|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
книжка 30 и кусур български първенци
|
|
Автор |
rimisark_naskela (непознат
) |
Публикувано | 05.10.09 11:40 |
|
На заслон Ледено езеро продават едни книжки - 30 и няколко български първенци с оставени места за печати и дати на изкачванията.
Моят въпрос към клуба е някой знае ли къде се бият печатите на въпросните върхове?
За десетте планински първенци или за стоте национални туристически обекта всеки знае къде се слагат печатите - може да се намери информация и в интернет и къде ли не.
Купих такава книжка на детето и то сега ме пита къде ще слагаме печати. Аз знам къде са само за тези върхове, които се дублират с 10-те планински първенци, за останалите нямам никаква информация.
Затова ще бъда благодарен за отговори на моя въпрос.
Предварително благодаря.
| |
|
Знам, че Радецки издаваха такива книжки за планинските първенци и се събираха печати. Караха го на "честна дума", че си бил на еди кой си връх, ама май искат някакъв процент да си ги качил с тях. Печатите бяха тяхни и ги държеше един от техните водачи - Момчил.
| |
|
------------------------------------
| |
|
Специално за първенеца на Люлин - вр. Дупевица знам, че има един чичка, който бие печати на самия връх в делнични дни от 9 до 14 часа. Доколкото знам и на повечето наши останали планински първенци има дежурни бюра с печати, но са с ненормирано работно време и не може да се разчита. Аз така веднъж качих Вихрен и кесих половин ден да чакам някой да ми удари печата, измръзнах като куче, а никой не дойде.
| |
|
Сефте чувам за подобно безумие - някои да работи биене на печати по върховете! Че и да му върви заплата... интересно каква професиа ще се води - Планински печатобоец?Редактирано от Ивaн Димитpoв на 06.10.09 23:16.
| |
|
Да бе - несериозна работа. И аз миналата година бех решил да кача 11 първенци из крайщето за 11 часа, два месеца тренирам, инвестирам в екипировка, разучавам маршрути, организирам логистиката... идва деня хикс, качвам се на първенеца на Еловишка планина... и нема кой да ме зарегистрира. Жив човек нема ти казвам. Само една табелка виси на котата с текст "Елате утре"
И те така цялото начинание приключи у кръчмата на Горочевци
| |
|
Еми, щото не си планинар и не обичаш планините истински, затова наричаш безумие тази така полезна дейност.
| |
Тема
|
Re: книжка 30 и кусур български първенци
[re: Da Luz]
|
|
Автор |
Ивaн Димитpoв (непознат
) |
Публикувано | 07.10.09 00:39 |
|
Ако наистина има такива хора по върховете, вярно не съм планинар, защото не съм виждал/чувал никога!
Но да оставиш някои чичка да виси от 9 до 14ч на някои чукар е по-безумно от металния кръст на Купена!
| |
|
Иване, понякога в клуба се пускат шегички. Ей така, за подбутване темата нагоре...
Иначе чичката бие печати от 9-14ч. само при хубаво време! Ако вали, хич не разчитай да го видиш
Редактирано от krokoem на 07.10.09 02:02.
| |
|
Едва ли е необходимо да качваш баирчета по 1000, че и по-малко метра, само защото са най-високата точка на някоя "планина". Топ 10 е напълно достатъчно. А в Рила и Пирин сериозни върхове - колкото щеш.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|