|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Туризъм извън граница
|
|
Автор |
moon () |
Публикувано | 18.07.00 12:48 |
|
Накой обикалял ли е бившите западно от нас соц. страни с влак или автобус или кола? Може ли да споделите опит?
| |
Тема
|
С влак
[re: moon]
|
|
Автор |
К. () |
Публикувано | 18.07.00 13:42 |
|
Влаковете са малко по-скъпи от нашите. Пътувах в миналия месец през Румъния, Унгария, Чехия и Словакия и т.н. Не ме обраха, беше по-чисто от нашите влакове и почти не заъсняваха. Най-гадно е на границата ни с Румъния. Преживелиците на гара Гюргево са шоу, достойно за филм на Кустурица - куфарни търговци, подкупни румънски митничари и т.н. Е, на мен не ми взеха пари, макар че ме убеждаваха половин час, че паспортът ми (от старите) е фалшив, а после го отнеоха за сверка.
Казват, че пътуването през Белград е по-спокойно, но аз не можех да рискувам, защото имах албанска виза в паспорта, а сърбите не се обичат с шиптърите ;-)
Не си струва да обикаляш Източна Европа с Интеррейл или Евродомино - по е евтино, ако си купуваш билети за всеки влак.
С автобус е всеки случай по-евтино, ако пътуваш от София до някоя ИЕвропейска столица и по-забавно. Особено когато стюардесата те хока преди всяка граница как да се държиш с граничарите, за да не се налага да плащат по-голям рушвет от друг път.
К.
| |
Тема
|
С влак
[re: К.]
|
|
Автор |
moon () |
Публикувано | 18.07.00 18:27 |
|
Мда чувала бях че най-евтино се пътува както ти го казваш от граница до граница като на място си купуваш билети, но би ли ми казал в реални парични измерение, примерно в марки как звучат нещата, защото това което предлага InterRail е 500 лв за 30 дни неограничени пътувания в всички бивши страни на Югославия, Полша, Чехия, Унгария и Словакия.
Или поне мислиш ли че билетите от столица до столица в подходящ порядък няма да надминат 300 лв?
| |
Тема
|
С влак
|
|
Автор |
К. () |
Публикувано | 18.07.00 23:03 |
|
От столица до столица, т.е. Прага - Братислава, Варшава - Будапеща, едва ли са повече от 50 марки, при това ако пътуваш с директен международен влак. Ако обаче хванеш обикновен влак до границата и там се прехвърлиш на друг обикновен до следващата столица, пътуваш за 25-30 марки. Това са груби цени...
С интеррейл глобал за 632.12 лева можеш да пътуваш неограничено из цяла Европа за месец, ако си го купиш от БГ. За две зони - колкото са всички бивши соц-страни, трябва да е около 400 лева. Питай в бюрото в дупката на НДК, ако си в София или в бюро Рила в произволен друг окръжен влак. Ако си в чужбина, изпускаш по-ниските цени, на които предлагат Интеррейл в БГ.
К.
| |
Тема
|
С влак
[re: К.]
|
|
Автор |
moon () |
Публикувано | 19.07.00 17:52 |
|
Благодария ти!
А иначе вече питах - за съжаление цената не е 400 а 512 лв - сигурно ще се пробваме от граница до граница. Ще видим.
Благодаря ти пак!
| |
|
Ako ste trima-chetirima choveka i imate kola, Chehija i Slovakija sa rajsko mjasto za avtomobilen turizym. Imat dobre razvita mrezha ot kympingi, vkljuchitelno i v golemite gradove. V Polsha maj e syshtoto, no njamam lichen opit.
Nomeryt e vednyzh da prekosish Syrbija ili Rumynija (po izbor).
D.
| |
|
Благодаря, но май се очертава автобусо или влако туризъм , а там други се оправят с проблемите по пътищата. Все пак да те питам знаеш ли дали с влака ще има проблеми с митничари или други екземпляри, и дали спален вагон би бил за предпочитане в този смисъл, когато се преминава през Сърбия
| |
|
Ami sys spalen vagon e za predpochitane, razbira se, ot gledna tochka na udobno pytuvane. Njakak si po-dobre e da se spi legnal, otkolkoto sednal.
Dali shte imash problemi s mitnicharite si e bozha rabota. Malko verojatno.
S avtobus e edna ideja po-riskovano - ako se padnesh s grupa kufarni tyrgovci (ne znam ima li gi oshte) - mogat da pravjat problmi na celija rejs. Tova obache bi bilo mnogo rjadko izkljuchenie.
| |
Тема
|
Vagon Lit
|
|
Автор |
moon () |
Публикувано | 28.07.00 15:00 |
|
И кога си пътувал така :-)
| |
|
Sluchvalo mi se e da pytuvam iz Evropa vyv vsevyzmozhni kompanii.
Sys stroprocentovi kufarni tyrgovci sym pytuval sravnitelo otdavna - 1993/1994. Obache ne kym Chehija, a kym Carigrad. Za edna nosht, podslushvajki razgovorite v rejsa, sybrah material za disertacija po "Marketing na ednolichnata sergija za dynki".
Vyv vlaka kym Belgrad i natatyk pyk popadnah v kompanijata na edin srybski pop i edin srybski komunist. Oshte predi Nish veche se bjaha hvanali za kosite. Bukvalno! Vsyshnost na popa maj mu postrada bradata.
D.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|