Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:00 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема За планините и забележителностите на Македониянови  
Автор Mиcлeщ (имам мнение)
Публикувано10.06.11 09:21

Смятаме да отскочим скоро до Македония. Планът ни е хем да огледаме интересните неща на Македония, хем да направим малко туризъм . Искам да помоля за малко повече информация, какво трябва да знаем за тази страна и всичко останало. Ще сме с кола, а ето и някои набелязани обекти :

1. Античния град Стоби
2. Маркови кули ( крепоста на Крали марко, около Прилеп)
3. Планината БАБА - изкачване на връх Пелистер.
4. Охрид и Струга - какво да се види там ??
5. Езерото и канйона на Матка

Дайте идеи и споделете опит, кое как да се съчетае. Какво трябва да се прави.

Имаме ли нужда от някакви винетки?
С Паспорт ли е в Македония?
Как стои въпроса с палаткуването ( свободното), евентуално къмпинги или хостели ( пансиони) ? в посочените горе региони и въобще ?

Порових се из старите теми, но ми се иска нещо по актулно като информация. Благодаря на всички за отделеното време за да ми отговорят. Разчитам на повече инфо, от това което мога да намеря само по интернет, за което благодаря предварително...

Да се учим от миналото, живеем с настоящето и мислим за бъдещото !!!

Редактирано от Mиcлeщ на 10.06.11 09:53.

Тема Re: За планините и забележителностите на Македониянови [re: Mиcлeщ]  
Автор djaro (непознат )
Публикувано12.06.11 00:30

Здрасти,

Миналата година ходих да катеря най-високия връх в Македония - вр. Голем Кораб. Бях с кола и не искаха никакви винетки. Искаха само зелена карта и задължително паспорт (тази година може и да са го променили, но не знам). Когато катерих към вр. Голем Кораб, видях няколко палаткуващи чужденци, с които се поразговорих и разбрах, че не им трябвало никакво разрешително. Но за по-сигурно, ако искаш питай тук (мамицата му и сайт, не ми дава да ти добавя мейла на едно дружество в македония, което ми даде доста полезно инфо). Докато катерих и изобщо докато стигна до изходното място, ми на прави впечатлени, че нямат много указателни табели. А и самите македонци не са много наясно кое къде се намира - но, с питане и до Цариград се стига ;).

Тема Re: За планините и забележителностите на Македониянови [re: djaro]  
Публикувано13.06.11 11:29

За Този връх - Голем Кораб, не е е ли на границата и да се иска специално разрешение. Иначе всяко инфо е от полза, но ...

Тема Re: За планините и забележителностите на Македониянови [re: Mиcлeщ]  
Автор djaro (непознат )
Публикувано13.06.11 13:34

да, това е граничен връх с Албания, но не се иска никакво разрешително за изкачването му

Автор N_i_k_s_i (скитник)
Публикувано14.06.11 12:15

Като изкачвах Голем Кораб преди 5-6 години, това можеше да стане само на нац. празник на Македония - тогава бе голяма масовка.

Последните 2-3 години вече е разрешено свободното му изкачване. Само трябва да се обадите долу на заставата и тва е.

По-здрави ...и до-скитане

Тема Re: За планините и забележителностите на Македония [re: Mиcлeщ]  
Автор Жopoтypиcт (пътешественик)
Публикувано14.06.11 14:04

Здравейте! Първо да отбележа че вече от 2-3 години може да се ходи в Македония с лични карти, може и с паспорт.Преминаването с паспорт става по-бързо. На палатка няма проблем да нощувате, но не бива да забравяте, че имате задължение да се регистрирате някъде в полицията при пребиваване в страната повече от 48ч.Не че ние го спазваме, но принципно го имат като изискване в законодателството си. Иначе места за посещение има много- зависи кой от какво се интересува. Ние ходим всяка година по едни път - целеви експедиции по местата на българската бойна слава. Другата седмица заминаваме отново. С гранична полиция няма проблеми- когато посещавате гранични върхове просто трябва да се обадите в съответното им поделение и да ви запишат данните. Хората са много разбрани и учтиви(за разлика от нашите гп!) Желая Ви приятно прекарване!

Целта не е в края на пътя,целта е в самия път! Конфуций

Тема Re: За планините и забележителностите на Македониянови [re: Жopoтypиcт]  
Автор djaro (непознат )
Публикувано14.06.11 22:50

Аз дори и на заставата не съм се обаждал - имаше някаква постройка, която по-скоро изглеждаше като изоставена, отколкото да е застава. Минах транзит покрай нея

Публикувано15.06.11 17:39

Нека някой да драсне по някой ред за обектите които сме набелязали в първия си пост ако знае, и къде трябва да се регистрирам за повече от 48 часа нерзбрах, Благодаря за инфото предварутелно !

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.