Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:54 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема книжка 30 и кусур български първенцинови  
Автор rimisark_naskela (непознат )
Публикувано05.10.09 11:40

На заслон Ледено езеро продават едни книжки - 30 и няколко български първенци с оставени места за печати и дати на изкачванията.
Моят въпрос към клуба е някой знае ли къде се бият печатите на въпросните върхове?
За десетте планински първенци или за стоте национални туристически обекта всеки знае къде се слагат печатите - може да се намери информация и в интернет и къде ли не.
Купих такава книжка на детето и то сега ме пита къде ще слагаме печати. Аз знам къде са само за тези върхове, които се дублират с 10-те планински първенци, за останалите нямам никаква информация.
Затова ще бъда благодарен за отговори на моя въпрос.
Предварително благодаря.

Тема Re: книжка 30 и кусур български първенцинови [re: rimisark_naskela]  
Автор oldschool boy (oldschool boy)
Публикувано05.10.09 15:09

Знам, че Радецки издаваха такива книжки за планинските първенци и се събираха печати. Караха го на "честна дума", че си бил на еди кой си връх, ама май искат някакъв процент да си ги качил с тях. Печатите бяха тяхни и ги държеше един от техните водачи - Момчил.

Автор Da Luz (Da Lud)
Публикувано05.10.09 20:06

------------------------------------

Тема Re: книжка 30 и кусур български първенцинови [re: Da Luz]  
Автор YosserHughes1 (новак)
Публикувано06.10.09 17:10

Специално за първенеца на Люлин - вр. Дупевица знам, че има един чичка, който бие печати на самия връх в делнични дни от 9 до 14 часа. Доколкото знам и на повечето наши останали планински първенци има дежурни бюра с печати, но са с ненормирано работно време и не може да се разчита. Аз така веднъж качих Вихрен и кесих половин ден да чакам някой да ми удари печата, измръзнах като куче, а никой не дойде.

Тема Re: книжка 30 и кусур български първенцинови [re: YosserHughes1]  
Автор Ивaн Димитpoв (непознат )
Публикувано06.10.09 23:15

Сефте чувам за подобно безумие - някои да работи биене на печати по върховете! Че и да му върви заплата... интересно каква професиа ще се води - Планински печатобоец?

Редактирано от Ивaн Димитpoв на 06.10.09 23:16.

Тема Re: книжка 30 и кусур български първенцинови [re: YosserHughes1]  
Автор Da Luz (Da Lud)
Публикувано06.10.09 23:17

Да бе - несериозна работа. И аз миналата година бех решил да кача 11 първенци из крайщето за 11 часа, два месеца тренирам, инвестирам в екипировка, разучавам маршрути, организирам логистиката... идва деня хикс, качвам се на първенеца на Еловишка планина... и нема кой да ме зарегистрира. Жив човек нема ти казвам. Само една табелка виси на котата с текст "Елате утре"

И те така цялото начинание приключи у кръчмата на Горочевци

Тема Re: книжка 30 и кусур български първенцинови [re: Ивaн Димитpoв]  
Автор Da Luz (Da Lud)
Публикувано06.10.09 23:28

Еми, щото не си планинар и не обичаш планините истински, затова наричаш безумие тази така полезна дейност.

Тема Re: книжка 30 и кусур български първенцинови [re: Da Luz]  
Автор Ивaн Димитpoв (непознат )
Публикувано07.10.09 00:39

Ако наистина има такива хора по върховете, вярно не съм планинар, защото не съм виждал/чувал никога!
Но да оставиш някои чичка да виси от 9 до 14ч на някои чукар е по-безумно от металния кръст на Купена!

Тема Re: книжка 30 и кусур български първенцинови [re: Ивaн Димитpoв]  
Автор krokoem ()
Публикувано07.10.09 02:00

Иване, понякога в клуба се пускат шегички. Ей така, за подбутване темата нагоре...
Иначе чичката бие печати от 9-14ч. само при хубаво време! Ако вали, хич не разчитай да го видиш

Редактирано от krokoem на 07.10.09 02:02.

Автор Бaиp бyдaлa (непознат )
Публикувано07.10.09 09:10

Едва ли е необходимо да качваш баирчета по 1000, че и по-малко метра, само защото са най-високата точка на някоя "планина". Топ 10 е напълно достатъчно. А в Рила и Пирин сериозни върхове - колкото щеш.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.