Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:12 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Туристически порталнови  
Автор kikimorche (непознат )
Публикувано15.09.10 20:39

"Министерството на икономиката, енергетиката и туризма одобрява проекта "Мултимедиен каталог на туристически обекти и електронен маркетинг на дестинация България".
Проектът, чиято стойност е 6.41 млн. лв., се финансира по линия на Оперативна програма Регионално развитие. От тази сума 1,8 млн. лв. са предвидени за доразвиването на официалния туристически портал на България."

Тези хора или са идиоти или нас правят на идиоти !!! 2 млн. лева за сайт? То Google не струва толкова!!! Да не говорим за другите 4 млн. лева, който не разбрах точно за какво са, може би за CD?
От тези официални 400 невероятни обекта за посещаване в България колко според вас си заслужават да се видят? 10? 20? То повечето са трудно достъпни камъни, се чудиш за какво си си счупил колата да ги видиш!
Вместо за 6 млн. да си обновяват сайта (то не е сигурно, че някой освен министръра и още 2-3ма познати ще ги видят тези пари де) да вземат да пореставрират нещо, или пътя да пооправят.
Не знам, българите сме ебаси наглите копелета като стане въпрос за крадене на кинти !!! Нямам думи !!

Тема Re: Туристически порталнови [re: kikimorche]  
Автор lr_discovery (член)
Публикувано16.09.10 16:47

кикиморче, много ти е лесно да оплюваш. Без да защитавам никой, трябва да ти кажа, че 2млн.лв. за развитие на портал, представящ България пред света са си почти нищо. А за въпросните 400 обекта - от тях поне 4000 задължително трябва да се видят. За труднодостъпните камънаци ако вземеш и прочетеш, пък ако и разбереш, ще ти се завие свят.
горещо ти препоръчва преди да използваш епитети за хора, които не познаваш, да научиш нещичко за нещата, с които се занимават. Както казват руснаците "читать надо".

Сайтът от линка в подписа ми ако ти кажа колко кинти е глътнал, ще ме сметнеш за кръгъл идиот, че го поддържам, ама с него се чувствам по-добре.

Вкратце - кротко и по-често с читанка в ръка.

Тема И колко пари ти е глътнал!?нови [re: lr_discovery]  
Автор Da Luz (Da Lud)
Публикувано17.09.10 15:54

Интересно. Я кажи колко пари ти е глътнал.

Сайта от моя подпис за 3 години ми е глътнал точно 54 лева - 3 години по 18 лева за домеин. А като гледам ти дори и за домеин не плащаш.
Приходите от реклами за този период са ми цели 100 долара и 50 евро. Въобще съм си на далавера отвсякъде .

За мен 2 млн също е абсурдна сума. 2-3000 лв за направата на сайта, 3-4000 за начално зареждане с информация. И по 4-5000 лв годишно за подръжка ми изглежда нормално, горе долу толкова за един работен ден на седмично.

От друга страна след като някой дава 2 млн - що пък да не му бъдат взети, вместо да си стоят неусвоени. Лошото е че такива пари ги усвоявят точно тези, които и за 20 млн не могат да направят нещо което да работи. А крайния резултат ще е пълна излагация. Сигурен съм в това.

------------------------------------

Тема Re: Туристически портал [re: lr_discovery]  
Автор kikimorche (непознат )
Публикувано18.09.10 09:13

Не искам да кажа нищо лошо за туристическите ни обекти..
Аз избягвам да гледам новини, понеже ми докарват само отрицателни емоции, но случайно ях чул за скандала с българския щанд

и сега пак случайно това със сайта.

Идеята ми беше друга - ако имаш 6.5 млн. това ли е най-доброто което можеш да направиш с тях за туризма? Да си пооправиш сайта?
Темата ми направи впечатление, тъй като съм програмист и ми е горе-долу понятно за какви пари по принцип става дума. И .. 2 млн. са АДСКИ много пари.

Ама - щом има хора като теб да защитават сляпо всичко българско и родно - ок.
Между другото, интересно какво би препоръчал на един италианец примерно да посети около Варна?

