|
Тема
|
Въпрос за маршрут в Рила
|
|
Автор |
la_buhal (непознат
) |
Публикувано | 21.06.09 09:22 |
|
Говедарци-Страшното езеро-Орловец.Някои минавал ли е по тези места скоро.Според картография(2005)пътеката е маркирана в син цвят...но знае ли човек.Благодаря ви предварително.
| |
|
От Говедарци до х. "Мечит" е зелена, а не синя. Оттам до билото си по Кайзеровия път, който е дебел и ясен и не ти трябва кой знае каква маркировка (има и стълбове). По билото следваш стълбовете на запад. От Страшното езеро до вр. Орловец по принцип няма маркировка и има 2 варианта за минаване: по билото през Купените и през заслона БАК, ти за кой питаш? До Страшното също има друг вариант: от Говедарци през Овнарско и Йончево езеро, ако предпочиташ ходене през гора.
| |
|
Маркировка в син цвят има между Страшно езеро и заслон Орловец /БАК, Гранитна вода/. Минава се през премката м/у Ловница и Камилата. На места се губи и трябва да се следват каменните пирамиди.
| |
|
Като стана дума, може ли малко повече инфо за пътеката между заслон Орловец и Страшното езеро? Например, накъде точно тръгва тази пътека (да кажем, ако тръгваме от БАК, макар че и от Страшното ми е интересно откъде би тръгнала)? Откъде минава после, какъв е терена?
| |
Тема
|
Re: Въпрос за маршрут в Рила
[re: Гopckи]
|
|
Автор |
Жopo Чepeн (непознат
) |
Публикувано | 21.06.09 22:24 |
|
От заслон БАК се тръгва на север посока премката м/у Камилата и Ловница /10-15 мин/ след премката /там ясно си личи маркировката/ се слиза по улея като в долнатата му част пътеката тръгва надясно почти по хоризонтал. Малко преди заслона пътеката се събира с пътеката идваща от х.Мальовица. Маркирана е със синя боя /само синьо, не стандартната лентова маркировка бяло-синьо-бяло/. На места има скални пирамиди. Пътеката не е от най-често използваните.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за маршрут в Рила
[re: la_buhal]
|
|
Автор |
la_buhal (непознат
) |
Публикувано | 21.06.09 23:04 |
|
Благодаря ви добри хора за изчерпателните отговори.Имам още едно въпросче за една не маркирана пътека в Пирин но утре ще пусна отделна тема.
| |
|
Мерси за отговора, мерак ми е да я мина тази пътека.
| |
|
|
|
|