|
|
|
Тема
|
Помен - 10 години
|
|
| Автор |
Яceн_ (като мъгла) |
| Публикувано | 23.01.10 14:56 |
|
|
На този ден се навършват десет години от кончината на великотърновеца Деян Станков. Съмнявам се в този форум да има човек, на когото това име да говори нещо, но знае ли човек... Дори и един от тук пишещите и четящите да е чувал за него, то тогава тази тема ще има смисъл. Нека споменем с добро един алпинист и приятел на планината и да се помолим за душата му, където и да се намира тя в момента.
Ето две връзки, които ми даде чичко Гугъл. Пускам ги с предупреждението, че трябва да се четат с предварителната нагласа човек да не се ядосва от глупостите на журналистите и многобройните неща, които не са им ясни:
И нека не забравяме, че с планината шега не бива, а лавините са една от най-големите опасности в нея.
Хомо Сапиенс - това означава възможност, но не винаги способност за мислене
| |
|
Тема
|
Re: Помен - 10 години
[re: Яceн_]
|
|
| Автор |
gennata (непознат
) |
| Публикувано | 23.01.10 15:20 |
|
|
Вечна му памет ! Беше истински планинар и човек !
| |
|
|
|
Мир на праха му! Беше невероятен човек!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
spasss () |
| Публикувано | 28.01.10 20:58 |
|
|
Яско, в първият момент не се сетих за какво точно става дума. Не познавам човека, но се сещам, че си ни казвал нещо, оттук-оттам като минавахме Росоватец. Самите ние тогава бяхме в доста окаяно състояние, отначало беше слънце, после ни заваля страшен дъжд и суграчица, минахме малко набързо оттам, а и още не беше ясно дали е намерен човека.
Дай малко инфо относно това къде, как е открит, причини за нещастието и т.н.
Умишлено не прочетох сведенията от вестниците, които си предложил. Мисля, че мога да получа и по-точни сведения и по-компетентно мнение.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Tишo (?!?) |
| Публикувано | 30.01.10 18:09 |
|
|
Кога станаха 10 години...
Познавах го бегло, от ходенията ми до хижа Мазалат...
Вечна му памет.
Редактирано от Tишo на 30.01.10 18:10.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ani_de (непознат
) |
| Публикувано | 10.02.10 17:51 |
|
|
Здравейте!
Искам да ви благодаря за хубавите думи за баща ми - Деян Станков.
И за това, че 10 години след трагичната му гибел, все още има хора, които си спомнят с добро за него и за голямата му любов към Планината!
Позволявам си да "цитирам" тези снимки, които са от един алманах "50 години Алпийски клуб "Трапезица"", тъй като мисля, че ги има и в домашния архив, който обаче не ми е под ръка. Надявам се издателите да нямат нищо против - все пак баща ми беше един от най-активните му членове, а в един период и негов председател.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
| |
|
|
|
|