Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:31 03.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Маршрут в Пирин?нови  
Автор YosserHughes1 (новак)
Публикувано09.04.09 23:09

Здравейте приятели!
В края на април ще ходя семейно на почивка в някакво хотелче до "Предела" и съм си издействал един свободен ден за планинарстване в Пирин. Моля ви за идеи за здрав и хубав алпийски маршрут, за най-удобен изходен пункт, до където мога да стигна с колата и където да я оставя. Идеята ми е да тръгна сутринта рано, да спя на открито и да се върна на другия ден по обяд...Пирин ми е доста мътен, така че ще съм благодарен за всяка идея. Ще нося котки и пикел, естествено.

Тема Re: Маршрут в Пирин? [re: YosserHughes1]  
Автор amorpheus (admiral Stukov)
Публикувано09.04.09 23:29

Има едно заслонче под вр. Пирин, но някой дето е ходил наскоро трябва да даде информация.

Тема Re: Маршрут в Пирин?нови [re: YosserHughes1]  
Автор Slavei ()
Публикувано10.04.09 00:10

Джамджиев - в Вихрен - Кончето - Котешкия чал/или Средонос.

Ако се спуснеш по котешкия е по-удобно да се върнеш за колата и си мисля, че е по силите ти да го направиш за един ден.

Средоноса излгежда по труден - доста жандарми има, но не съм го минавал и не мога да давам мнение :) Павката или Лъчо могат да ти дадът повече инфо.
Тук ще е удобно, ако може жена ти да те закара до хижа Вихрен и след това да те вземе като слезеш от средоноса...

Автор re4en (непознат )
Публикувано10.04.09 21:54

Зависи как ти харесва да се движиш нагоре или надолу. В единият вариант някой те кара до Вихрен и ти минаваш през върха, Кончето и слизаш надолу към Даутово езеро и ако стигнеш спиш там което си е бая студено за това време. На другият ден слизаш до Предела. Обратният вариант е в обратна посока с повече изкачване. и някой трябва да те чака на Бъндерица или Вихрен.Много път за това време на годината, но съм със спомени , че ходиш...
Другият вариант е да се качиш с колата от Предела нагоре докато можеш и от там нагоре до езерото, спиш там и на другият ден се върнеш. Може да скочиш до х. Яворов.
Успех.

Тема Re: Маршрут в Пирин?нови [re: re4en]  
Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано12.04.09 01:58

А откъде сте толкова сигурни, че през април ще може с кола да се отиде до хижа Вихрен? Към момента все още Томба се използва, което прави невъзможно стигането даже до Бъндерица.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Автор Бaтe Бopko (непознат )
Публикувано14.04.09 09:23

Има една пряспа върху пътя между Бъндерица и х.Вихрен, която след зими като тази вероятно ще се чисти чак през началото на юни. Чувал съм от местни хора, че до юни не възможно да се пътува дори до Бъндерица. Бих ти предложил вариант с качване на Полежан, който не е технически труден. Подходът е през с.Добринище (след Банско), с колата до х.Г.Делчев, където е долната лифтова станция, хващаш лифта и си на х.Безбог. Един ден е достатъчен.

Автор kkalina (непознат)
Публикувано14.04.09 10:46

Ето ти едно предложение, като можеш да слезеш през х.Яворов

а това е описанието на Вангел

Който не може да ходи, може да чете.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.