Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:36 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Перфект с.ЯМНАнови  
Автор alxia99 (непознат )
Публикувано04.06.09 18:09

Здравейте всички пътешественици. Предполагам повечето от вас често се питат къде да отидат (както и аз самата доскора

), за това искам да споделя с вас едно райско кътче, а именно хотел Перфект в с.Ямна. Освен, че всичко там е на много високо ниво от посрещането до изпращането ви, грижат се за всеки човек като за техен истински приятел, за обстановка , природа, чистота, тишина и кухня, просто няма как да опиша с думи. Просто идете и вижте сами за какво иде реч, а после приемам благодарности

Тема Re: Перфект с.ЯМНАнови [re: alxia99]  
Автор pepino_bg (default)
Публикувано04.06.09 18:13

Благодаря за РЕКЛАМАТА. Сигурно няма да отида.

Тема Re: Перфект с.ЯМНАнови [re: pepino_bg]  
Автор sea_wolf_ (непознат)
Публикувано04.06.09 18:19

Да и аз определено няма да отида :)

Тема Re: Перфект с.ЯМНАнови [re: alxia99]  
Автор CocoCountry (ride)
Публикувано04.06.09 18:22

Тук хората ползват предимно раници, чували и палатки за туризъм. А не просто хотели, джипове, барбекюта, пушки и уреди за нощно виждане.
Туризмът, както вие го виждате, май е от втория тип.
P.S. И аз няма да отида.

Тема Още инфо за Ямна...нови [re: alxia99]  
Автор Бopивaн (вечно зелен)
Публикувано04.06.09 22:51

Благодаря за препоръката.

Според мен една база данни от актуални мнения и препоръки за различни места за разхождане, посещаване, отсядане и т. н. би била много полезна за пътешествениците и любителите на туризма (самоцелно пътуване за удоволствие, отмора и зареждане с приятни емоции).

Активната реклама също е показателна за предприемчивост и желание за предлагане на добре подготвени и добре извършвани услуги и не смятам, че в случая пускането й в клуба (ако е така наистина) е неуместно.

И пак ще се повторя с изказвано преди време от мен мнение, че темата на клуба е "Туризъм", а той има най-различни форми. Защо трябва да сме така недружелюбно настроени към другите, които не практикуват само тази форма на туризъм като нас.

Използвам случая да отправя въпроса проходим ли е вече нормално за автомобили участъка с. Ямна - с. Черни вит, който беше отнесен от пороите през лятото на 2005?

С поздрави

И.

Хубавото вино се изпива, младата жена остарява, а гората вечно зелена остава.

Тема Re: Перфект с.ЯМНА [re: alxia99]  
Автор W_sjanka (минаващ)
Публикувано04.06.09 22:56

Познавам мястото. Освен, че в този хотел /бивше школо на селото/ е неестествено скъпо за повечето от пишещите тук, то мястото наистина си заслужава. Може да се ползва за начална или крайна точка както за кратки, така и за доста дълги ходения. В околността има и достатъчно забележителности, а така също и поне една алтернатива за нощувка. За мен най- ценното на това място е, че е изходна позиция за качване на Свищи плаз.

Поздрави!
Малко спомени:
За Бориван: пътя за който питаш си е все така от едно време- минава се с кола, но е лош на места- по- скоро в горната му част в близост до Ямна. Не би било проблем да се върнеш, но ако си тръгнал от Ямна. Проблем ще е да се наложи да се върнеш към Черни Вит, че са повечко км. Но по какви ли пътища не се движим ежедневно??? Подобно е състоянието и на Златишки проход. Дано някой ме опровергае с инфо за наскоро извършен ремонт.

Редактирано от W_sjanka на 04.06.09 23:08.

Тема Re: Още инфо за Ямна...нови [re: Бopивaн]  
Автор JWalker (оптимист)
Публикувано04.06.09 23:01

Сега в най-красивото време в този район - всичко е зелено и цъфти. От там където е този хотел може да се тръгне срещу реката и да се излезе или към Стражата или към Свищи плаз. Може да се ходи на Чертиград, където има останки от крепост.

Преди три седмици минах по пътя Етрополска Рибарица - Ямна - Черни Вит с VW. Над Етрополска Рибарица е добър, но на места е изровен. В спускането през Ямна става. Качването към седловината между Ямна и Черни Вит от едно място нататък е много изровено. От другата страна където са свлачищата може да се мине, като на едно място се минава плътно вляво до склона, почти се излиза от асфалта, защото поне половината от пътя е отнесен. Има паднали камъни и трябва да се внимава. Извън свлачищата пътя става. Пътят от Дивчовото към Ч. Вит и надолу става.
От седловината между Ямна и Ч. Вит вървях по някакъв път с цел да излезна на високо, но се натъквах на бариера и огради на ловни стопанства.

