови [re: Megan]  
Автор RACHKO_ (МОРСКИ)
Публикувано21.07.01 19:00

Свободна ли? Мисля, че да!Според мен истински свободен е човек когато никакви правила и догми не влияят на неговите мисли и действия при условие, че може да поеме всички отговорности, които тя /свободата/ му носи.

Автор Бeзcъннa (светулка)
Публикувано21.07.01 22:45

Свободна съм в мислите, желанията, предпочитанията, симпатиите, мечтите си. В действията си не мога да бъда напълно свободна. Мъж, дете, къща и работа ми идват нанагорно...

Тема Re: чувствате ли се свободни?нови [re: Бeзcъннa]  
Автор RACHKO_ (МОРСКИ)
Публикувано22.07.01 00:06

Привет Безсънна!
Не искам да прозвучи като съвет , но е възможно и в действията си да бъдеш поне в малка част свободна, ако отстояваш собственото си аз.
Не заменяй ангажиментите / лични и служебни/ със свободата си!
Постигнала съм го.

Тема Re: чувствате ли се свободни?нови [re: RACHKO_]  
Автор Бeзcъннa (светулка)
Публикувано22.07.01 00:39

Обичам да говоря с хора, които са наясно с пола си или поне обръщат внимание какво пишат. За съвета - не бой се, всичко е наред.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.