|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Това лято се престраших и...
|
|
Автор |
Яceн_ (като мъгла) |
Публикувано | 14.07.09 16:59 |
|
...отивам отпуск в Родопите. По семейни причини.
Мисля да се базираме в Девин или района. Интересуват ме две неща:
1.Освен до Ягодина и Триград къде другаде може да се отиде около Девин? Какви маршрути могат да се съчинят из планината в района на града?
2.Да ми препоръчате нещо за нощувка? В самия град или в околностите? Предпочитам бунгала, къща за гости, но не в града, също така може и малък семеен хотел. Демек да е по-спокойно. И дали не е късно вече за резервации за края на месеца? Просто едва тия дни съпругата ми беше наясно кога и как ще може да си вземе отпуска.
Това лято ще практикувам автопланинаризъм. Обещали са ми обаче че ако тази година стане така, догодина ще го направим по моя начин. Та помагайте за Родопите, за споменатия район. Тая планина ми е абсолютно непозната.
П.П. Мисля да минем и през Чудните мостове. Така че такова предложение може да не давате.
Хубаво е не там, където ни няма, а там, където никога не сме били
Редактирано от Яceн_ на 14.07.09 20:33.
| |
Тема
|
Re: Това лято се прстраших и...
[re: Яceн_]
|
|
Автор |
niki_leo (минаващ) |
Публикувано | 14.07.09 18:47 |
|
Здравей Ясене,
По първи май ходихме в района на Девин, но на палатка, така че с хотели не мога да помогна. Може да направите преход до х. Орфей, но ако сте с децата ще ви дойде множко за един ден отиване и връщане. Така че може да се качите по червената маркировка покрай Девинска река до билото, да походите малко по него и после да се върнете по същия път. Районът е много красив, има дивечовъдна станция и за 3 дни видяхме около 20 сърни по поляните около черните пътища по билото. Може да се отиде също така и до Кемеров мост, но по-добре е с кола донякъде по пътя към х. Орфей и след това пеша, защото няма да ви стигне времето за един ден пеша от Девин до Кемеров мост и обратно. За да не пиша излишно - прочети мненията в тази моя тема от преди 2 месеца - там има описани маршрути и пътеки. Ако нямаш карта на Западни Родопи, набави си една и ... приятна отпуска и хубаво време!
Линк:
Поздрави
Ники
niki_leo = Ники
Човек и добре да живее... един ден се регистрира в дир-а
| |
Тема
|
|
|
Автор |
hri1OO () |
Публикувано | 14.07.09 19:35 |
|
Преди две години се наслаждавах на десетки . Бунгала видях на изхода на града в посока водопадите, но не знам кой ги стопанисва.
А за половин ден е идеално за автотуризъм по всички направления- от Триград и Ягодина нагоре дефилетата улягат и е много приятно. Гела е близо, Широка Лъка, Беден...
Приятно изкарване!
| |
Тема
|
Re: Това лято се престраших и...
[re: niki_leo]
|
|
Автор |
Яceн_ (като мъгла) |
Публикувано | 14.07.09 20:37 |
|
Благодаря за връзката.
Признавам, видях темата преди време, но я прескочих като неинтересуваща ме тогава. Сега обаче ми даде доста сламки. Има върху какво да помисля.
| |
Тема
|
[re: hri1OO]
|
|
Автор |
Trekera (интересуващ се) |
Публикувано | 14.07.09 20:41 |
|
За тези бунгала на изхода на града в посока водопадите мога да кажа, че цяла зима ги ремонтираха и в момента функционират. Незнам какво представляват от вътре.
Утре ако ми остане време ще мина, ще си запиша телефона им и ще го пусна тук.
Иначе може да отидеш към х. Ледницата или към с. Върбово и Широка лъка. Много живописен е "пътя" - затворен преди много време заради свлачища от Тешел към х. Орфей, който минава през резерват Кастраклии.
Върхът е изкачен, когато слезеш от него.
| |
Тема
|
[re: hri1OO]
|
|
Автор |
Яceн_ (като мъгла) |
Публикувано | 14.07.09 20:41 |
|
Описаното в тази тема меко казано изглежда страхотно. Но не ми се връзва със семейния туризъм. Може би някой друг път... Във всеки случай - много благодаря. Ако има време поне ще направя предварително проучване.
