Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:03 08.12.25 
Култура и изкуство
   >> Телевизия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Васил Иванов от Нова ТВ & Филчевнови  
Авторedin (Нерегистриран)
Публикувано22.11.05 10:30

Потресаващо! Всички конкурентни телевизии "пропуснаха"без да искат новината за откраднатата кола на прокурора! Не мога да повярвам...
Прочетете статията от Стандарт и дайте мнение

http://www.standartnews.com/archive/2005/11/22/society/s4626_5.htm

Тема бТВ-новините станаха на 5 г.нови [re: edin]  
Автор Гeвpek (стария)
Публикувано22.11.05 12:59

- Може ли телевизията да си позволи да изтърве умишлено някои новини?
(Люба Ризова) - Не. Ако се изтърве новина, това е зле и е недоглеждане на професионализъм. Но ако умишлено се пропуска новина, това е престъпление.

източник:

Тема Re: бТВ-новините станаха на 5 г.нови [re: Гeвpek]  
Автор Mediaworld (пристрастен)
Публикувано22.11.05 13:20

Нищо ново под слънцето. В повечето телевизии (особено в БТВ) дори има негласна забрана да каниш известните лица на конкурентите в твоите предавания. Това е ужасно тъпо, в Щатите ако дойде някой актьор от сериал на АВС при Джей Лено, дори може да кажат "Гледайте Х в сериали Y, всеки петък 23.30 по АВС" Ама тук като имаме криворазбрана конкуренция...

Тема Re: бТВ-новините станаха на 5 г.нови [re: Гeвpek]  
Автор extract (bull_of_service)
Публикувано22.11.05 13:24

Е, и?! Нещо не ти схващам идеята. Или си объркал журналистическото разследване с новината? Когато новината излезе наяве, т.е вчера, когато съдътпостанови постоянна мярка задържане под стража, новините чиято шефка си цитирал го съобщиха. Е, и?! Да не би някой друг да поде "новината" веднага след въпросната емисия "Календар"? Канал 1 и т.н.? Журналистическото разледване на Васко(евалла на момчето) предизвика новина и когато това стана факт, никой не я подмина. Човека просто си свърши работата, а именно - показа един корумпиран нотариус. Новината обаче е в това, че най-накрая(като че ли) този случай няма да бъде подминат от т.нар. власти!

Важно е да си Човек!

Тема Re: бТВ-новините станаха на 5 г.нови [re: extract]  
Автор 747 (Само Ботев-Пд!)
Публикувано22.11.05 13:30

не мога да не се съглася, прав си... материалът на Васко си беше публицистика, не информация (разследването все още се смята за публицистика, нали?!) и няма как да бъде направено на новина и използвано от другите медии - иначе би прозвучало като "Колега от НТВ си върши работата и, докато си я върши, стигна до еди-какъв си извод. Повече информация гледайте в предаването му еди-кога си"... така, де, няма бТВ и НТВ да пускат всеки път бланк Валя Ахчиева като си прави "Открито"-то, например...

Мъжете знаем защо!

Тема Re: бТВ-новините станаха на 5 г.нови [re: 747]  
Публикувано22.11.05 13:55

Незнам дали съм прав - може и да не съм. Просто разсъждавам на "прима виста". В конкретния случай могат да бъдат изложени достатъчно аргументи и за двете гледни точки: "журналист произвежда сензация - конкурентите мълчат" и "журналист показва на обществото нещо до болка познато - новините показват Новини". Може и трета да има, но още не съм си изпил кафето
Това с правенето на "нищо случило се" си е цял синдром в родните медии. Например, журналисти сгащват някой и му задават въпроси, а после в съответната емисия се появява един и същ синхрон. От 10 мин. задаване на въпроси - 30сек. отговор! И всеки, освен този, който е задал правилният въпрос, бяга с текста "в отговор на журналистически въпрос еди кой си каза". Никой не казва, че журналистът А от конкурентната медиа Б, е задал въпрос на място и обект В е отговорил на въпроса с това, което са искали да чуят всички. Или пък просто въпросът е бил достатъчно провокативен, за да каже някой нещо си. Сега се сещам за един конкретен пример. От края на по миналата седмица.

в-к "Стандарт": Копола позира специално за стандарт с фланелка с надпис "Свобода за българските медици в Либия".

в-к "24 часа": Журналист от бТВ подари на Копола фланелка с надпис изразяващ съпричастност със съдбата на медиците ни в Либия. Режисьорът отказа да я облече, за да не бъде въвлечен в политическа кампания, но я подържа за малко.

(цитирам по памет)

И в двата случая никой не е излъгал, но единият от двата вестника е бил точен и коректен, т.е. спазил е наскоро приетия етичен кодекс на българските журналисти.

П.П. Геврек, примера с Карбовски и статията му в "Стандарт" ми е смешен, като него самия.

Важно е да си Човек!

Тема Статията-нови [re: extract]  
Автор Гeвpek (стария)
Публикувано22.11.05 14:25

нямаше никога да я прочета, ако не бях видял линка към нея тук. Но не й се разсмях, не знам къде си усетил хумор в нея. Пък и една халтурка, писана на коляно, не пречи на авторовия бюджет :-))

Опитал се човекът да направи некф тв-обзор в стил Васа Ганчева, това не ми е много интересно. Всъщност съвсем други неща прочетох (не просто по диагонала) в статията: ... с какви несъществени хора се занимаваме и ни занимават. Несъществени хора, които употребяват думи като "любов", за да оправдаят похотта си; думи като "смелост", за да оправдаят объркаността си; местоимения като "аз", за да се оправдае липсата на личност зад точно това "аз". /.../ този ББ2 ни показва нещо, което всички знаем - липсата на правила в личния живот и тоталната простовата лекота на характера. /.../ На въпрос - колко градуса е правият ъгъл, хубавицата отговори: 60. Като видя как реагираха Гарелов и останалите в играта, хубавицата побесня и контрира останалите с още по-тъпия въпрос "А вие откъде знаете, че е 90 градуса?!"

Това е новият модерен човек - ти му казваш, че две плюс две прави четири, той ти се подиграва, че носиш очила.

... у нас броят на хората, които смятат, че светът е само това, което виждат и разбират, вече е преминал критичната маса. Не е работа на телевизията да образова, но покрай игрите може да се разбере колко образовани са новите българи. За тях важи един нов парадокс - колкото по-технологичен ще става светът, те ще стават все по-неграмотни.

Редактирано от Гeвpek на 22.11.05 14:34.

Тема Re: Статията-нови [re: Гeвpek]  
Публикувано22.11.05 17:09

О.К.! Имах предвид "смешно", не съм се смял истински. Аз също си направих труда да прочета статията, но не прочетох нещо ново там! Лично аз нямам нужда да се информирам за нещо, което е добре известно. Жалкото е само, че всичко това там са истини. Колкото до ББ2... думи нямам... както казва един познат: "Хората гледат ББ, защото всичко това не се случва в техния живот". Каквото и да означава това

Важно е да си Човек!

Тема Re: Статията- [re: extract]  
Автор Щepбak (predavatel.com)
Публикувано22.11.05 17:28

Васил Иванов - №1!

Тема Re: Статията- [re: extract]  
Автор Гeвpek (стария)
Публикувано22.11.05 18:21

Ето, и в твоя цитат ми хареса парадоксалната техника на израз ("гледат - защото не се случва"). Това е, новото понякога или почти винаги не е във фактологията, а в умението да я обясниш. Ще ми се и аз да го можех...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.