П.С. В сайта ти почти не видях друго освен текст за българска възрожденска къща... Не би трябвало да ти е глътнал повече от 3 дена работа и примерно 500 лева...

Редактирано от kikimorche на 18.09.10 09:47.

Публикувано19.09.10 09:41

Още в началото съм писал, че не защитавам никой. За родната шуребадженащина ми е, както се казва на латински, "Trans penis mihi est". Със сигурност има заигравка за въпросните пари, но това също не ме интересува, защото организираният туризъм ми е органически противен и нямам никакви допирни точки с него. Какво ще стане от този портал също не ме интересува. Обаче - това се прави на държавно ниво, което изисква няколко нещица:
1. Не става да го напълниш със съвременна информация по метода "копи - пейст" от интернет. Някой трябва да отиде на място, да гледа и да напише. това ще рече събиране на доста хора от различни специалности, на които трябва да се плати.
2. Не става да отидеш със сапунерче за 200-300лв. и да пощракаш малко, пък каквото стане от снимките. Трябва да отиде фотограф с техника, да поседи няколко дни и ако има слука да направи най-малкото добри снимки. Да му се плати за работата и за авторските права, сиреч - да му се откупят снимките и да не могат да се използват на друго място.
3. Тези хора трябва да се организират. Демек - и за това си трябва хора. Освен това, хората имат неприятната нужда да ядат, спат и евентуално, ако им е мерак - да се поизкъпят. За това също трябват пари.
4. Понеже все пак тази гимнастика има международна насоченост, трябва всички текстове да се преведат и то не от хора, поназнайващи някой и друг език.
5. Някой трябва да измисли и направи портала, а евентуално друг да му бае отвреме - навреме, но това са дребни суми на фона на останалите.

Около Варна... Колко около Варна и защо точно на италианец? Мога да препоръчам на българин - "Златни пясъци". Знаеш ли какво е "Златни пясъци"? Едва ли. Природен парк. Намира се срещу входа на едноименния извратен курорт. Мисля, че е вторият, създаден в България. Може да откараш цял един ден в тишина, огромни дървета и птичи песни. Друг е въпроса кой какво търси около Варна, но понеже това лято бях на север от Варна, за да събирам информация и снимам, мога да ти кажа, че има за всеки от всичко.

Сега малко за сайта от подписа ми:
1. Плащам и домейн и хостинг
2. Посочените от Да Луз суми, които гълта сайта, са приблизително вярни. Имам предвид четирицифрените.

Мога още да ви разкажа, но едва ли ще ви е интересно

Редактирано от lr_discovery на 19.09.10 09:43.

Автор niki_leo (член)
Публикувано19.09.10 22:49

Здравей,

Аз съм от Варна и според мен нищо особено не може да се препоръча за посещение в самия град - беден е откъм туристически забележителности. Изключвам църквите, защото нищо не разбирам от църкви и не мога да дам мнение за варненските.

Около Варна има 2 уникални туристически обекта, които обаче кой знае защо са доста безинтересни за средностатистическия турист:

1. Аладжа Манастир - скален манастир от Средновековието. Намира се на около 16 км в източна посока - точно на линията на кк "Златни Пясъци", но на около 4-5 км над комплекса.

2. Природен феномен "Побити Камъни" - интересни скални образования. Главната група се намира на около 22 км в източна посока по стария път Варна - Девня. Да не се бърка с езерния път или с магистралата.

И до двата обекта няма редовен градски транспорт. Иначе в града има няколко музея и голяма църква в центъра, която кой знае защо наричат Катедралата. Тя не е католическа катедрала, а източно православен храм, който е строен по проект на руснаци по някое време след Oсвобождението и си прилича баш на техните големи руски храмове. Има и некропол от времето на Халколита, т.е. преди 6000 години, но не е изграден като обект за посещение. Предметите открити там / вкл. и златни накити / са изложени в Историко-Художествения музей на града - намира се в центъра до сградата на общината.

niki_leo = Ники
Човек и добре да живее... един ден се регистрира в дир-а

Тема Re: Туристически порталнови [re: niki_leo]  
Публикувано20.09.10 09:28

Музеят се казва Историко-археологически. А некрополът е умишлено засипан с 4 метра дебел пръстен насип. Находките са наистина невероятни и доста корегираха представата ми за тогавашните хора. Във Варна и околоностите има изключително много интересни обекти и човек спокойно може да откара 1 месец в обикаляне, без да се повтори. Друг е въпроса, че за някои хора 50км. са като в миналото нос Коб (там свършвала Земята).

