Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:22 10.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Еднодневни излети в Доломитите?нови  
Автор tvy (новак)
Публикувано22.02.10 15:03

Здравейте, ако се позиционирам някъде в района на Вал Гардена има ли еднодневни маршрути за ходене откъдето се виждат красотите на Доломитите?

Тема Re: Еднодневни излети в Доломитите?нови [re: tvy]  
Автор Бaтe Бopko (непознат )
Публикувано23.02.10 09:16

Имам варианти за 7-8 еднодневни разходки из Доломитите, но ако нощуваш в Кортина Д'Ампецо. Имам и сканирани от детайлни карти маршрути.
bninov@mail.bg

Тема Кортина Д'Ампецо [re: Бaтe Бopko]  
Автор Meйджъp (грингос)
Публикувано25.02.10 20:01

А имаш ли евтини варианти за нощуване в Кортина Д'Ампецо (разбирай, до 30 евро в двойна стая максимум)? Ще съм ти много благодарен.

Автор Бaтe Бopko (непознат )
Публикувано26.02.10 15:27

Ще ти цитирам инфо, изпратено ми от Итилиен (Фотофорум):
В кортина има 4 къмпинга. Трите са в самия долен край на града (като идеш там ще разбереш кой е долния край). Двата са дори един до друг. Означени са с табели край основното шосе, така че няма как да не ги намериш (казват се Кортина и Рочета). Аз спах на палатка в къмпинга Кортина - пристигнах почти по тъмно, другия къмпинг ми се стори със затворена рецепция. Момичето ми каза, че имат възможност да ми дадат само място за моя палатка. В самия къмпинг, както и в другия имаше множество каравани, но не зная защо не ми предложиха. Та спах в моята палатка - 12 евро струва това. Има баня, готино е като цяло. Четврътия къмпинг е в най-последния горен "квартал" на кортина, по пътя за добиако - казва се Олимпия, там само минах с автобус, пеш е доста път от града, може би поне 3 километра по шосето нагоре. Хотелите в кортина са скъпи - има 2-3 по-евтини, другите всичките са над 70 евро. Другите опции са да спиш в хижи, както правих аз 3 вечери - хижите са обикновено 17 евро.

Тема Re: Еднодневни излети в Доломитите?нови [re: Бaтe Бopko]  
Автор Meйджъp (грингос)
Публикувано27.02.10 13:44

Мерси за инфото! А някакви частни квартири дали има, знаеш ли? Не можах да намеря нищо в нета... Всичко е за 4+ души и обикновено искат минимум 3-5 нощувки...

Тема Нощувки в Доломититенови [re: Meйджъp]  
Автор tvy (новак)
Публикувано02.03.10 15:06

И аз като проверявах ми искат поне 7 нощувки. Има много апартаменти. Но има и за 2+1 и за 4+ и т.н. Но гледам всички искат капаро предварително. Ня място, дали ще се намери не ми е ясно.

Автор myrmel4e (непознат )
Публикувано19.03.10 17:04

Обикновено се допитвам до Trivago като си търся най-евтино хотелче, но този път и там ударих на камък :-(
Най-изгодното, което намерих е

в Кортина д'Ампецо.

Автор bilivo (Mermaid+if)
Публикувано06.04.10 17:11

За Алпите, бих препоръчал тази книжка

в ибей се намира втора ръка за около 4 лири с доставката до България, което си е под 10 лв. Ето и една оферта.

Има описано множество маршрути, като повечето са кратички от по няколко часа и са подходящи да се позиционираш на едно място и да си правиш дневни разходки. Книжката е доста старо издание (поне моята), но има прекрасни ченро-бели снимки и схематични карти на маршрутите.

Мисля, че ще ти е доста полезна.

Иво

Редактирано от bilivo на 06.04.10 17:14.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.