Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:49 02.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Помен - 10 годининови  
Автор Яceн_ (като мъгла)
Публикувано23.01.10 14:56

На този ден се навършват десет години от кончината на великотърновеца Деян Станков. Съмнявам се в този форум да има човек, на когото това име да говори нещо, но знае ли човек... Дори и един от тук пишещите и четящите да е чувал за него, то тогава тази тема ще има смисъл. Нека споменем с добро един алпинист и приятел на планината и да се помолим за душата му, където и да се намира тя в момента.

Ето две връзки, които ми даде чичко Гугъл. Пускам ги с предупреждението, че трябва да се четат с предварителната нагласа човек да не се ядосва от глупостите на журналистите и многобройните неща, които не са им ясни:

И нека не забравяме, че с планината шега не бива, а лавините са една от най-големите опасности в нея.

Хомо Сапиенс - това означава възможност, но не винаги способност за мислене

Тема Re: Помен - 10 годининови [re: Яceн_]  
Автор gennata (непознат )
Публикувано23.01.10 15:20

Вечна му памет ! Беше истински планинар и човек !

Автор YosserHughes1 (новак)
Публикувано25.01.10 09:14

Мир на праха му! Беше невероятен човек!

Автор spasss ()
Публикувано28.01.10 20:58

Яско, в първият момент не се сетих за какво точно става дума. Не познавам човека, но се сещам, че си ни казвал нещо, оттук-оттам като минавахме Росоватец. Самите ние тогава бяхме в доста окаяно състояние, отначало беше слънце, после ни заваля страшен дъжд и суграчица, минахме малко набързо оттам, а и още не беше ясно дали е намерен човека.
Дай малко инфо относно това къде, как е открит, причини за нещастието и т.н.
Умишлено не прочетох сведенията от вестниците, които си предложил. Мисля, че мога да получа и по-точни сведения и по-компетентно мнение.

Тема Re: Помен - 10 години [re: Яceн_]  
Автор Tишo (?!?)
Публикувано30.01.10 18:09

Кога станаха 10 години...

Познавах го бегло, от ходенията ми до хижа Мазалат...

Вечна му памет.

Редактирано от Tишo на 30.01.10 18:10.

Автор ani_de (непознат )
Публикувано10.02.10 17:51

Здравейте!

Искам да ви благодаря за хубавите думи за баща ми - Деян Станков.
И за това, че 10 години след трагичната му гибел, все още има хора, които си спомнят с добро за него и за голямата му любов към Планината!

Позволявам си да "цитирам" тези снимки, които са от един алманах "50 години Алпийски клуб "Трапезица"", тъй като мисля, че ги има и в домашния архив, който обаче не ми е под ръка. Надявам се издателите да нямат нищо против - все пак баща ми беше един от най-активните му членове, а в един период и негов председател.

Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.