Тема Re: Туристически порталнови [re: niki_leo]  
Автор Благун Калчев (Explorer)
Публикувано21.09.10 11:51

"Катедрала" се казва на всяка черква - католическа, протестантска, православна, арменска, в която служи главата на епархията. В случая Варна е център на митрополия, а във въпросната катедрала служи митрополитът (владиката) - в момента - Кирил.
В София катедрала е Св.Ал.Невски, в Русе - Св.Троица и т.н.
Неправилно е да се идентифицира думата "катедрала" с големината и - в Рим и Флоренция има много големи черкви - но само по една катедрала.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Автор wwasp (непознат )
Публикувано21.09.10 13:06

Имаше преди няколко години една агитационна кампания по пътищата във връзка с намаляването на скоростта на движение. Бяха три думи "KEEP THE CHILD", което не означаваше точно "опази детето", а по-скоро звучеше като огитация срещу демографския срив. Ама сигурно и за този превод са били усвоени десетина хиляди като награди и комисионни...
Е, както изглежда, този път размерът на усвояването ще е доста по-голям... Дано не е толкова неграмотен обаче и дано процентът на усвояването и неотклонението на средства да е над 50... Ама ме съмнява.

Тема Re: Туристически порталнови [re: Благун Калчев]  
Автор niki_leo (член)
Публикувано23.09.10 10:17

Здравей,

Благодаря за уточнението. Както вече споменах не разбирам нищо от църкви и свързвам наименованието "катедрала" с католическата християнска религия.

Като стана на въпрос за Варненския некропол днес попаднах на следната новина за него:

Варненският некропол се продава

22 септември 2010 / News.dir.bg

По-голямата част от терена, където е открито най-старото обработено злато в света, от няколко години е в частни ръце.
Собственикът на парцела от 4,3 дка в Западна промишлена зона край Варна, в които попада и некропола, обаче е готов да се раздели с имота, тъй като няма законно право да строи, научи Дарик.

Собственик на въпросния имот е „Водно стопанство“ АД. Последният нотариален акт на парцела пък е от 2006 г., разкри пред Дарик Димитър Дичев, председател на сдружение „Култура и туризъм на Българския североизток“. Именно Дичев преди седмица обяви, че по-голямата част от Варненския некропол е преминала в частни ръце. Според Дичев от „Водно стопанство“ възнамеряват да продадат терена от 4,3 дка на цени дори под пазарните, а евентуални купувачи биха могли да са държавата, Община Варна или някой родолюбив българин. Преди това обаче собственикът на парцела с историческа стойност ще се консултира с ръководството на Варненския археологически музей.
Срещата е насрочена за идния понеделник, разкри шефът на музея Валентин Плетньов. Древните гробове, от които преди 38 години бе извадено най-старото обработено злато в света, са разположени на площ от 7 дка.

Районът е обявен за паметник на културата и в него инвестиционни интереси не могат да се реализират, припомниха от Варненския археологически музея. Според археолога Александър Минчев, работил над 20 години по некропола, в района има неизследвани части. От 1990 година разкопките в района са преустановени, като една от причините е финансова.

Отколешна е идеята на място да бъде изграден музей, в който да бъдат показвани част от находките. Според Минчев това би било атракция от световно значение. Златният варненски некропол е открит през октомври 1972 г. от 21-годишния тогава багерист Райчо Маринов.

Съкровището представлява 6,5 килограма златни предмети с проба 23 карата. Според археолозите некрополът датира отпреди 4200 г. преди Христа. Това доказва, че на територията на България е имало общество, в което златото е играело някаква роля, столетия преди Мосопотамия и древна Гърция.

niki_leo = Ники
Човек и добре да живее... един ден се регистрира в дир-а

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.