|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
чувствате ли се свободни?
|
|
Автор |
Megan (драка) |
Публикувано | 21.07.01 11:07 |
|
в смисъл, как всъщност я разбирате тая дума, приложима ли е изобщо? и свободни от какво?
| |
Тема
|
Re: чувствате ли се свободни?
[re: Megan]
|
|
Автор |
MoPcKu (известен) |
Публикувано | 21.07.01 11:23 |
|
В свят с толкова мн забрани!!!
Освободи съзнанието си за да бъдеш СВОБОДЕН!
Не зная но идеята не я лоша наистина всеки дали се чувства свободен, дори по свой собствен начин!
..."Всичко далече от морето е провинция"... Ъ.Хемингуей
| |
Тема
|
|
|
Автор |
8H (неутрино) |
Публикувано | 21.07.01 12:22 |
|
Много лесно приложима, за излизащите от затвора, но затворените в собственото си съзнание, които са свикнали със златната си клетка, не разбират свободата за тях ли е , или е възможност да загубят нещо...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
akonitin (развейпрах) |
Публикувано | 21.07.01 13:51 |
|
Всеки е напълно свободен, но малко хора осъзнават тази истина. Тук някой говори за забрани, няма такива неща, единствените забрани са в главите ни. "Забрана" включва страх от някакви негативни последици, ако се извърши нещо влизащо в противоречие със 'забраната'. Именно тук е разковничето, ако си готов да поемеш последиците и отговорността, ако направиш избора, то тогава си свободен. Никой и нищо не могат да ни ограничат, освен собствените ни страхове. Повечето хора искат да са свободни без последици, няма такова нещо, всяко действие, всяка дума носи своите последици и те не трябва да търсят отговорност в другите или в обстоятелствата, за своите действия или бездействия.
"Тя/той не ми дава свобода...", "Бяха такива времената...", "Аз само изпълнявах заповеди...", оправдания, оправдания, оправдания.... тези често срещани реплики говорят само за безсилието и страха които произнасящите ги изпитват от последствията. Не можеш да даваш или не свобода някому, можеш просто да приемаш или не неговите постъпки, от което пък следва, че и никой не може да изисква от теб приемане или отхвърляне. Просто всеки е поставен пред избор и всеки има свобода на избора, дори това да му струва живот или нещо по ценно.
Смятам с това темата за изчерпана.
Не ми се връзвай.
| |
Тема
|
[re: akonitin]
|
|
Автор |
†priest (GOD's agent) |
Публикувано | 21.07.01 16:53 |
|
свободата наистина е в главите ни.
но като винаги става няма нищо хубаво на този свят и отвсякъде те ограничават.
даже не можеш и гадже да си забиеш без да се съобразяваш с компанията и
ВЕРВАЙТЕ МИ!!!иде новото време
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Дъpвo (зелено) |
Публикувано | 21.07.01 18:27 |
|
Ами не знам - свободен съм ,в смисъл свободен съм да бъда себе си ,да взимам
самостоятелно решения.Но иначе имам задължения които ограничават личната
ми свобода.Има един много хубав филм на тая тема - Защо тъгува Гилбърт Грейп с Джони Деп.Гледай го ако ти изпадне...
give the dog a bone... 
| |
|
Свободна ли? Мисля, че да!Според мен истински свободен е човек когато никакви правила и догми не влияят на неговите мисли и действия при условие, че може да поеме всички отговорности, които тя /свободата/ му носи. 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Бeзcъннa (светулка) |
Публикувано | 21.07.01 22:45 |
|
Свободна съм в мислите, желанията, предпочитанията, симпатиите, мечтите си. В действията си не мога да бъда напълно свободна. Мъж, дете, къща и работа ми идват нанагорно... 
| |
Тема
|
[re: Бeзcъннa]
|
|
Автор |
RACHKO_ (МОРСКИ) |
Публикувано | 22.07.01 00:06 |
|
Привет Безсънна!
Не искам да прозвучи като съвет , но е възможно и в действията си да бъдеш поне в малка част свободна, ако отстояваш собственото си аз. 
Не заменяй ангажиментите / лични и служебни/ със свободата си!
Постигнала съм го. 
| |
Тема
|
[re: RACHKO_]
|
|
Автор |
Бeзcъннa (светулка) |
Публикувано | 22.07.01 00:39 |
|
Обичам да говоря с хора, които са наясно с пола си или поне обръщат внимание какво пишат. За съвета - не бой се, всичко е наред.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|