|
Тема
|
И аз търся помощ
|
|
Автор |
ДPaka (кофти тръпка) |
Публикувано | 19.06.13 16:39 |
|
за маршрут в Източните Родопи? Никога не съм ходила там и хората ,които ще са с мен също.Приемам всякакви идеи, за да мога да отсея възможното за нас. Време - началото на август, 3 до 5 дена продължителност, група -средно издръжлива на ходене. Не искам да им вадя душата, искам да видим неща извън туристическия пътеводител - диво и красиво и разбира се да спим някъде. За палатки - не сме решили дали да носим, ще бъде според зависи. Искам съвети и насоки от хора минали по пътя.
| |
|
Никак, ама никак не е добра идея да ходите из Източни Родопи през август. Просто ще се опечете на бавен огън и в крайна сметка няма да ви се получи удоволствието. Нали това е целта? По тези места се ходи, когато е прохладно. Най-добре е пролет, всичко е зелено.
Ето малко инфо:
Редактирано от Плaнинap на 19.06.13 23:24.
| |
Тема
|
Re: И аз търся помощ
[re: Плaнинap]
|
|
Автор |
ДPaka (кофти тръпка) |
Публикувано | 20.06.13 15:58 |
|
Ах така, ами сега!
Аз си мислех за този маршрут 1/ Кърджали – ТК “Бели брези” – “Орлови скали” – гр.Ардино – Дяволски мост – хижа Млечино
и каквото там още набележим интересно за времето с което ще разполагаме. Искаш да кажеш,че преходът е изцяло на открито и по тази причина...
Признавам си,че не познавам тази част на Родопите, но като се замисля...ходила съм на Перперикон ,но през пролетта наистина... и пак си беше доста горещо
Нда. Задачата ми явно се успожнява, още повече че хората които ще водя, могат тогава-стиковали са си свободните дни...
| |
Тема
|
[re: ДPaka]
|
|
Автор |
niki_leo (член) |
Публикувано | 25.06.13 18:45 |
|
Здравей,
Не съм ходил по набелязания от теб маршрут, но съм ходил из Източните Родопи и мога да потвърдя казаното от Планинар, че юни, юли и август наистина не са препоръчителни за дълги пеши преходи из Източните Родопи - прекалено горещо е там през лятото. Аз лично избягвам да ходя през летния сезон дори и в Западни Родопи. Най-близките месеци до лятото през които съм ходил са май и септември, а веднъж и в началото на юни. Всичко останало е през периода октомври - средата на май. Тогава се живее. Е, може да те повали дъжд, но аз лично предпочитам дъжд пред жега.
Имай пред вид, че тази година лятото е по-горещо. Миналата седмица бяхме на преход по билото на Стара Планина от Свищиплаз до х. Ехо. Въпреки, че се движихме на височина между 1600 и 2200 м ми се стори необичайно топло за това време на годината и беше пълно с мухи дори на 2200 м. Не мога даже да си представя какъв ад ще бъде в Източни Родопи в началото на август.
Ако не може да смените времето за края на август или началото на септември, помислете за друга планина, да речем Рила или в краен случай Западни Родопи.
Поздрави и хубави преходи, където и да отидете!
niki_leo = Ники
Човек и добре да живее... един ден се регистрира в дир-а
| |
|
Ники, много те моля, ако ти остане време - драсни някой ред за този маршрут - Свищиплаз -Ехо
Как е хища Свищиплаз, защото допреди две години бях чувала за проблеми и мизерия в хижата? От Златица ли се качихте? Към Ехо има ли маркировки и за колко дни ви беше прехода?
Благодаря, аз все още избирам маршрут
| |
|
Здравей,
Ще опитам днес да споделя накратко информация. Ще я пусна в другата тема, за да не мешаме темата на хората за Източни Родопи с инфо за Стара планина.
niki_leo = Ники
Човек и добре да живее... един ден се регистрира в дир-а
| |
Тема
|
[re: niki_leo]
|
|
Автор |
ДPaka (кофти тръпка) |
Публикувано | 28.06.13 14:49 |
|
Благодаря за мнението и пожеланието! Вярвам на хората,които пишат тук,така че ще събера агитката да обсъдим вариант за смяна на маршрута...за съжаление. Много ми беше мерак Дяволския мост...много исках да го видя и всичко наоколо,разказвано от познати, но по-наесен или на пролет.
| |
|
|
|
|