Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:48 03.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Връх Араратнови  
Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано03.06.11 12:50

Здраве на всички в клуба.
Каня се това лято да пообиколя Турция , на моя си измислена програма и много се заинтригувах от споменатия по-горе връх.
За изкачването му всеки се нуждае от специялна виза,която се подава,поне 2 месеца преди заминаването.Не е това , което ме безпокоии.
Най-голямата височина,която аз лично съм качвала е около 4400 в Андите и не съм имала, каквито и да е било болежки,оплаквания или неразположения.
Безпокоят ми последните 400 метра,преди върхът,за които пише , че трябвало да се минават само от много опитни туристи и планинари.
Тази отсечка била много трудна?Така ли е наистина?

Някой от тук пищешите покорявал ли е Арарат?

http://www.climbararat.com/ много полезен сайт.

И втори въпрос-някой ходил ли е самостоятелно до vruh Nemrut http://www.turkeyforholidays.com/Nemrut-tour.html

Вероятно това лято , така или инъче,не би ми стигнало времето за програмата, която съм си набелязала,но мисля,ако, не е чак, толкова за такива професионалисти( определено аз не съм, но пък съм голяма ентусиастка),да се запътя натм,догодина пролетта.
Бих била благодарна на всички със съвети и препоръки.

Много пътувания на всички!

Тема Re: Връх Арарат [re: leonora7]  
Автор ve_san ()
Публикувано03.06.11 13:46

Ето моля два пътеписа от бате Никола, в случай, че той е забегнал нанякъде и няма време да пост-не линкове:
Немрут 1 и 2:

Аратат (и не само):

Редактирано от ve_san на 03.06.11 13:47.

Тема Re: Връх Араратнови [re: ve_san]  
Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано03.06.11 15:19

Мерси много за информацията.
Дано момчето пише тук.
Нямам опит нито да бъда така вързана с хора,нито да крача по ледове.
Не знам дали се подценявам или надценявам, но се чудя,може ли човек без някакви предварителни подготовки да изкачи последните-проблемни за мен метри.
Таз година, така или инъче ще ходя в Турция и ще проуча на място този въпрос.
Отново благодаря!

Тема Re: Връх Араратнови [re: leonora7]  
Автор hri1OO ()
Публикувано06.06.11 08:28

Последните 500метра се ходи по ледник, но наклонът е безопасен, почти няма опасност да се повлечеш надолу ако внимаваш. Ние бяхме с пикели и котки и обвързани, но нямаше нужда. Върхът не е технически труден никъде по обичайния маршрут.

Тема Re: Връх Араратнови [re: hri1OO]  
Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано08.06.11 04:46

Мерси, за отговора!
Мен пак ме е страх, като нямам опит дори с котки!
Тази година в Турция, ще говоря,с водачи за Арарт и им обясня,какво мога-воля , издръжливост,не проблем с височини,но ако усетя,че това няма да ми е достатъчно-аз не мога ски да карам дори-Ще се откажа!
А не ми се отказва, но сигурността се поставя на първо място в живота ми.
Като се върна тази есен от Турция ще пиша.
Поне маршрутът ми,за мен ще бъде много интересен.
Пак пожелавам на всички-Много изкачени върхове и Умната,доколкото може да бъде!

Автор MrKris (непознат )
Публикувано12.06.11 15:46

Всъщност наистина няма никакъв проблем на Арарат, стига да получите разрешение.
Когато ходихме преди години, доста хора не бяха слагали изобщо котки на краката си.
Вземете си подходящи обувки, напасвайте предварително котките към тях и упражнете закачването 2-3 пъти. Направете това още в България.
Вече ще имате по-добра подготовка от много хора, качили Арарат.
За Немрут (този, на който са статуите на Комагене) трябва да хванете долмуш от Малатия до най-високото село под върха. После се ходи пеш или на стоп по черен път.

Тема Re: Връх Араратнови [re: MrKris]  
Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано14.06.11 01:00

Mного Ви благодаря за оптимистичния отговор.
Никога не съм слагала котки и лошото , че не живея в България да разкърша малко по планината, но както казах,поне имам опит със сериозни височини и добра воля и издръжливост.
Но понеже , когато тръгна за някъде се готвя сериозно-ще намеря,къде да походя с котки.
Това за Арарт , така или инъче съм решила го оставям за догодина и ще имам време за упражнения с котки.
Актуална информация , която съм намерила-ако се пратят документите,поне 2 месеца по-рано за разрешително-нямало проблем.
Та след Нова година,ще си организирам, за мой си кеф един Арарат.
Таз година в Търция ще се отдам на разходки.
Почти съм измислила всичко .
Много благодаря отново за отделеното време и отговор!
Много щастливи пътешествия Ви желая!

Автор tomov_st (непознат )
Публикувано19.02.12 23:08

привет и от тук. писах ви на страницата на клуб пътешествия. ще се радвам да откликните.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.