|
Тема
|
бихте ли ми помогнали за избор на палатка
|
|
Автор |
malecka (минаващ) |
Публикувано | 07.02.09 12:20 |
|
здравейте.искам да си купя 6 местна палатка която да е удобна за мене и трите ми деца и евентуално ако взимаме някой с нас.спряла съм се наhttp://www.extreme-bg.com/shop/product_info.php?products_id=394 -палатка orchy600,притеснява ме че рейките са от фибростъкло а не алуминиеви.дали има възможност да се поръча с алуминиеви рейки или да се поръчат допълнително наистина модела ми харесва.но ще ви бъда благодарна ако и вие ми препоръчате модел нещо здраво да е на по нормална цена.тази година съм решила да бъдеме на къмпинг с палатка
| |
Тема
|
Re: бихте ли ми помогнали за избор на палатка
[re: malecka]
|
|
Автор |
bilivo (Mermaid+if) |
Публикувано | 09.02.09 16:38 |
|
Разгледай тук ако нещо ти хване окото. На Трим нещата не са лоши имаха и някакви големи, но не съм ги заглеждал.
На Примус голямата палатка е разкошна, но е малко по-скъпа.
| |
Тема
|
[re: bilivo]
|
|
Автор |
lr_discovery (новак) |
Публикувано | 09.02.09 19:03 |
|
Няма какво да те плаши на рейки от фибростъкло - просто да не стъпва тежък човек, когато са на пясък или на неравна повърхност. Имам иглу на поне 10г. и рейките му не са мръднали. Друг е въпроса как са направени сглобките имАлуминиева рейка веднъж изкривена, вече не става за нищо - дори да я изправиш сносно, винаги при усилие ще се огъва на същото място. А и тежестта им за средна палатка, каквато търсиш, не е за подценяване. При вятър сглобките и около сглобките могат доста да се компрометират поради това, че не са податливи на огъване. А и сегашните алуминиеви рейки се свиват за в сглобката по най-безобразен начин /поне на палатките, които съм виждал/. Ако имаш възможност, купи от държава, която уважава своите граждани.
| |
Тема
|
[re: malecka]
|
|
Автор |
Cвилka (непознат
) |
Публикувано | 09.02.09 22:51 |
|
Принципно Vango не е измислена марка, а и е специализирана, иминно в продукти за къмпинг и малко над него . С този модел не съм запознат и не мога да дам оценка, но бих обърнал внимание на някои неща. Този палат е нещо удобно, но трябва да имате в предвид размерите му (голяма височина), както и теглото. Също не съм сигурен, че ще има достатъчен простор в спалното помещение за толкова хора.
Преди години в магазините съм виждал резервни рейки, но стъклопластови (фибристъкло). Резервни алуминиеви - принципно се продават, например VauDe, но не съм виждал в България. Може да се направят, като се изпозлват тръбни профили от Практикер, но не виждам смисъл. Този продукт е ориентиран за позлване на къмпинг. Не може да очаквате да се държи добре при вятър примерно 60 км/ч. дори и с алуминиеви рейки. В случая, както беше отбелязано, стъклопластовите ще се държат по-добре, защото са по-еластични (за разлика от алуминиевите сплави, които са по-здрави, но по-пластични ако се премине границата), а на тази голяма площ на стената се очаква да има доста голяма сила на деформация при въздействие (вятър, минаваща крава невидяла въженцето и др.).
Ако сте сигурна, че това е "вашата" палатка, не мислете за смяна на рейки. Ако обаче смятате да я позлвате на открит плаж примерно или на поляна с голямо течение, бих посъветвал да се лишите от комфорта да готвите прави в палатката, за сметка на издръжливостта на вятър. В такъв случай ще трябва др. модел. Колкото е по-ниска, толкова по-малко натиск ще упражнява вятъра в общия случай, (без да влизам в подробности).
| |
|
|
|
|