Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:50 16.07.25 
Култура и изкуство
   >> Телевизия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема "Джам сарай"нови  
Автор cineman (In kino veritas)
Публикувано11.04.10 21:11

Е, заглавието на филма може да не е точно това, но вие ще се сетите за кой нов частен български сериал става дума. Може би полезно упражнение по режисура за създателите си, но пълен с типичните недостатъци на родното кино (било то игрално или телевизионно): история, която е далеч от ежедневните проблеми на зрителите, измислени кухи диалози, звучащи като изсмукани от пръстите или от някъде другаде, театралничене, позьорство, неубедителност, пълна липса на емоции у повечето от играещите или неумение за тяхното изразяване на екрана (изключвам страхотното присъствие в кадър на Стефан Данаилов, Ириней Константинов и Елена Петрова, заобиколени обаче от множество неравностойни на тях партньори). Продали били филма в Турция - много важно! Предпочитам оригиналните турски сериали, въпреки че не ги гледам.

В тях животът се усеща много по-натурално.
Съжалявам, но 15 минути внимание, отделено от ценното ми време, мисля, че е напълно достатъчно за поредния роден филмов запъртък. Когато едно нещо не е направено със сърце и с някаква гражданска или естетическа позиция, а най-вече с желанието да вземем парите, да се изфукаме и да шашнем колегите си, си личи. И да направим реклама на моловете, че в тая криза левчетата трябва да се превъртат...

Тема Re: "Джам сарай"нови [re: cineman]  
Автор La Loba (semper fidelis)
Публикувано11.04.10 22:30

На мене пък ми хареса.
Като на обикновен зрител.
И мисля, че актьорската игра на млади и утвърдени актьори е равностойна.

За разлика от "Забранена любов", този път се е получило.

Пролет. Време за любов. Време да се обичаме. Време да обичаме себе си.

Автор Glamdring (врагоубиец)
Публикувано12.04.10 00:02

и какво им пречеше на сценаристите да проверят, че ДАНС се занимава със събиране на ДАННИ, касаещи националната сигурност, а не РАЗСЛЕДВАНЕ на престъпления ...
агент на ДАНС да заповядва на служител в МВР ... безумие !!
разследването на престъпления, както в случая, убийството, се извърша само от прокурор и разследващ полицай (дознател), да, те могат да възложат на агенти на ДАНС събиране на информация, но агенти на ДАНС не провеждат разпити в хода на разследването, както бе показано в серията, те НЕ МОГАТ да събират доказателства !!
абсолютна подигравка с наказателно-процесуалното право, беше това, което показаха...

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Glamdring на 12.04.10 00:03.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Glamdring на 12.04.10 00:03.</EM></FONT></P>

Редактирано от Glamdring на 12.04.10 00:05.

Тема Re: "Джам сарай" [re: cineman]  
Автор atia33 (минаващ)
Публикувано12.04.10 00:10

Еми какво очакваш.Като филма стъклен дом е създаден от Любо Нейков.Естествено е да се провали .Няма никакъв опит в правенето на филми.
Проблема на нас Българите е ще нямаме качествени режисьори.Ако имахме щяхме да направим страхотни и качествени филми каквито са в Турция или пък в Латинска Америка.Преди имахме страхотни режисьори .И се правиха много добре филми.А сега за съжаление.Нещо ни куца в създаването на филми.

Тема Re: "Джам сарай"нови [re: La Loba]  
Публикувано12.04.10 00:58

На "обикновените" зрители е простено.

Ние сме от "необикновените".
Обикновеният зрител вижда във въображението си дори това, което липсва във филма. Аз обаче държа то да си е там. Защото не ми е работа да дописвам сценаристите и да доигравам актьорите наум.

Редактирано от cineman на 12.04.10 01:02.

Тема Re: "Джам сарай"нови [re: atia33]  
Публикувано12.04.10 00:59

Според мен проблемът е още на ниво сценарии.

Автор Roxy (bittersweet)
Публикувано12.04.10 12:27

За мен през изгледания мен един час от филма: 1/3 играят дървено, 1/3 и говорят дървено, останалата 1/3 стават (в общи линии, изброените от теб актьори + 2 или 3ма). Добра кинематография, подходящи лица - и толкова. Тегаво действие, ненужно разтеглено в серии по час и половина - същото можеше да се събере и в час с малко повече старание, без да карат част от актьорите да се "реят" безцелно в някои протяжни сцени. Някои сюжетни линии са ясно подсказани в самото начало, другите нямам никакво намерение да гледам.

Редактирано от Roxy на 12.04.10 16:42.

Автор La Loba (semper fidelis)
Публикувано12.04.10 15:52

Аз ненапразно се включих.

Сигурно има доста кусури. Вие ги виждате. Дай Боже, да има и други сериали.
И тогава ще ги поправите.

Но засега този е най-добрият сериал.

(Естествено, като много обикновен зрител, предпочитам да гледам "Козият рог" на голям екран в истинско кино. )

"Листопад" - действието е решено като в театрална постановка. Камерата снима отгоре в "дневната на семейството", където всички се събират. Влизат от вратите на съседните стаи, все едно на сцена. Леко, фино, едва забелижимо. Но се усеща. Кефи ме.

"Ферхунде" и "Лейля" са май добри актриси. . С удоволкствие бих ги гледала в класическа или съвремнна пиеса.
"Улуз" също.

Чарът на турския сериал - се подсилва в ОГРОМНА степен - от дублажа на български.

Пролет. Време за любов. Време да се обичаме. Време да обичаме себе си.

Тема ако до края на сериаланови [re: Roxy]  
Автор KиpoАдминистратор ( )
Публикувано12.04.10 18:56

американчето не изчука мащехата, обещавам да се прекръстя във виртуала за една седмица на "Хасан 999"

Тема Стъклен домнови [re: cineman]  
Автор Гeвpek (вкусен и топъл)
Публикувано12.04.10 19:27

Първият епизод си беше "много як", това твърди дори юношеското поколение.
С изкл. на 2-3 изкуствени диалога (по-слаби актьори), бих добавил аз.
Нямам никаква представа за сравнението, което правиш с някакви турски сериали, тъй като не съм гледал и 1 минута от нито един от тях.

БГ сериалчето е направено с душа, хвърлен е доста труд, а съдейки по костюми и декори - и пари. Началото не е зле.
Чудно ми е обаче, защо ще върви веднъж седмично - по-добре да не го бяха пускали изобщо. Програмингът отдавна издиша, вероятно по финансови причини (не смея и да помисля за кадърност).

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.