Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:13 04.11.25 
Култура и изкуство
   >> Телевизия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Поздравление за новинарите на ПроБГ!нови  
Автор needsnow2 ()
Публикувано09.09.09 10:46

Преди 15 мин. завърши директното включване на ПРОБГ от гр.Пирдоп, за траурната церемония, за трагично загиналите наши сънародници в Охридското езеро. Останалите ефирни телевизии предаваха в това време лъскави сериали.

Редактирано от needsnow2 на 09.09.09 10:48.

Тема Re: Поздравление за новинарите на ПроБГ!нови [re: needsnow2]  
Автор 747 (Само Ботев-Пд!)
Публикувано09.09.09 14:51

смяташ, че воайорството е бравурно? аз бих го определил повече като вулгарно...

Тема Re: Поздравление за новинарите на ПроБГ!нови [re: 747]  
Автор needsnow2 ()
Публикувано09.09.09 21:59

Значи....., това, което пишеш не се отнася по поставената тема. Много добре се досещаш, че това не е "воайорство", надничане през ключалката, перде-кириз или к'вото се опитваш да го изкараш.

Това е обществено-отговорна позиция. Ясно съм го написал!

Редактирано от needsnow2 на 09.09.09 22:07.

Публикувано10.09.09 12:16

Обществено отговорна позиция би било, ако би било показвано по телевизия, по която "новините" не изсмукват от пръстите и не се покриват с кадри от ютюб, а доайенът на "публицистиката" не се казва Азис.

Автор Secret_boy (Маниак:))
Публикувано10.09.09 12:29

Аз лично не бих предавал директно такова нещастие... Може би репортаж в Новини, но не и кадри, които да разбиват психиката на хората. Не знам защо българските теливизии умират да показват черното, тъжното и пр. и от него да трупат дивиденти. Но и зрителите са си виновни, че имат глад за такива кадри...

Тема Re: Поздравление за новинарите на ПроБГ!нови [re: Secret_boy]  
Автор needsnow2 ()
Публикувано10.09.09 13:05

CNN, Euronews, Reuters, Associated Press и другите водещи новинари разбиват ли психиката на хората с директните си репортажи?

Показват нещата каквито са.

Само ще добавя, че ПРОБГ имаха достойнството да излъчат неподправено страшната цена на прословутата балканска безотговорност, и заобикаляне на законовите разпоредби в отношението към човешкия живот и сигурност, които близо две десетилетия доминират в някои от услугите, в някои бизнеси и т.н..

И цялата мъка и болка, които те произвеждат като последствие.

Не мислиш ли, че това трябва най-после да се промени?

Редактирано от needsnow2 на 10.09.09 13:13.

Тема Re: Поздравление за новинарите на ПроБГ! [re: needsnow2]  
Публикувано10.09.09 13:15

Мисля, че е твърде... как да кажа... смело да се сравнявате с "CNN, Euronews, Reuters, Associated Press и другите водещи новинари" - доста костинбродски хляб има да изядете още... А и точно там ми е поантата: когато едно масово погребение се показва по Euronews, това е публицистика, когато се показва по (меко казано) шоу-телевизия, вече става гавра!

Автор miata (добронамерен)
Публикувано10.09.09 22:24

И аз мисля, че един репортаж е достатъчен. На живо...цялата церемония...Кому е нужно? Това вече става зрелище, а не миг на съпричастност. Ама ние "гането" все не можем да уцелим мярката- кАжи на лудо да пръдне, оно се насЕре. Хубава работа , ама българска.

Тема Адски тъп PR!нови [re: needsnow2]  
Автор stanketto (непознат )
Публикувано11.09.09 00:51

Подобни текстове писаха ББТ, ТВ7 и другите мераклии преди години! Доста провинциална психика! Същото както беше и със "Живото" студио след смъртта на Джако.
Но дори и да "цвъкаш" из форумите с теми като тази, пак "новините" на т.нар. ПРО.БГ няма да станат за гледане- питай Хегел. Или прочити кой е! И по-специално прочети за синтагмата и парадигматиката на опозицията "Форма-Съдържание"!

Тема Re: мършинови [re: needsnow2]  
Автор PhilipMarlowe (пристрастен)
Публикувано11.09.09 13:17

винаги съм се чудил на мършоядството на тв журналистиката ни ... кому са нужни такива преки предавания- от погребения?! Чудил съм се и на подобни репортажи, когато за "удар" се смята да идеш и да тикнеш микрофон пред човек загубил близък роднина, 5 часа след като е разбрал?! Какво очакват да чуят въобще?!?!? Те не са адекватни, т.е. информационно репортажът не казва нищо, а показва нещастието на човешко същество- убеден съм, че повечето хора даже нямат сили да откажат на подобни погребални хиени да ги снимат в такива моменти.
Какво виждаме на такива "церемонии"- как вият стари жени от мъка? И какво научаваш, какво ти става ясно? Кеф ли ти е, съпреживяваш ли, що ти е нужно? В такива моменти хората искат да са насаме, да не ги притесняват... извратена работа, а по телевизиите ни работят извратени хора с извратено чувство за новина...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.