Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:01 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Ултра преход - зимнонови  
Автор Ивaн Димитpoв (непознат )
Публикувано18.01.10 12:26

Привет
Тази година за първи път участвах в Стара Планина 100х24 и Обиколка на Витоша. За мое съжаление и двата прехода не можах да завърха. Това обаче не убива ентусиазма ми за подобни преживявания и се чудех дали не може да се направи нещо подобно през зимата. Знаете ли подходящи маршрути, които да са хем предизвикателство за начинаещите (дължина или трудност), хем достатъчно лесни че да се преминава без въжета и осигуровка.
Предполагам че за такъв преход трябват перфектни зимни условия. Освен това, ходенето по тъмно ми се вижда прекалено опасно, така че може би ще се налага преспиване в хижа. Може би двудневен преход...?
Има ли ентусиасти?

Тема Re: Ултра преход - зимно [re: Ивaн Димитpoв]  
Автор Джeнraлa (планинар)
Публикувано18.01.10 12:46

Най-напред прочети всичко в сайта на Планинския зимен пътеводител на Аспарух.
Най-добре започни с едно зимно ходене до вр.Мусала.

След като го сториш, бих ти препоръчал един страхотен маршрут - Гьолечица - Зелени Рид - х.Вазов и слизане на Рилския манастир по рида Баучер. Дълъг е, с нощувка на х.Вазов. Трябва да се внимава само в участъка от Зелени Камък до Раздела, както и в най-тясната част от рида Баучер.

пс. ти май си този, с който се движеше с Пламен/dareal/ и Бистра на 100/24 в Стара пл. миналата година, нали?

Тема Re: Ултра преход - зимнонови [re: Джeнraлa]  
Автор Ивaн Димитpoв (непознат )
Публикувано18.01.10 12:58

С тях слизах на следващият ден. По време на самия преход се засякох с Пламен на з. Ботев, и съм се движил с около час преди тях.
Благодаря за идеята за пътеводителя. Въпреки че съм го чел няколко пъти от горе до долу, сега забравих да се консултирам с него.

Идеята ми бе за нещо по-организирано, катко са гореизброените събития.

Тема Re: Ултра преход - зимнонови [re: Ивaн Димитpoв]  
Автор мapaтoнeц (непознат)
Публикувано19.01.10 04:19

Обиколката на Витоша едва ли е проблем да се направи и зимно - няма да ти трябва осигуровка, а и кой знае какъв опит - само хубаво време и здраво ходене. За билото на Стара Планина въжета не ти трябват, но е хубаво да си имаш компания през зимата - там си е опасно, дори и през лятото.

Иначе вариантите са безкрайни - Витоша (напр Железница - Княжево през Ч. Връх), Стара Планина (вр Мургаш), а може и нещо като Ч. Връх - Мусала (със сигурност е по-малко от 100 км). Ходене да искаш - планини бол в България - и дълги и къси и лесни и трудни...

Приятно скитане! И дано се видим на Стата Планина 100х24 това лято!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.