|
Тема
|
хижа Славянка - Гоцев връх
|
|
Автор |
gena_64 (непознат
) |
Публикувано | 20.07.09 22:44 |
|
Има ли път между селата Петрово и Парил - става въпрос за автомобилен път. Ще съм в Петрич и искам да се качвам на Гоцев връх и се чудя как да стигна до Парил и хижа Славянка?
Всякаква информация е добре дошла!
| |
Тема
|
Re: хижа Славянка - Гоцев връх
[re: gena_64]
|
|
Автор |
drobolina (непознат
) |
Публикувано | 21.07.09 10:23 |
|
След Петрово пътят е асфалт - тук-там дупки, но съвсем приличен. Аз лично подходих откъм х. Извора, но спокойно стигаш и до Парил с колата.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jackgb (непознат
) |
Публикувано | 21.07.09 12:07 |
|
Асфалта продължава до Голешево, оттам нагоре към Парилската седловина и х. Славянка е офроуд - почвен път изровен от пороите , проходим само с 4х4, като в тая посока от запад на изток е и по стръмен. По често Гоцев връх се качва от х.Извора , която на 2-3 км. след Петрово в посока Голешево.Продължава се по пътя към Голешево и на нещо като превал преди него има разклонение на пътя обозначено с табели.От там се стига по тесен макадамов път /може ис кола / до м. Ливаде където има постройка със заслон /една гола стая/ и извор. Там може да се спи на палатки. До Гоцев връх са към 3 ч.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
poшльo (несресан) |
Публикувано | 22.07.09 17:24 |
|
За лек автомобил маршрута е Петрич - Катунци - Попови Ливади - Гоце Делчев - Парил, след това пеша. Маршрута Петрово - Парил не става за кола. От Парил до хижата също, но джипове и камиони имаше спрели до хижа Славянка. Информацията е отпреди две седмици. За Гоцев връх по-добре пеша от към хижа Извора.
Човекът е човек,когато е на път!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
CУ () |
Публикувано | 23.07.09 12:06 |
|
От м. Ливаде си налейте вода, защото нагоре няма, няма и сянка . А в тези юлски жеги вода си трябва...
| |
|
има, ама е с дупки. т.е. ако си с ниска кола забрави.
иначе най-добре е да оставиш колата на табелите на резервате под някое дърво на сянка.
оттам нататък е готино. ей сега бях тая събота и неделя.
прави си походите рано сутрин, защото всички местни ми казаха, че дните без буря следобяд се броят на пръсти.
само да ти кажа, че от х.славянка е по-неудобно за качване. трябва да минеш през голям царев връх, а от там до гоцев се минава през една премка с 500 метра денивелация и не е после много приятно да се качва наново.
според мен от марина поляна до шабран и после до гоцев е по-готиния маршрут.
| |
|
|
|
|