Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:31 03.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Тъжна новинанови  
Автор Яceн_ (като мъгла)
Публикувано18.05.04 09:59

Стига да е вярна...

Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо

Тема Re: Тъжна новинанови [re: Яceн_]  
АвторBлaдимиp (Нерегистриран)
Публикувано18.05.04 10:06

Мисля че е вярна информацията . Румен Грънчаров я познава лично , всяка седмица е на Рила.

Поклон

АвторHиkи (Нерегистриран)
Публикувано18.05.04 10:13

Бог да я прости и лека и пръст!

Имах възможността да видя тази жена преди година и половина и останах изумен, че на тая възраст върти хижа в планината.Казаха ми, че всъщност синът и се водил хижар и той правел доставките, но баба Фидана си била през цялото време горе и тя приемала и изпращала туристите.

За мое голямо съжаление мисля, че новината е достоверна като имам предвид, че източникът е Румен Грънчаров.

Автор Yogi (турист)
Публикувано18.05.04 10:38

Бог да я прости баба Фидана!

Не беше много добре жената още през зимата. Даже имаше слухове за подобно нещо още тогава.

Уважавахме се много с нея. Посрещали сме Нова година, гостувал съм и няколко десетки пъти и действително ще липсва на много планинари.

х. Ловна още дълги години ще бъде асоциирана с нейното име ....

Безименният връх над х. Козя стена вече се казва "Котето"

Редактирано от Yogi на 18.05.04 10:40.

Автор Acпapyx ()
Публикувано18.05.04 12:11

Лека й пръст, за последно баба Фиданка си беше горе в края на април, когато слизахме от Вазов, посрещна ни синът й.

Автор Pилeц (жаден)
Публикувано18.05.04 19:59

Поклон и мир на праха й!

Планинското притегляне е обратно на земното - не надолу, а нагоре!

Автор rue (весел)
Публикувано19.05.04 09:31

Поклон!

Редактирано от rue на 19.05.04 09:34.

Тема Re: Тъжна новинанови [re: rue]  
Автор vgazgoeb (новак)
Публикувано07.11.12 20:31

баба Фидана, лека и пръст.

Тема Re: Тъжна новина [re: vgazgoeb]  
Автор re4en1 (минаващ)
Публикувано07.11.12 21:45

Тази стара тема събуди едни весели спомени за един преход мисля че беше през 97 от Сапарева баня -Скакавица- 7те езера- Рилски манастир-х. Македония- Белица. Та първият ден на Пионерска хижаря бе много пиян и нямаше места, та продължихме след един хубав планински дъжд към Ловна. Там ни посрешна баба Фидана и ни прие и ни даде по един единичен чаршаф. Чудихме се дълго, а и в стаята имаше едни сърби с техни приятели от България и те с един чаршаф? След порядъчно тупане на одеалата и вече застилахме леглата когато се качи синът и и го попитахме къде да сложим единият чаршаф? Отговорът му беше "Легай со куфражо":)
Бяха хубави времена когато все още ходехме по БГ планините.Сега групата се разпадна, децата пораснаха, аз вече ходя по чужди планини солово.
Та спомена за баба Фидана толкова години след кончината и е още жив. Лека и пръст.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.