|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Избор на раница
|
|
Автор | CтeFAN (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.03.08 19:46 |
|
Здравейте, решил съм да си купя нова раница и съм се спрял на два модела :
и
но въпроса е кой от двата
Помогнетевсички мнения са добре дошли
| |
Тема
|
Re: Избор на раница
[re: CтeFAN]
|
|
Автор | Гopckи (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.03.08 21:43 |
|
Вторият модел пише че го няма в наличност?
Аз лично бих избрал това което е с половин кило по-леко (преди даже да съм те питал за какво точно ще ти трябва).
Другите критерии са горе-долу сравними. Ако много се вгледаме, едната сигурно има повече джаджи от другата за закачане на разни неща, но надали има брутална разлика по тези показатели.
А половин кило си има значение. Няма значение дали ти тежи 8 кила или 8.5, но почва да има значение от един момент нататък, дали е 14 или 14.5 (поне аз почавам ги усещам такива половин килца като се понапълни).
| |
Тема
|
[re: Гopckи]
|
|
Публикувано | 01.03.08 22:07 |
|
За килограмите съм съгласен ,но не знам как е качеството здравината и надежността на раницата , за това ако някой има лични наблюдения нека драсне два реда
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lrn (член) |
Публикувано | 02.03.08 18:14 |
|
Не пишеш дали си ги пробвал. Ако не си - задължително и то ако може в магазина да тия напълнят с разни работи та действително да разбереш коя ти е по-удобна. Ама май тая по-леката ще надделее.
П.С То пък и аз, като пуснах поста се сетих,че тя тая от Екипировка не е налична. Ама правилото си остава - задължително пробване и то пълна.Редактирано от lrn на 02.03.08 18:17.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bilivo (Mermaid+if) |
Публикувано | 04.03.08 10:04 |
|
Аз бих ти препоръчал тази
има я в наличност като гледам. А разликата от 5 литра едва ли ще ти е от голямо значение. Но е доста по-лека.
Най-добре иди и пробвай на място, която ти е по-удобна.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dido3 (минаващ) |
Публикувано | 04.03.08 10:46 |
|
Аз имам Mammut 60-ка, Arete или подобен беше модела, на 10-на ходения е вече. Удобна е раницата, ама изработката и материалите нещо не ми се нравят.
Шевовете са калпаво направени, тук-там отвътре стърчат разни цветни конци. Дъното на голямото отделение е с цип, шева на ципа липсва на едно място от 7-8 см - там има дупка просто. Самият външен материал на раницата изглежда като да се разнищва лесно от допир с твърди предмети (пикел, котки) или закачане по храсталаците.
-----------------------------------------------
| |
Тема
|
[re: dido3]
|
|
Публикувано | 04.03.08 14:08 |
|
Благодаря ви за мненията.Ще си помисля още малко ,но май трябва да избера между здрава и качествено изработена раница , но малко по тежка или по лека но - цитирам :
Шевовете са калпаво направени, тук-там отвътре стърчат разни цветни конци. Дъното на голямото отделение е с цип, шева на ципа липсва на едно място от 7-8 см - там има дупка просто. Самият външен материал на раницата изглежда като да се разнищва лесно от допир с твърди предмети (пикел, котки) или закачане по храсталаците
Между другото в магазина видях по малкия модел Аrete 50 и плата от който е изработена раницата е нещото което ме притесни.
Преди години имах раница на която при едно друсване в последствие на скок от един камък (висок не повече от метър) и се разказа играта откъм шевовете и не ми се иска да си купувам нещо подобно
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dido3 (минаващ) |
Публикувано | 04.03.08 14:48 |
|
А, виждам - не съм написал, че вече са се пораздърпали нишки разни на външния плат. За сравнение ташевката, дето ми е на найсе години, го няма тоя проблем. Дойтера разбира се може да е същата стока, хич не е изключено
-----------------------------------------------
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Nick_sun (RealBulgar) |
Публикувано | 04.03.08 16:45 |
|
По принцип от двете съм твърдо за Дойтера, може да е малко по-тежка, но със сигурност е доста по-качествена.
Но бих те посъветвал сериозно да погледнеш Ташев, модел Кентавър 60+10. Лека е, използвани са качествени материали, а изработката е на много добро ниво. Аз съм доста взискателен когато купувам нещо, но като я огледах подробно отвън и отвътре, останах много доволен, шевовете са прецизни и има по няколко шева и затяжки на най-натоварените места, никъде не стърчат конци и няма незашити участъци, както дадоха пример по-горе с Мамута. На мен лично ми е удобна и съм много доволен от покупката си. А да не говорим, че е 2 пъти по-евтина от Дойтера, това също си е от значение. С две думи - качествен продукт на приемлива цена.
Това е лично моето мнение, но все пак ти си решаваш. Успех в избора!
------
Всички искат да се върнат към природата, но малко - пеша...
| |
Тема
|
[re: Nick_sun]
|
|
Автор | Cибиpckи (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.03.08 17:45 |
|
Имам едно наблюдение - който си купи раница на Deuter, никога повече няма да купува раници на други производители.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|