|
Тема
|
Имен ден в Рила - 28.01-29.01.2012
|
|
Автор |
Aндoн (Родопска Мечка) |
Публикувано | 25.01.12 09:16 |
|
Здравейте!
Тази събота и неделя (28.01-29.01) ще почерпя за изминалия имен ден. Всеки. който е свободен може да дойде, да се видим и да походим. В момента има доста Сняг, а и продължава да вали такъв, така че според зависи от хората и Снега ходенето ще е или до х. Чакър войвода или до Заврачица. Прогнозата за събота и неделя е, че няма да вали.
Срещата и тръгването е около 9.00 ч до хотел Олимп в Боровец.
До скоро!
Човекът е Човек, когато е на път!
Редактирано от Aндoн на 25.01.12 09:17.
| |
|
Здравей,
Честит имен ден на патерица! Желая ти здраве и още много мечтани срещи с Планината. Приятна разходка, каква зима е само!
Вгледах се в замисления от тебе маршрут и не мога да не споделя, че в момента обстановката в Рила е изключително лавиноопасна (меко казано). Сигурен съм, че ще вземете правилното решение, ти споменаваш, че ще съобразите маршрута със снега. Само по принцип ще кажа, че пресичането на многобройните улеи по отсечката между Кубадинката и х. „Марица” при такива снежни условия си е дърпане на дявола за опашката. Казвам го по принцип, едва ли някой познавач на терена и на зимната планина ще тръгне тези дни по този път, пък и вероятно Иван още на Чакъра ще го разколебае. Изкачването над гористия пояс към Заврачица също не е безобидно, преди една зима там падна яка лавина, колко клек изкорени! Изкривените колове от зимната маркировка непосредствено преди хижата също говорят за потенциална лавинна опасност. Сещам се за тези особености на този чудесен популярен маршрут, силно впечатлен от страхотната зима, която така дълго чакахме. Приятен празник
Румен Грънчаров
| |
Тема
|
Re: Имен ден в Рила - 28.01-29.01.2012
[re: Pyмeн Гpънчapoв]
|
|
Автор |
Aндoн (Родопска Мечка) |
Публикувано | 26.01.12 09:18 |
|
Здравей!
Благодаря за пожеланията. Ще се съобразим със Зимните условия при всички случаи. Знам, че в момента има много сняг, включително и пресен такъв, което е предпоставки за лавини... Предполагам, че ще сме до Чакър войвода, откъдето можем да се разходим в посока Шатър.
Човекът е Човек, когато е на път!
| |
Тема
|
Re: Имен ден в Рила - 28.01-29.01.2012
[re: Aндoн]
|
|
Автор |
Acпapyx () |
Публикувано | 26.01.12 16:10 |
|
Честит имен ден! Аз май няма да съм в района...
| |
|
|
|
|