|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Най- уютната хижа в БГ
|
|
Автор |
afrikancho (скитащ) |
Публикувано | 08.01.07 20:52 |
|
Класация според чистотата, красотата, приемливостта на домакините . Предложения???
| |
Тема
|
Мальовица
[re: afrikancho]
|
|
Автор | Bятъp (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.01.07 20:54 |
|
| |
|
Оооо, прекрасна тема... само че не е възможно да се направи единна класация.
Всяка хижа има собствена "душа" и усещането за уют се появява при възникване на един вид резонанс между нея и душата на туриста. Казано по-непретенциозно, това е много лично усещане.
Аз лично бих класирал на челни места хижите: "Лескова", "Чавдар", "Паскал", "Бенковски", "Вежен", "Ехо", "Васильов", "Рай", "Тъжа", "Мазалат", "Гургулица", "Рибни езера", заслон "Кобилино бранище", "Иван Вазов", "Македония", "Перелик", "Синаница". За съжаление не мога да посоча някои, уви, бивши хижи и заслони: "Белмекен", "Венетица", "Трещеник", "Модър", "БАК" (преди да изгори).
| |
|
През последните месеци на челно място в класацията ми е Бенковски
| |
Тема
|
Re: Най- уютната хижа в БГ
[re: Orнeдишaщ]
|
|
Автор | Slavei (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.01.07 22:13 |
|
A пък аз лично бих добавил и х. Чакър войвода, и х. Македония, и всъщност защо изброяваме хижите, като най-вече хижарите са тези, които допринасят за уюта и атмосферата!
А Белмекен си е класика. Не съм я виждал преди пожара, но дори и в сегашното си състояние ме пленява. Вече няколко години ходя подред натам и макар винаги да ме е посрещала студена и влажна съм се чуствал уютно.
| |
|
От Рилските хижи - Белмекен - дано да бъде възстановена
от старопланинските - Ехо
от Предбалкана - Васильов:
Колко малко хора знаят
за тоя чуден горе кът
и колко много долу пъплят,
невиждащи нагоре път.Редактирано от JWalker на 08.01.07 22:52.
| |
|
В моята класация на първо място в хижа Лафума. Най-уютно съм се чувствал в нея, особено ако е на калкан с друга...
Човекът е Човек, когато е на път!
| |
Тема
|
Re: Най- уютната хижа в БГ
[re: Slavei]
|
|
Автор | Moмчил (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.01.07 22:57 |
|
Slavei е прав (според мен) :
1. За Чакъра (от 3-4 години, откакто Иван и Елена я взеха)
2. За Македония (когато Владо е там )
3. И че всъщност трябва да се говори за хора (хижарите) или за места - сграда, условия, гледка, природа (хижите). Темата май по-скоро е за хората, както е формулирана, и май се повтаря с една тема от преди няколко месеца (и с още една от преди още няколко месеца). Не е лошо тези теми да се повтарят, така хората, които нямат друг източник на информация, освен подобни форуми, ще знаят какво ги чака на различните места. Всъщност, най-добрия начин да разбереш как ще те посрещнат в някой планински дом е да отидеш там. Е, малко повече време отнема.
Хайде, пишете!
Аз бих добавил хижа Мальовица - надписа "Тука е така!" го няма, станало е по-чисто и уютно, появило се е едно Кате... Ако успеят и с пушенето в столовата да се справят, мястото ще стане супер!
А най-добричкия хижар е Евгени от Скакавица, което за съжаление не е само положителна черта. Дано се справи с тълпите (и местните пияници), които често окупират уютната му хижа. И дано да остане по-дълго...
Яворов също не е лошо място ... ако свикнеш с хората там
А Балкана си е отделна тема, сравнение с Рила и Пирин на тема хижи нема...[[
| |
Тема
|
Re: Хижа Лафума
[re: Aндoн]
|
|
Автор | иckpицa живoт (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.01.07 23:17 |
|
...Хижарчето не блестяло с особен интелект...
| |
|
Най-чистата и уютна хижа, в която съм била!
Който търси мъдрост, намира печал!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|