Тема Маршрути през Ямна...нови [re: W_sjanka]  
Автор Бopивaн (вечно зелен)
Публикувано09.06.09 08:35

Благодаря за актуалната информация за пътищата около с. Ямна!

Наистина оттам (както и почти отвсякъде в милата ни родина) могат да се направят много хубави маршрути - пеша, с велосипед, с автомобил. Специално за жителите на най-голямото населено място у нас - София там би било удобно за отсядане при двудневна екскурзия през уикендите например.

Много пъти сме правили еднодневни екскурзии с приятели с деца: София - Правец - Правешки манастир - Етрополе (хубав ист. музей) - ман. Св. Троица - Етрополска Рибарица - водопад Враната вода - с. Ямна - с. Черни Вит (при водослива с реката от Дивчовото има много хубави водопади и вирове - с. Гложене - Гложенски манастир - Карлуково - Струпецки манастир - долината на р. Мали искър - Ботевград.

Нощувка в с. Ямна много добре би пасвала и за двудневна вело-екскурзия за софиянци - когато няма ремонт по автомагистрала Хемус, стария път през Витиня е много спокоен. При паметника на Гунди може да се завие към Арабаконак и да се направи еднодневно турче с прибиране през Саранци, а продължаването за към Ямна е за щастливците, които имат два свободни дни :). С брат ми и съпругата ми сме тръгвали по този маршрут, но след Етрополе сме продължавали за Кашана, където сме нощували. Нощувка в Ямна би била добра алтернатива и могат да се изберат доста различни варианти за прибиране.

Колко ориентировъчно е цената на нощувката в този хотел?

С поздрави

И.

Хубавото вино се изпива, младата жена остарява, а гората вечно зелена остава.

Тема Re: Маршрути през Ямна...нови [re: Бopивaн]  
Автор ИвaнXpиcтoв (непознат )
Публикувано28.06.09 16:54

Като става въпрос за маршрути около с. Ямна, добре би било да се качим до билото на Златишко-Тетевенска планина и от там да слезем към Златица или Пирдоп. Но това май не е възможно.
Преди три години есента направих такъв преход в обратната посока. Рано сутринта тръгвам от х. Паскал нагоре и излизам на билото, западно от вр. Косица. От там 1 час на запад по билото и стигам маркиран с боя разклон на север за с. Ямна. Тръгвам надолу - пътеката добре маркирана и приятна за ходене. И така след три часа ходене надолу изведнъж пътя се прегражда от добре заключена врата. Наляво и надясно заградено с мрежа. Най-куриозното беше, че вътре в заграденото видях как спокойно си продължава туристическата маркировка, но аз не мога да мина. Тръгвам покрай мрежата да заобикалям, но разбирам, че със заобикаляне няма да стигна до никъде. Пред мен има две алтернативи: да се върна назад или да прескачам. За връщане не исках да помисля - вече много ниско бях слязъл, няма да успея. Значи трябва да прескачам. Ама как, като мрежата първо е нова. И второ, направена е толкова висока, че да не може да се прескача.
Връщам се при заключената врата и се покатервам по тела 5 метра нагоре и после надолу и се озовавам в заграденото. Следвам маркировката и след 100 м се озовавам на поляна с фургон и камара ябълки до него. Отминавам на бързо и след нови 100 м пред мен се изправя отново заключена врата с ограда. Значи въпросния заграден участък тук е широк само 200 м. Е не можеше ли да се измисли нещо друго, за да се минава все пак. А и никъде не видях табела, че пътя е затворен.
Лошото е, че тук мрежата не ставаше изобщо за прескачане. Коловете й стигаха до определена височина и нагоре свободно се люлееше. Ясно беше, че на такъв кофти скроен номер аз трябваше да постъпя тарикатски. Намерих място, където 2 парчета от мрежата бяха съединени, разплетох набързо снадката и се промуших през тесния отвор. Естествено, че не поправих после заграждението, защото гледах по най-бързия начин да се махна от това проклето място.
По пътя надолу до с. Ямна ми оставаше 1 час. Но тази дестинация вече я изключих повече от плановете си за в бъдеще.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.