Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:52 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Интересува ме Араратнови  
Автор Бeлю пyшилkaтa (непознат )
Публикувано02.03.09 17:18

Някой, може ли да ми даде информация за Арарат? Интересува ме всичко. Както казва мечо Пух - "колкото повече толкова овече". Мисля лятото да направя един опит в Турция с изкачване на този връх и ако остане време ще опитам и Ерджиес дагъ. Не обичам гидове и туроператорки фирми. Излиза много скъпо и предпочитам да разчитам на себе си. Не претендирам, че имам голям опит и затова ще се радвам ако има и други ентусясти. Може да направим нещо съвместно. Поздрави

Тема Re: Интересува ме Араратнови [re: Бeлю пyшилkaтa]  
Автор _avid_ (аналгин)
Публикувано04.03.09 00:28

Преди време и аз се интересувах за там.Според мен ще ти е трудно без посредник, има доста формалности по изкачването от сорта на разрешителни, такси и т.н.А и това не е връх, който можеш да качиш с еднодневен трек.Защо да влачиш толкова неща на гръб, особено при положение, че и маршрутът не ти е познат?Гидове малко хора обичат, но не бива да отричаме полезността им.Местните гидове имат сайтове в нета, потърси ги.Така при всички случаи ще ти излезе по-евтино и неангажиращо.А и по-сигурно като за сефте

както казват комшиите.

Тема Re: Интересува ме Арарат [re: _avid_]  
Публикувано04.03.09 09:27

За таксата знам срува ми се, че е нещо от рода на 500 $. Имам познати, които са ходили без да я плащат. Ако се съберем няколко човека ще ни излезе направо без пари. Не мога да разбера какво имаш предвид от това, че с гид ще е по евтино - излиза около 600 евро. Мисля този разход да си го спестя. Знам че за един ден не става, това не ме плаши. Нормално може да се качи за 3-дни. Наши алпинисти са го правели и за доста по-кратко време. А за носенето на доста неща какво да ти кажа... Още обмислям нещата, но да ти кажа като последен варянт ще е с гид. До юни - юли има доста време, ще преценявам. Благодаря за съвета

Автор N_i_k_s_i (скитник)
Публикувано04.03.09 14:14

И аз се интересувам от подробности относно качването. Ако разбереш ти, или някой друг нещо - моля сигнализирайте..

По-здрави...и до-скитане..

Автор Slavei ()
Публикувано05.03.09 10:00

Здравей
Няма да е зле да уточниш по-точно какво те интересува.
Излиза, че вече си решил да ходиш нелегално, пък искаш ние да си хабим времето да ти обясняваме как става легалния вариант чрез гид, покана или през БФКА.

два пътеписа:

Една дискусия относно първия пътепис:

Автор vishko (туристангел)
Публикувано06.03.09 09:09

Аз за Арарат мога да споделя доста неща. Два опита(втория успешен)

.
Сам няма да стигнеш до никъде, най много в някой турски затвор да поседиш няколко месеца
И сега сериозно.
Има два начина да се качиш на върха. Единия е чрез гид. Струва към 400 $ цената е преди две години сега незнам. Ако искаш мога да дам координати на един пич.
Другия е чрез поканата на турската федерация по алпинизъм, която се отправя към ФБАК. Изкачването е в края на август. ФБАК избира 4 души и ги праща.
Ако тръгнете сами най-много да похарчите малко пари и да погледате Арарат я от Игдир , я от Доузбаязид, както ние направихме първия път
За повече инфо относно изкачването: има пътепис тук:

Новите номади идват

Публикувано11.03.09 10:03

Момчета благодаря за информацията. Ще мисля какво да правя. Отностно гида ще се радвам да ми изпратите координати.

Тема Re: Интересува ме Араратнови [re: vishko]  
Автор Slavei ()
Публикувано11.03.09 15:45

Поканата не е задължително да е към БФКА. Може и с лична. Което става ако имаш познати в турската федерация. Мисля, че това е варианта за заобикаляне на гида.

Автор vishko (туристангел)
Публикувано22.03.09 17:49

Ето сайта на гида.

. Мехмет се казва. Има телефони и всякакви коорднати вътре :)

Успех!

Новите номади идват

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.