Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:35 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Морените на Витоша са човешко дело?нови  
Автор StankoJ (непознат)
Публикувано04.01.11 23:53

Мисля, че много от тук коментиращите са виждали и снимали многократно морените на Златните мостове, Селимица и останалите из Витоша. Вероятно и вие сте се чудили как са се образували. Ето едно мнение на учения Георги Велев -

Тема Re: Морените на Витоша са човешко дело? [re: StankoJ]  
Автор momtchi (новак)
Публикувано05.01.11 08:40

Една тема добре илюстрираща упадъка на Клуба...
Да се смееш ли, да плачеш ли

Тема Re: Морените на Витоша са човешко дело?нови [re: momtchi]  
Автор niki_leo (член)
Публикувано05.01.11 10:59

Хмм, тази теория ми се струва малко вероятна. Доколкото познавам различните мегалитни комплекси от описанията им в различни книги, никъде няма такъв подход: да се трупат хаотично каменни блокове. Освен всичко друго, това е и доста безсмислено начинание: защо да трупаш стотици хиляди тежки каменни блокове в привиден безпорядък след като същото може да се постигне с няколко десетки блока.

Що се отнася до поредния коментар колко бил западнал клубът...мисля, че темата се поизтърка и не виждам смисъл да се коментира изобщо. Въобще подобни подмятания, които се появяват от време на време са ми силно необясними.

niki_leo = Ники
Човек и добре да живее... един ден се регистрира в дир-а

Тема Re: Морените на Витоша са човешко дело?нови [re: StankoJ]  
Автор Флинcи (новак)
Публикувано05.01.11 11:08

М-дааа! Мизерна работа...

Тема Re: Морените на Витоша са човешко дело?нови [re: momtchi]  
Автор pirx (crazy diamond)
Публикувано05.01.11 16:02

абе те извънземните са се напили като физици и понахвърляли камъчета тъй да знаеш

«Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!»

Автор krokoem ()
Публикувано05.01.11 18:44

Станко, нищо лично, сайта кладница.ком си е много добър, ама точно такава фантастика му е нещо малко в повече.

Иначе, в тази криза, що да не пробва учения Георги Велев да си продава книгата и във вашия сайт. А каква по-добра реклама за книга "Непрочетената Илиада" от тая да светнеш читателя КОЙ е сложил морените на Витоша.

Ще чакаме следващата "Непрочетена Одисея" където да ни обясни ОТ КЪДЕ са взети морените и КАК са ги слагали древните. Тогава, вече ще си ги купя и двете книги наведнъж

Тема Re: Морените на Витоша са човешко дело?нови [re: krokoem]  
Автор StankoJ (непознат)
Публикувано06.01.11 00:44

Е, споко нямам налуди представи. Скоро ще пусна подробна информация за останалите версии за морените, и коя е актуалната научна такава. Някои от тях определено звучат доста "налудо".
Въпросът е в това всеки от вас като е заставал пред тях какви идеи са му хрумнали и как си е обяснил присъствието им там. Аз от доста време дълбая в загадката на морените и всеки път, когато се катеря по тях или взирам отдалече, изпитвам съзнанието си дали това, което виждам е приемливо.
А за автора ще ви кажа - шапка му свалям за куража да ни подхвърли идея, която да промени инерцията ни на мислене. Поздравявам го и за това, че не просто я подхвърля, а я е изучил и аргументирал достатъчно изчерпателно, така че да можем да наречем подхода му научен.

Автор hristomg (hristo)
Публикувано06.01.11 18:25

не само златните, и вр. Камен дел също...представяте ли си всички тия каманяци на Камен дел пренесени от хора горе...голям ентусиазъм ще да е паднало

А иначе някои "учени" явно са станали като шоумените - само се чудят как да се правят на интересни, а и повечето хора, верват на врачки и "феномени', що да не им се "вържат' и на тия ми ти 'учени". Следващото 'откритие" чакам да е ,че черно море се е образувало като шопите са пренасяли с кофи вода от Искъро...

http://hristomg.weebly.com/

Автор Orнeдишaщ (змей)
Публикувано08.01.11 10:18

То се знае, че са човешко дело. Нали аз ги направих!

Тема Re: Морените на Витоша са човешко дело?нови [re: Orнeдишaщ]  
Автор JWalker (оптимист)
Публикувано08.01.11 18:28

Ти не си човек, ти си Змей от Джендема.

------
Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.