|
Тема
|
Еднодневни излети в Доломитите?
|
|
Автор |
tvy (новак) |
Публикувано | 22.02.10 15:03 |
|
Здравейте, ако се позиционирам някъде в района на Вал Гардена има ли еднодневни маршрути за ходене откъдето се виждат красотите на Доломитите?
| |
Тема
|
Re: Еднодневни излети в Доломитите?
[re: tvy]
|
|
Автор |
Бaтe Бopko (непознат
) |
Публикувано | 23.02.10 09:16 |
|
Имам варианти за 7-8 еднодневни разходки из Доломитите, но ако нощуваш в Кортина Д'Ампецо. Имам и сканирани от детайлни карти маршрути.
bninov@mail.bg
| |
|
А имаш ли евтини варианти за нощуване в Кортина Д'Ампецо (разбирай, до 30 евро в двойна стая максимум)? Ще съм ти много благодарен.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Бaтe Бopko (непознат
) |
Публикувано | 26.02.10 15:27 |
|
Ще ти цитирам инфо, изпратено ми от Итилиен (Фотофорум):
В кортина има 4 къмпинга. Трите са в самия долен край на града (като идеш там ще разбереш кой е долния край). Двата са дори един до друг. Означени са с табели край основното шосе, така че няма как да не ги намериш (казват се Кортина и Рочета). Аз спах на палатка в къмпинга Кортина - пристигнах почти по тъмно, другия къмпинг ми се стори със затворена рецепция. Момичето ми каза, че имат възможност да ми дадат само място за моя палатка. В самия къмпинг, както и в другия имаше множество каравани, но не зная защо не ми предложиха. Та спах в моята палатка - 12 евро струва това. Има баня, готино е като цяло. Четврътия къмпинг е в най-последния горен "квартал" на кортина, по пътя за добиако - казва се Олимпия, там само минах с автобус, пеш е доста път от града, може би поне 3 километра по шосето нагоре. Хотелите в кортина са скъпи - има 2-3 по-евтини, другите всичките са над 70 евро. Другите опции са да спиш в хижи, както правих аз 3 вечери - хижите са обикновено 17 евро.
| |
Тема
|
[re: Бaтe Бopko]
|
|
Автор |
Meйджъp (грингос) |
Публикувано | 27.02.10 13:44 |
|
Мерси за инфото! А някакви частни квартири дали има, знаеш ли? Не можах да намеря нищо в нета... Всичко е за 4+ души и обикновено искат минимум 3-5 нощувки...
| |
Тема
|
Нощувки в Доломитите
[re: Meйджъp]
|
|
Автор |
tvy (новак) |
Публикувано | 02.03.10 15:06 |
|
И аз като проверявах ми искат поне 7 нощувки. Има много апартаменти. Но има и за 2+1 и за 4+ и т.н. Но гледам всички искат капаро предварително. Ня място, дали ще се намери не ми е ясно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
myrmel4e (непознат
) |
Публикувано | 19.03.10 17:04 |
|
Обикновено се допитвам до Trivago като си търся най-евтино хотелче, но този път и там ударих на камък :-(
Най-изгодното, което намерих е в Кортина д'Ампецо.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bilivo (Mermaid+if) |
Публикувано | 06.04.10 17:11 |
|
За Алпите, бих препоръчал тази книжка
в ибей се намира втора ръка за около 4 лири с доставката до България, което си е под 10 лв. Ето и една оферта.
Има описано множество маршрути, като повечето са кратички от по няколко часа и са подходящи да се позиционираш на едно място и да си правиш дневни разходки. Книжката е доста старо издание (поне моята), но има прекрасни ченро-бели снимки и схематични карти на маршрутите.
Мисля, че ще ти е доста полезна.
Иво
Редактирано от bilivo на 06.04.10 17:14.
| |
|
|
|
|