Поздрави!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
re4en1 (непознат
) |
Публикувано | 15.07.09 22:29 |
|
С колата иди до Дивечовъдна станция "Лисичево " има курорт "Баракли"наблизо, а от там можеш да поемеш по различни маршрути пеша или по макадам с колата към Джиневра, за Кемеровият мост, за Кьошка,да се отскочи до вр. Саксънджамия неизвестни но живопистни места.
Забравил съм вече телефоните за спане.
Успех.
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от re4en1 на 15.07.09 23:01.</EM></FONT></P>Редактирано от re4en1 на 15.07.09 23:08.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
GMT (непознат) |
Публикувано | 15.07.09 23:52 |
|
До х.Орфей го дават 5-6 часа, но с деца на 7 и 9 години го взехме за 8 и половина.
Около Орфей има доста табели за пещери - не им вярвай. Пещерите не са "облагородени" и нищо, че ги предлагат, са само за пещерняци (добре екипирани). Хижарят на Орфей има страхотни снимки на Пещерата на стрелите - поискай да ти ги покаже, ако имаш слука.
Широка лъка не е нещо, което би могло да се пропусне.
Бих могъл да препоръчам и Южнородопската "екопътека", ... ама... по-добре си я остави за друг път - няма вода (реката се пени, мирише... накрая моста е отнесен и газиш; после има още 6 км асфалт... без вода - с една дума: вода газиш - жаден ходиш). Децата я минаха, но оттогава като видя чешма - винаги пия.
Редактирано от GMT на 15.07.09 23:57.
| |
Тема
|
Семеен автотуризъм в Родопите...
|
|
Автор |
Бopивaн (вечно зелен) |
Публикувано | 16.07.09 17:15 |
|
Здравей Яска,
мисля че сте направили много добър избор за лятна семейна почивка на Родопите! Нашето семейство сме от 27.07. до 31.07.2009 в Златоград (виж "топ-оферти" на ). Пътувайки за натам ще се потопим в планината през долината на Чепеларска река, а ще излезем през Кърджали и Хасковски мин. бани. Миналата година бяхме на тридневна почивка с база Хасковски мин. бани, а по-миналата преспахме в Неделино. Родопите са изключително подходящи за такива почивки с деца и с автомобил, така може да се видят много от хубосиите на планината.
Аз на твое място бих направил едно голямо кръгче по часовниковата стрелка: от Търново през Габрово и Столетов до долината на тракийските царе - после по подбалканския път до Калофер, завой на ляво през Баня за Пловдив, Асеновград, Асенова крепост, Бачковски манастир, Чудните мостове (от няколко години има вече асфалтов път до там), Чепеларе, Пампорово, Широка лъка, Девин. После от Девин можете да обиколите маршрутите, които вече сте кометирали по-горе (отварям скоба, че семейно, но преди да дойдат децата - със съпругата ми и с брат ми сме правили директния маршрут Девин - Кемеров мост - х. Орфей, газейки доста пълноводната тогава Девинска река, но с малки деца, това е начинание, свързано с доста рискове :)...
После към Търново може да се приберете по долината на р. Въча (строи се нов язовир и е пълно с интересни гледки), после Кричим, Пловдив, Карлово, Кърнаре, Троян (пътят през Беклемето е в много добро състояние и шофирането е истинско удоволствие, особено от южната страна на планината). От Троян вече си в свои води, аз бих минал през Априлци, Кръвеник, Батошево, Севлиево, Момин сбор, Хотница и Самоводене :)... На последното кръгче плевенчани биха казали "през Кайлъка за гарата", но има толкова хубави места за наслаждаване :)...
С болярски поздрав от шопско
Иван
Хубавото вино се изпива, младата жена остарява, а гората вечно зелена остава.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
spasss () |
Публикувано | 19.07.09 23:39 |
|
Яско, не беше ли казал, че в Родопите ще стъпиш, само като се пенсионираш? Имам и свидетели. Доста.
Къде си тръгнал, сега, без да се обадиш. Сякаш не знаеш къде и как може да се нощува. Звучиш като абсолютен балък и дори ме е срам да чета мнението ти. Минал си на Лукс категория и не можеш да се ориентираш ли.
Бъзикам се. Приятно изкарване, където и да си тръгнал.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|