Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:34 25.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема help - ще ме водят на яз. антонивановци!?нови  
Автор iva97 (червена шапчица)
Публикувано15.05.09 00:23

Имам нужда от вашата помощ.

Утре (петък вечер 15.05.) ще ме водят на на язовир Антонивановци (яз Въча и яз.Кричим) за уикенда. Един от групата иска да лови риба и хайде всички на редичката. Мен рибата не ме влече, ходи ми се, но не познавам района. Картата на Западните Родопи не го покрива.
Рових в интернет излизат ми някалко нещо - например до х. Върховръх - 4.30 ч., но може би има нещо друго интересно.
Ще ми се за избягам с двама трима души и ако има вариант да направим кръгов маршрут с преспиване в събота вечер и неделя обратно при рибарите - и те са хора, трябва да ги приберем обратно в къщи.

Моля, бъдете хора, нека тези които познават района да дадат някаква идея. Ще съм много благодарна за всякаква информация. Като цяло сме доста прилични, добре подготвени ходачи - не, че смея да се меря с профитата в клуба, нали!
Пък после ще пиша. Това поне го мога.
дано да има за какво

Тема Re: help - ще ме водят на яз. антонивановци!?нови [re: iva97]  
Автор Zbelsrud ()
Публикувано15.05.09 02:23

Около и над с.Осиково е много красиво.
http://ftp.domainbg.com/tuono/Osikovo_Box.htm

Тема Топографска карта [re: iva97]  
Автор JoroS (член)
Публикувано15.05.09 07:34

За съжаление мога да помогна само с това.

Автор YosserHughes1 (новак)
Публикувано15.05.09 11:29

Ех, Петрони, вземи ме с теб, аз съм израсъл в тези гори и ще ти бъда страхотен водач!

Автор niki_leo (новак)
Публикувано15.05.09 12:08

Здравей,

Картата на Западни Родопи не е пред мен и ще пиша по памет, така че със сигурност ще има разни неточности.

Какво имаш пред вид с изречението:
Картата на Западните Родопи не го покрива.

Че няма отбелязани маркирани маршрути или, че целият район го няма на картата?

Доколкото си спомням като сме ходили по рида Чернатица - с. Храбрино - х. Академик (Родопски Партизани) - х. Бряновщица - х. Върховръх - х. Персенк
съм виждал на картата един маршрут (синя маркировка) от с. Чурен (то е много близо до х. Върховръх - може би 30 мин.) през с. Михалково, прекосява се река Въча и до х. Атанас Спиридонов (не знам дали тази хижа все още функционира и под какво име).

Та предложението ми е: качвате се до х. Върховръх и от там до х. Персенк - вярно, че ще излезе множко (Върховръх - Персенк е 5-6 часа), но маршрутът е разкошен, особено около едночасовото подсичане на в. Модър през гори тилилейски с камънаци, скали и нападали дървета. Нощувка на Персенк и на др. ден обратно по същия път или по немаркирани черни пътища според картата на Западни Родопи през 1-2 села, не си спомням имената, като се подсича билото на Чернатица. Това е рисково обаче, защото със сигурност ще се губите по пътя и може да не сварите до мръкнало в неделя да се доберете до рибарите. Всъщност не, този вариант не става въобще, защото вие трябва да се приберете и до София т.е. добре е да тръгнете с колите още по светло.

Няма как - остава по-лекия вариант: само до х. Върховръх и примерно още 1-1.30 часа в посока към Персенк и обратно или в посока към х. Бряновщица и обратно, като нощувката е на х. Върховръх. Но маршрутът към Персенк е по- живописен. От Върховръх към Бряновщица също е красиво, но само за около час след х. Върховръх - след това не е толкова хубаво. Самият район на х. Върховръх ако тръгнете през гората към в. Върховръх, който е над хижата е много красив точно през май. Върхът е горист и няма гледка от него, то и пътеки май нямаше по мои спомени, но цъфналите цветя и зеленината по това време на годината са чудна гледка.

А може и така: с. Михалково - х. Върховръх - към х. Персенк до местността Митницата и обратно до Върховръх, където да нощувате (но това също е много като ходене - около 5-6 ч от Върховръх до Митницата и обратно). На др. ден слизате при рибарите докъм 1-2ч. след обед или по-късно ако се помотаете по пътя. Местността Митницата се намира на един разклон на маршрута х. Върховръх - х. Персенк, точно където свършва подсичането на в. Модър. От там надясно е за х. Персенк (червена маркировка), а наляво по жълта маркировка е за едно от селата на изток, но не мога да се сетя - Лилково ли беше или някое др.

Ами това е: дано не съм те объркал съвсем с тия пространни писания. Драсни после някой ред - отдавна не сме чели нещо от теб тука в клуба.

Хубаво време и приятно изкарване!

niki_leo = Ники
Човек и добре да живее... един ден се регистрира в дир-а

Автор iva97 (червена шапчица)
Публикувано15.05.09 13:23

Благодаря на всички за инфото и картите - така и не можах да се науча как да отговоря на всеки отделно, затова благодаря на всички накуп

Проблемът е, че картата на Западните родопи, която имам, покрива само част от района, а жените знаете как сме - аз на цяла карта трудно се оправям, какво остана като имам само половината.

сега обаче си разпечатала съвестно всичко и ако не се загубя - нещо в което съм тънък специалист - ще разказвам другата седмица.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.