Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:36 11.10.24 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Витоша - Верила - Рила - Пирин - Славянка по Е4нови  
Автор Джeнraлa (планинар)
Публикувано23.08.11 11:08

В края на юли и началото на август успешно осъществихме поход по маршрута Е4 за 12 дни - описал съм го сравнително подробно със снимков материал

Интересното е, че преди похода, докато търсих информация за Е4 в Интернет, никъде не успях да я намеря, освен едни много стари описания на Аспарух и Краси Новаков тук, написани преди повече от 10 години и то само до х.Ловна. Надявам се, че с този албум да допринеса повече информация за желеащите, които искат да минат по Е4 в бъдеще.

Поздрави,
Жоро

Редактирано от Джeнraлa на 23.08.11 11:09.

Тема Супер! [re: Джeнraлa]  
Автор Бopивaн (вечно зелен)
Публикувано23.08.11 17:51

Привет Жоро,

с интерес разгледах снимките от последния ти албум - много са хубави, личи си че с голямо желание сте подготвили и направили маршрута E4!

Като се разглеждат снимките, неминуемо прави впечатление, колко много красота е събрана в едно относително малко разстояние и колко хубава е нашата България. А приятната изненада на х. Яворов показва, че има светлинка в тунела и трябва да вярваме, че най-доброто предстои.

Изкарали сте една страхотна голяма екскурзия, за която ще си спомняте цял живот!

С най-сърдечни поздрави

Иван

Хубавото вино се изпива, младата жена остарява, а гората вечно зелена остава.

Тема Re: Витоша - Верила - Рила - Пирин - Славянка по Е4нови [re: Джeнraлa]  
Автор niki_leo (член)
Публикувано23.08.11 21:30

Привет Георги,

Поздравления за хубавия преход! Щастливци!

И благодаря за споделеното преживяване - снимките са много хубави. Засега съм на средата - всичко наведнъж не може да се види, а и нека да има и за утре.

Поздрави
Ники

niki_leo = Ники
Човек и добре да живее... един ден се регистрира в дир-а

Автор Vasil_71 ()
Публикувано24.08.11 13:38

Браво за прехода!
Хубава фотоистория!

Автор goro_levskara (планинар)
Публикувано26.08.11 16:14

Поздравления адаш,
Направили сте хубав преход през няколко планини. А и късмет сте извадили с времето

Поздрави на Сабина

Жоро

Автор JWalker (оптимист)
Публикувано26.08.11 18:59

Поздрав за хубавия поход и благодарност за многото снимки и информация. Предполагам ще ти е интересно на тебе и на другите да видите един албум на Пирин, Рила от въздуха. Снимките са на Николай Йотов, парапланерист от Сопот.

------
Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт

Тема Тези въздушни снимки нови ли са?нови [re: JWalker]  
Автор niki_leo (член)
Публикувано26.08.11 19:23

Гледам, че пише 2011, ама да попитам пак, че може да са старите постнати наново. Спомням си, че беше пуснал линк към въздушни снимки на Рила преди 2-3 години.

niki_leo = Ники
Човек и добре да живее... един ден се регистрира в дир-а

Тема Re: Тези въздушни снимки нови ли са?нови [re: niki_leo]  
Автор JWalker (оптимист)
Публикувано26.08.11 19:34

Тези са нови. Аз едва свърших да гледам снимките на Дженгала, и погледнах в другия форум - пак снимки на Рила и Пирин. Реших, че добре допълват наземните снимки.

------
Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт

Автор gingercat (Цветен)
Публикувано18.09.11 19:59

Супер за пътеписа. Вашето пътуване ме вдъхнови и ми даде идея да го мина. Част от маршрута съм го минавал и някои места са ми много любими, но ще го мина с идеята за Е4. За съжаление няма да мога да го мина на един път, та ще бъде на части. Като се разрових и се оказа че маршрута е описан в 5 карти издадени 1992 г., като не се качва Гоцев връх, а се отива направо в с. Петрово. И тръгва от Алеко. Но има промяна и сега тръгва от Драгалевци и стига до Гоцев Връх.
Опитах се да пресъздада вашия преход, като трак: ето линк към него:

Може да си го изтеглите като kml файл и да го видите в Google Earth. Опитах се да покажа и върховете които сте снимали.
Днес успях да избягам от задълженията си в къщи и минах първата част от прехода от Драгалевци до Алеко. За съжаление никъде не е посочено началото и реши да тръгна от площада на Драгалевци. Пред читалището се намира може би първата червена маркировка и табела.

Тема Re: Витоша - Верила - Рила - Пирин - Славянка по Е4нови [re: gingercat]  
Автор Джeнraлa (планинар)
Публикувано19.09.11 09:48

Здравей, благодаря аз линка, разгледах го.

Да, наистина Е4 започва от Драгалевци / според информационната табела на Черни връх/ и завършва на Гоцев връх. Не разчитай много на тези карти в 5 части ако смяташ да минаваш, че са стари, но все пак са полезни. Хубаво е за пиринския участък - от Предела до х.Славянка да имаш ксерокскопия в себе си от пътеводителя за Пирин на Николай Даутов - страшно много помага, а и времената посочени в него са точни. Ако имаш някакви други въпроси за Е4, насреща съм.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.