Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:54 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Нова тема за кръста на "КУПЕНА"нови  
Автор fotozoom ()
Публикувано16.01.10 17:28

Е какво, има ли нещо лошо в това, че някой се е постарал да направи нещо извън града и то при такава височина. Ми направете и Вие, дето се ежите, че това не трябва да го има. Аз мисля че всичко което се направи в името на хората е добро. Тези дето имат негативен отенък по въпроса, сигурно завиждат, че немогат да направят нещо подобно. Би трябвало да ръкопляскаме на такива дарения, а не да ги оплюваме! В кръста нема нищо лошо, дори бележи пиковата точка на връх "КУПЕНА". Плюс това България е християнска държава и по добре да има кръстове, отколкото джамий! Според мене всички дето са против кръста на "КУПЕНА" са турци!

[image][/image]

Тема Re: Нова тема за кръста на "КУПЕНА"нови [re: fotozoom]  
Автор andimit (Banderas)
Публикувано16.01.10 17:43

Поздрави за виждането ти по въпроса- и аз съм твърдо ЗА кръста!!!
Просто не мога да се начудя на някой за ненавистта им към този християнски символ- в Алпите почти всеки по- личен връх го има, а не знам това да е проблем за италианци, немци и т.н. за "красотата" на върховете им!
Още повече, че върха така е по- красив и разпознаваем!
...или отново става въпрос за нашата криворазбрана ТОЛЕРАНТНОСТ, граничеща с НИХИЛИЗЪМ и БЕЗВЕРИЕ!
Всичко най!

Тема Re: Нова тема за кръста на "КУПЕНА"нови [re: andimit]  
Автор fotozoom ()
Публикувано16.01.10 17:46

Здравей, радвам се че споделяш моето виждане по въпроса. Поздрави!

[image][/image]

Автор wwasp (непознат )
Публикувано16.01.10 17:59

Поздрави на всички тук в темата.
Между другото, нали знаете, че последната пречка пред чистата планина вече доста време стана, откак беше силно саможертвено и геройски свалена от някой, дето с недоразбрана гордост се тупа у гърди с викове "атеист, атеист", както едно време един смешен , но твърде български герой на Алеко се е тупал в банята с просташки напъни "булгар, булгар"...
Но това последното се отнася само за поводите за срам, които някои възприемат с гордост.
Иначе в онази тема не ставаше дума чак толкова за религия, а по-скоро за криворазбрано геройство и избиване на комплекси от нежилищен тип във времената на погубените ценности.
Доста жалка история.

Автор W_sjanka (член)
Публикувано16.01.10 18:48

Здравейте момчета,
не смятам за уместно отново да се повдига въпроса, камо ли пък в отделна тема.
Основна причина за мнението ми е, че тя би заредила с допълнителен "емоционален" заряд предстсвителите и на двете полярни мнения по въпроса. А това би било вредно за духа на този форум, а така също и м/у отношенията на хората пишещи тук.
Като пряк участник в подобна сага ще ви кажа, че на края остават само негативни усещания.
Вместо да се радваме на планината, да споделяме ходенията си и да се радваме на това, че намираме все повече приятели горе, ние какво правим??? Търсим начин да се конфронтираме ли???
Нека въпроса се приключи. Нека потърсим и намерим повече положително от контактите ни с планината. Нека пораснем, да не сме дребнави "Бай Ганьовци".
Да търсим единение, а не конфликт.
Бъдете здрави!

Редактирано от W_sjanka на 16.01.10 18:50.

Тема Re: Нова тема за кръста на "КУПЕНА"нови [re: W_sjanka]  
Автор fotozoom (Самостоятелен )
Публикувано16.01.10 19:14

Здравейте, искам да Ви попитам дали сте българин. В Рила планина строят хотели и никой нищо не прави, а Вие за един дървен кръст правите проблем.

[image][/image]

Автор БoянlYl (магесник)
Публикувано16.01.10 19:47

Ами да слагаме кръстове на Хотелите така и така са вече застроени площи

Иначе едва ли има някой тук дето да е за хотелите и лифтовете които вече май са в повечко

Тема Re: Нова тема за кръста на "КУПЕНА"нови [re: БoянlYl]  
Публикувано16.01.10 19:52

Бояне, какво ти пречи един кръст на един връх, който бележи неговата височина.

[image][/image]

Автор W_sjanka (член)
Публикувано16.01.10 20:23

Българи са всичките ми известни родители, както техните. Т.е. би трябвало отговора на въпроса ти да е положителен.
Държа да споделя също, че макар да разпознавам безпогрешно различните етноси в страната ни, не правя разлика и не степенувам хората според етническата или верската им принадлежност. Познавам и съм горд да поддържам приятелски, така както и служебни отношения с всякакви хора. Само непознаването на различните от нас би позволило да се превърнем в шовинист, фашист или просто нетърпим...- а това си е "слепота".
Приканвам към това да се насочи излишната енергия към нещо градивно- не към елементарно отричане, още по малко заяждане.

Тема Не съм шовинистнови [re: W_sjanka]  
Публикувано16.01.10 20:29

Здравей, нещо не разбираш в постинга ми!

[image][/image]

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.