|
Тема
|
от Мусала до Мальовица
|
|
Автор |
nepal_ (непознат) |
Публикувано | 20.08.09 00:46 |
|
Възможно ли е да се мине маршрута от х. Мусала през х. Рибни езера до ЦПШ "Мальовица" с една нощувка (може би някъде около Рибни езера???)?Интересно ми е дали някой е минавал маршрута по този начин и дали е засякъл разстоянието с GPS.
| |
|
Е принципно може да стане..
Ама от х. Мусала до х.Рибни Езера са около 14часа...
После от Рибните до ЦПШ Мальовица са към 11...
| |
Тема
|
Re: от Мусала до Мальовица
[re: nepal_]
|
|
Автор |
Joy_Boy (Изтрещял) |
Публикувано | 20.08.09 11:25 |
|
Тъкмо се връщам от тоз маршрут, но с нощувки на Грънчар и Рибни. От хМусала до връх го дават 2 часа мисля, от там до грънчар 4. от грънчар до Рибни мисля 6.5.. ако не се отбиваш към грънчар ами продължиш към Рибни направо по червения маршрут става сигурно с половин един час по малко. отива към 11-12 часа.. на мен би ми дошло нанагорно, но някой с добра физ. подготовка не виждам защо не.. Инак от Поповски превал гледам има някакъв зелен маршрут дето върви към Йончево Езеро и от там в "УЦ Мальовица"(което предполагам е ЦПШ). има и др разклон (от червения маршрут) от Страшното Езеро, после пак през Йончево Езеро и след туй се слива със синия и по него.. Или пък по червения си продължаваш през Страшното и надолу към х Мальовица, от там до ЦПШ е няма и час по каменист път с лек наклон, наспиваш се в хижата и сутринта си пред ЦПШто за маршрутката :). Ние избрахме последния вариант, като спускането от Страшното към хижа Мальовица умори доста коленете, незнам другите варианти как са..
а ето виждам дори съм занижил времената.. абе доста път си е, въпреки, че след Грънчар вече беше по-леко и равно..Редактирано от Joy_Boy на 20.08.09 11:27.
| |
|
Здравей nepal_,
Много трудно е да се отговори на твоя въпрос, поради простата причина, че ти не си казал кое за тебе е много, ходил ли си по повече от 10 часа и дали токова ходене ще ти се отрази добре. По моему не е проблем да се мине този маршрут за два дена, но гледам от моя си гледна точка. Всичко може да окаже влияние при едно такова ходене - времето, това в каква форма си в момента, това колко си натоварен и не на последно място - каква и колко подготвена е групата, с която ще ходиш. Много е важно с какви хора тръгваш и имаш ли им доверие. Защото по принцип в планината идва един момент, при който най-важна се оказва психиката. И ако попаднеш на някой, който ти заяви, че не може повече, ще патиш. Друг е въпроса, че сега е лято и ако си вземеш една палатка, или чувал можеш да нощуваш където те хване мрака.
Но ти си преценяваш
Успех и поздрави!!!
Жоро
| |
Тема
|
Re: от Мусала до Мальовица
[re: nepal_]
|
|
Автор |
Пaвeл (скитащ) |
Публикувано | 20.08.09 16:03 |
|
Здравей,
Жорката е прав. Всичко зависи от твоите способности и тези на твоите приятели, с които мислиш да ходиш.
Правило, почти без изключения: сам човек се движи доста по-бързо, отколкото група, дори когато цялата група е от добре подготвени планинари.
Според мен, маршрутът се изминава спокойно за два дни. Така, като се замисля, може да се мине и за един ден с лека раница и добро темпо. , но това си е общо взето екстремия...
Времената, които дават по книгите са следните:
х. Мусала - Долни куки - х. Рибни езера - 10 - 12 часа
х. Рибни езера - Поповокапски превал - ЦПШ Малцовица - 10 - 11 часа.
Поздрави и весело изкарване.
Павел
| |
|
Аха, UNIX - досеща се Щирлиц.
- Аха, Щирлиц - досеща се UNIX-а
| |
|
|
|
|