Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:07 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Облъчваненови  
Автор Acпapyx ()
Публикувано22.03.10 14:48

Накратко: на Рила бе много хубаво и много горещо. Маршрут: събота - Боровец - Мусала - Заврачица, неделя - Заврачица - х. Белмекен - Костенец. Минахме го с М.
Впечатления: Снегът над Боровец е доста и е плътен, от долу до върха се минава на шега. Има чат-пат някой чуждестранен скиор, ама слаба работа.
На върха беше и хижарят на Заврачица. От там нататък - по върховете снегът е наполовина слегнат и усилено продължава да се сляга, в дълбочина става все по-твърд и няма склонност към откъсване. Жандармите на Голям Близнак могат и да се подсичат.
По Източна Рила - прекалено голямо количество идиоти на моторни шейни. За щастие ги мярнахме само отдалеч.
На х. Заврачица - прекрасна компания отвсякъде навсякъде.
Към х. Белмекен - общо взето фирнован сняг, а където не е снегоходите се справят успешно. По гърбовете на Острец и Равни връх - трева. След въжето на Острец направихме тактическа грешка - решихме за разнообразие да обиколим Равни връх от юг и да се влеем в коловете от спортната база за хижата. Грешка, щото преди това печеше ужасно, но в тая южна и снежна долина - адски.
На хижа Белмекен - хижарят и компания откъм спортната база. Хижарят отснегоходи към з. Крайна, а ние надолу. Никой не беше минавал отдолу, но мокрият сняг приятно се преодолява по стръмното надолнище. И по черния път никакви нови следи.
Скоро ще пусна и снимчиците.
Очакваме репортаж от Пирин.

Тема Re: Облъчване [re: Acпapyx]  
Автор Джeнraлa (планинар)
Публикувано23.03.10 15:14

Радвам се, че се засякохме на хижата и ми беше много приятно.

Ето и и моят отчет - .

Поздрави М.!

Тема Re: Облъчваненови [re: Джeнraлa]  
Автор ve_san ()
Публикувано24.03.10 15:13

Аспарух, по твоите и на М. следи беше много удобно да минем през Близнаците като за първи път

Исках да питам нещо. По склона преди Малък Манчо, който си писал, че е "сравнително стръмен и често хлъзгав" (поправи ме, ако бъркам), забелязахме множество пукнатини в снега, които се отправяха в различни посоки. Всъщност, аз прекрачих една такава и когато се огледахме, забелязах, че има и още. Все едно, че си стъпил върху лед и се пука, общо взето така изглеждаше целия склон. Вие когато минахте, забелязахте ли подобно нещо ? Означава ли това, че склона може да "падне" (макар да е късичък) ?

Тема Снимкинови [re: ve_san]  
Автор Acпapyx ()
Публикувано27.03.10 03:20

Ами аз този склон никога не съм го виждал откъснат.
Малко снимки:

а всичките в съответните раздели долу:

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.