|
|
|
Тема
|
help - ще ме водят на яз. антонивановци!?
|
|
| Автор |
iva97 (червена шапчица) |
| Публикувано | 15.05.09 00:23 |
|
|
Имам нужда от вашата помощ.
Утре (петък вечер 15.05.) ще ме водят на на язовир Антонивановци (яз Въча и яз.Кричим) за уикенда. Един от групата иска да лови риба и хайде всички на редичката. Мен рибата не ме влече, ходи ми се, но не познавам района. Картата на Западните Родопи не го покрива.
Рових в интернет излизат ми някалко нещо - например до х. Върховръх - 4.30 ч., но може би има нещо друго интересно.
Ще ми се за избягам с двама трима души и ако има вариант да направим кръгов маршрут с преспиване в събота вечер и неделя обратно при рибарите - и те са хора, трябва да ги приберем обратно в къщи.
Моля, бъдете хора, нека тези които познават района да дадат някаква идея. Ще съм много благодарна за всякаква информация. Като цяло сме доста прилични, добре подготвени ходачи - не, че смея да се меря с профитата в клуба, нали!
Пък после ще пиша. Това поне го мога.
дано да има за какво
| |
|
Тема
|
Re: help - ще ме водят на яз. антонивановци!?
[re: iva97]
|
|
| Автор |
Zbelsrud () |
| Публикувано | 15.05.09 02:23 |
|
|
Около и над с.Осиково е много красиво.
http://ftp.domainbg.com/tuono/Osikovo_Box.htm
| |
|
Тема
|
Топографска карта
|
|
| Автор |
JoroS (член) |
| Публикувано | 15.05.09 07:34 |
|
|
За съжаление мога да помогна само с това.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
YosserHughes1 (новак) |
| Публикувано | 15.05.09 11:29 |
|
|
Ех, Петрони, вземи ме с теб, аз съм израсъл в тези гори и ще ти бъда страхотен водач!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
niki_leo (новак) |
| Публикувано | 15.05.09 12:08 |
|
|
Здравей,
Картата на Западни Родопи не е пред мен и ще пиша по памет, така че със сигурност ще има разни неточности.
Какво имаш пред вид с изречението:
Картата на Западните Родопи не го покрива.
Че няма отбелязани маркирани маршрути или, че целият район го няма на картата?
Доколкото си спомням като сме ходили по рида Чернатица - с. Храбрино - х. Академик (Родопски Партизани) - х. Бряновщица - х. Върховръх - х. Персенк
съм виждал на картата един маршрут (синя маркировка) от с. Чурен (то е много близо до х. Върховръх - може би 30 мин.) през с. Михалково, прекосява се река Въча и до х. Атанас Спиридонов (не знам дали тази хижа все още функционира и под какво име).
Та предложението ми е: качвате се до х. Върховръх и от там до х. Персенк - вярно, че ще излезе множко (Върховръх - Персенк е 5-6 часа), но маршрутът е разкошен, особено около едночасовото подсичане на в. Модър през гори тилилейски с камънаци, скали и нападали дървета. Нощувка на Персенк и на др. ден обратно по същия път или по немаркирани черни пътища според картата на Западни Родопи през 1-2 села, не си спомням имената, като се подсича билото на Чернатица. Това е рисково обаче, защото със сигурност ще се губите по пътя и може да не сварите до мръкнало в неделя да се доберете до рибарите. Всъщност не, този вариант не става въобще, защото вие трябва да се приберете и до София т.е. добре е да тръгнете с колите още по светло.
Няма как - остава по-лекия вариант: само до х. Върховръх и примерно още 1-1.30 часа в посока към Персенк и обратно или в посока към х. Бряновщица и обратно, като нощувката е на х. Върховръх. Но маршрутът към Персенк е по- живописен. От Върховръх към Бряновщица също е красиво, но само за около час след х. Върховръх - след това не е толкова хубаво. Самият район на х. Върховръх ако тръгнете през гората към в. Върховръх, който е над хижата е много красив точно през май. Върхът е горист и няма гледка от него, то и пътеки май нямаше по мои спомени, но цъфналите цветя и зеленината по това време на годината са чудна гледка.
А може и така: с. Михалково - х. Върховръх - към х. Персенк до местността Митницата и обратно до Върховръх, където да нощувате (но това също е много като ходене - около 5-6 ч от Върховръх до Митницата и обратно). На др. ден слизате при рибарите докъм 1-2ч. след обед или по-късно ако се помотаете по пътя. Местността Митницата се намира на един разклон на маршрута х. Върховръх - х. Персенк, точно където свършва подсичането на в. Модър. От там надясно е за х. Персенк (червена маркировка), а наляво по жълта маркировка е за едно от селата на изток, но не мога да се сетя - Лилково ли беше или някое др.
Ами това е: дано не съм те объркал съвсем с тия пространни писания. Драсни после някой ред - отдавна не сме чели нещо от теб тука в клуба.
Хубаво време и приятно изкарване!
niki_leo = Ники
Човек и добре да живее... един ден се регистрира в дир-а
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
iva97 (червена шапчица) |
| Публикувано | 15.05.09 13:23 |
|
|
Благодаря на всички за инфото и картите - така и не можах да се науча как да отговоря на всеки отделно, затова благодаря на всички накуп
Проблемът е, че картата на Западните родопи, която имам, покрива само част от района, а жените знаете как сме - аз на цяла карта трудно се оправям, какво остана като имам само половината.
сега обаче си разпечатала съвестно всичко и ако не се загубя - нещо в което съм тънък специалист - ще разказвам другата седмица.
| |
|
|
|
|