Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:36 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема За Мусала, За Багерите,Цената на боба и Мальовица.нови  
Автор boshuleca (металист)
Публикувано15.10.09 00:32

Командоровах се в Самоков, и за вски случай си сложих раничката в колата.Не че ще отида някъде ,ама за всеки случай.Та работя си аз много съвестно и изведнъж ми изпада дупка от цял един ден.Оппа-боровец е много наблизо,защо дане мръдна натам.Та в 7.20 си оставих колата пред лифта на Ястребец с твърдото намерение да се кача до Мусала. Поне да видя къде съм бил на 5 януари.Та ходя си аз по красиво изваяния път- писта и ми е лошо от цигари и нездавословен начин на живот, и тъкмо ми се отвориха дробчетата и ми дойде музата за ходене-на велчовото мостче ме застигна джип с любезната покана даме метне донякъде нависоко.Бях тръгнал с мисълта да походя и незнам защо дали табелата забранено за МПС или бариерата която си вдигна въпросният тип ме подразни.Както и дае захапах баира за към Маркуджиците и таме посрещна чудната песен на 3-4 багера в хармония със работници със къртачи които разбиваха една скала.Идилия.Предполагам чее направено с цел,зада нему омръзне на туриста от еднообразния планински пейзаж.Та тъкмо си мислех че съм загърбил теническият човешки гений,ама под хижата видях едни чудно разпиляни навсякъде ламарини.Красота!!!!!
Пристигам на хижата а там чудо- багери и камиони, как данесе зарадва човек.
Спомних си как на 5 януари уморени стигнахме до там и боб чорбата беше 3 лева,да ама дойдоха група скиори и някак си за секунди боба стана 5 лева.Явно са свързани с световните борси.Тотално ремонтирана хижа и много боклуци.

Мисля си че едно е да поставиш макет на Кончето воден от идализъм,а съвсем друго да гледаш на хората в планината като на ходещи пртмонета.Нека по умните се изкажат по въпроса. Качих Мусала, трионите,(един съвет- не ходете по подсичащата пътека.)Малка Мусала,Дено, Иречек,Свинкса помежду тях Гроба и следващата чучка под гроба.Идеята ми беше да продължа по билото до Боровец.Да- ама почна си отива деня и се изгубих из клека.Наистина се изгубих.Реших да се спусна отляво и стана сложно- много сложно.Час и половина надолу по склона в клек ,скъсани фанели
и палталони, и много синки.Изпаднах стотина метра над Велчовото мостче.Стигнах до Боровец в мрак и едва кретащ.
Ден втори
Поработих малко и итрбваше дасе прибирам за към голямото село, да ама неми се прибира,пък то 11 часа и времето перфектно. Запалх гумите посока ЦПШ. На втора тераса ,там до скалата с многото некролози ,реших да повторя изкачването на мальовица-там където бурята ме върна на вторият кол. Вангел го е минал след мен и каза че до самият връх е 12 минути по равно. Така беше.Едно незначително изкачване и бях горе.Красота
Хубаво време и почнах малко по малко да схващам от инцидентните ми ходения къде съм бил.МУСАЛА ,СКАКАВЦИТЕ,ВОДНИ ЧАЛ,РАЗДЕЛА И НАТАТЪК КАЛИНИТЕ.Да ама шило в торба не седи и реших че няма дасе връщам по същия път, хванах надолу и седнах на Орлето.Гледах цялата алпийска стена и
като видях откъде съм слязъл си казах УАУУУУУУУУУ! Ама не беше никак сложно.Реших че няма дасе връщам обратно до подсичащия тевен кулоар и че ще мина по ръба.Груба грешка.Озовахсе на вертикална скала и път наникъде.За катерач това сигурно е майтап работа,ама си представих само как се търкаля тялото ми много надолу.СЛЯЗОХ в циркуса някъкси, незнам как!Погледнах нагоре , и единственните ми думи бяха-ЕБА СИ МАЙКАТА.
Окопитих се мако и според картата бях над мальовишките езера. Групичка над горното езеро ме упъти за хижата. Стигнах по тъмно.Интересното е че и за двата дни слизането несе разви по обичайния начин.Ама си всзх много висока доза планина ,и се радвам че се справих- сам.Това е.
БЛАГОРАРЯ ПРИЯТЕЛИ!!
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от boshuleca на 15.10.09 00:45.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от boshuleca на 15.10.09 00:51.</EM></FONT></P>

Редактирано от boshuleca на 15.10.09 00:57.

Тема Re: За Мусала, За Багерите,Цената на боба и Мальовица. [re: boshuleca]  
Автор Joy_Boy (Изтрещял)
Публикувано15.10.09 18:58

Добре си си изкарал, пък и не се знае догодина багерите до къде ще са стигнали...

Тема Re: За Мусала, За Багерите,Цената на боба и Мальовица.нови [re: boshuleca]  
Автор Mиcлeщ (имам мнение)
Публикувано15.10.09 21:13

Дай боже всеки му подобна работа !!!

Да се учим от миналото, живеем с настоящето и мислим за бъдещото !!!

Тема Re: За Мусала, За Багерите,Цената на боба и Мальовица.нови [re: boshuleca]  
Автор kkalina (кръгла)
Публикувано15.10.09 21:48

Добре си се поразходил... и както винаги - не по план

. Яд ме е, че не можах да дойда, но пък от друга страна на това ли казваш "леко преходче по ниски планинки" като за радвижване след операция?

Който не може да ходи, може да чете.

Тема сега там, скоро - навсякъденови [re: kkalina]  
Автор After_Dark (гьон)
Публикувано16.10.09 13:33

да фалират всички дано

Аха, UNIX - досеща се Щирлиц.
- Аха, Щирлиц - досеща се UNIX-а

Тема Re: сега там, скоро - навсякъденови [re: After_Dark]  
Автор JWalker (оптимист)
Публикувано16.10.09 17:35

мерят си някои работи, ще ги пуснат като дойде време, че цял сезон изпуска ли се...

Никоя програма не е по-важна от тоя, който я е написал.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.