|
Тема
|
За Мусала, За Багерите,Цената на боба и Мальовица.
|
|
Автор |
boshuleca (металист) |
Публикувано | 15.10.09 00:32 |
|
Командоровах се в Самоков, и за вски случай си сложих раничката в колата.Не че ще отида някъде ,ама за всеки случай.Та работя си аз много съвестно и изведнъж ми изпада дупка от цял един ден.Оппа-боровец е много наблизо,защо дане мръдна натам.Та в 7.20 си оставих колата пред лифта на Ястребец с твърдото намерение да се кача до Мусала. Поне да видя къде съм бил на 5 януари.Та ходя си аз по красиво изваяния път- писта и ми е лошо от цигари и нездавословен начин на живот, и тъкмо ми се отвориха дробчетата и ми дойде музата за ходене-на велчовото мостче ме застигна джип с любезната покана даме метне донякъде нависоко.Бях тръгнал с мисълта да походя и незнам защо дали табелата забранено за МПС или бариерата която си вдигна въпросният тип ме подразни.Както и дае захапах баира за към Маркуджиците и таме посрещна чудната песен на 3-4 багера в хармония със работници със къртачи които разбиваха една скала.Идилия.Предполагам чее направено с цел,зада нему омръзне на туриста от еднообразния планински пейзаж.Та тъкмо си мислех че съм загърбил теническият човешки гений,ама под хижата видях едни чудно разпиляни навсякъде ламарини.Красота!!!!!
Пристигам на хижата а там чудо- багери и камиони, как данесе зарадва човек.
Спомних си как на 5 януари уморени стигнахме до там и боб чорбата беше 3 лева,да ама дойдоха група скиори и някак си за секунди боба стана 5 лева.Явно са свързани с световните борси.Тотално ремонтирана хижа и много боклуци.Мисля си че едно е да поставиш макет на Кончето воден от идализъм,а съвсем друго да гледаш на хората в планината като на ходещи пртмонета.Нека по умните се изкажат по въпроса. Качих Мусала, трионите,(един съвет- не ходете по подсичащата пътека.)Малка Мусала,Дено, Иречек,Свинкса помежду тях Гроба и следващата чучка под гроба.Идеята ми беше да продължа по билото до Боровец.Да- ама почна си отива деня и се изгубих из клека.Наистина се изгубих.Реших да се спусна отляво и стана сложно- много сложно.Час и половина надолу по склона в клек ,скъсани фанели
и палталони, и много синки.Изпаднах стотина метра над Велчовото мостче.Стигнах до Боровец в мрак и едва кретащ.
Ден втори
Поработих малко и итрбваше дасе прибирам за към голямото село, да ама неми се прибира,пък то 11 часа и времето перфектно. Запалх гумите посока ЦПШ. На втора тераса ,там до скалата с многото некролози ,реших да повторя изкачването на мальовица-там където бурята ме върна на вторият кол. Вангел го е минал след мен и каза че до самият връх е 12 минути по равно. Така беше.Едно незначително изкачване и бях горе.Красота
Хубаво време и почнах малко по малко да схващам от инцидентните ми ходения къде съм бил.МУСАЛА ,СКАКАВЦИТЕ,ВОДНИ ЧАЛ,РАЗДЕЛА И НАТАТЪК КАЛИНИТЕ.Да ама шило в торба не седи и реших че няма дасе връщам по същия път, хванах надолу и седнах на Орлето.Гледах цялата алпийска стена и
като видях откъде съм слязъл си казах УАУУУУУУУУУ! Ама не беше никак сложно.Реших че няма дасе връщам обратно до подсичащия тевен кулоар и че ще мина по ръба.Груба грешка.Озовахсе на вертикална скала и път наникъде.За катерач това сигурно е майтап работа,ама си представих само как се търкаля тялото ми много надолу.СЛЯЗОХ в циркуса някъкси, незнам как!Погледнах нагоре , и единственните ми думи бяха-ЕБА СИ МАЙКАТА.
Окопитих се мако и според картата бях над мальовишките езера. Групичка над горното езеро ме упъти за хижата. Стигнах по тъмно.Интересното е че и за двата дни слизането несе разви по обичайния начин.Ама си всзх много висока доза планина ,и се радвам че се справих- сам.Това е.
БЛАГОРАРЯ ПРИЯТЕЛИ!!
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от boshuleca на 15.10.09 00:45.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от boshuleca на 15.10.09 00:51.</EM></FONT></P>Редактирано от boshuleca на 15.10.09 00:57.
| |
Тема
|
Re: За Мусала, За Багерите,Цената на боба и Мальовица.
[re: boshuleca]
|
|
Автор |
Joy_Boy (Изтрещял) |
Публикувано | 15.10.09 18:58 |
|
Добре си си изкарал, пък и не се знае догодина багерите до къде ще са стигнали...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mиcлeщ (имам мнение) |
Публикувано | 15.10.09 21:13 |
|
Дай боже всеки му подобна работа !!!
Да се учим от миналото, живеем с настоящето и мислим за бъдещото !!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kkalina (кръгла) |
Публикувано | 15.10.09 21:48 |
|
Добре си се поразходил... и както винаги - не по план. Яд ме е, че не можах да дойда, но пък от друга страна на това ли казваш "леко преходче по ниски планинки" като за радвижване след операция?
Който не може да ходи, може да чете.
| |
|
да фалират всички дано
Аха, UNIX - досеща се Щирлиц.
- Аха, Щирлиц - досеща се UNIX-а
| |
|
мерят си някои работи, ще ги пуснат като дойде време, че цял сезон изпуска ли се...
Никоя програма не е по-важна от тоя, който я е написал.
| |
|
|
|
|