|
Тема
|
Загубен Nokia Е51 на х.Рилски Езера
|
|
Автор |
danubebybike (непознат
) |
Публикувано | 02.08.09 15:48 |
|
Здравейте!
На 29ти юли около 1400 си загубих телефона в района на х. Рилски езера. И по-точно в участъка от новата хижа към старата (между новата хижа и първото мостче). Участък около 500м. Въпреки, че около 2ч го търсих навсякъде около пътеката и по нея, не го намерих. А като звъннах беше изключен. Два варианта: или го е взел някой недобросъвестен и няма да го видя повече или при падането се е разглобил и може би пак няма да го видя, но има шанс :))
Та ако някой го е намерил и иска да го върне :), нека ми звънне на 0883 338608 - Мартин.
Благодаря предварително!
Редактирано от danubebybike на 02.08.09 16:16.
| |
|
Има някакъв начин по който да бъде открит.
Но не съм много наясно как точно става
По принцип ГСМ ти има специялен индитификационен код, независим от телефония ти номер и при включване може да бъде засечен
ГСМ е като джипиес за това и разкриваемоста сред този тип кражби е много висока
Въпроса е как да се разбере това номерче от оператора от фирмата която търгува с тях ли
| |
|
IMEI Кода е някъде сред официалните бумаги с които си купуваш GSM-a. Моят например от миналата седмица го ползват бансканлии но тъй като си го взех на старо нищо не можах да направя. Изчезна точно преди лифта за Безбог и малко след това го изключиха.
Сега съм с една 8 годишна тухла Ериксон
Горният текст е забранен за разпространение като злепоставящ Делото на Светлината.
PS И Тъмнината.
| |
|
Да, сега се връщам от полицията и ми казаха, да подам жалба в РПУ-то, където е загубен телефона, което според мен си е пълна глупост... и го казаха само, защото не им се занимава...
Аз съм от Варна, казаха ми да ходя в РПУ-Дупница...
Аз толкова не се ядосах като го изгубих, колкото като говорих с полицаите...
| |
|
Не е глупост. За да ти пуснат имеят или както там се казва за издирване те трябват да напишат писмо до мобилните оператори. За основание на това писмо им трябва твоята жалба.
А те карат да пуснеш жалбата в района където е откраднат защото очакват и там да бъде активиран. /А не откъдето си родом, нали ;)/
Ако не ти се занимава не го прави.
Горният текст е забранен за разпространение като злепоставящ Делото на Светлината.
PS И Тъмнината.Редактирано от Cтpaжниk Beaver на 03.08.09 14:05.
| |
|
Хм. Аз пък имам инфо за изгубен от полицай телефон, намерен от друг човек, не предаден и пуснат в експлоатация, след което е засечен и пичът не предал телефона го съдят в момента за присвояване на чужда вещ, така че решението е ваше как да действате. Ако апаратът е намерен и се ползва вече с друга сим-карта има начин да бъде засечен. Мисля, че можете по куриер да изпратите жалбата до МВР - Дупница и куриерът да ви върне изходящ номер от молбата/жалбата ви. Просто опитайте. На оригиналната кутийка на телефона обикновено е изписан IMEI - 15-цифреният номер.
| |
|
|
|
|