|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
За мазане на обувките?
|
|
Автор |
O8O3287 () |
Публикувано | 28.01.09 20:38 |
|
С какво ще ме посаветвате да си мажа обувките така че да не пропускат влага, от кожа са. Течния парафин е добре известен, но може би има и нещо по-добро, като пача мас, но няма откъде да си набавя ...
Дайте идей!
| |
|
Свинска мас има я на всякъде и върши чудесна работа доказано е многократно
| |
Тема
|
Re: За мазане на обувките?
[re: O8O3287]
|
|
Автор |
pirx (crazy diamond) |
Публикувано | 29.01.09 09:25 |
|
купуваш един гъши или патешки фенер и топиш мас . Става и със свинска мас, както е писал колегата горе.
Аз правех смес от малко терпентин, гъша мас и течен парафин. Върши чудесна работа за кожени патъци. Досега не са ми пускали и то за 3 до 6-7 дневни преходи.
| |
|
Централин има го в пикадили в мола
| |
Тема
|
[re: pirx]
|
|
Автор |
canopy_ () |
Публикувано | 29.01.09 13:34 |
|
Знаете ли с какво могат да бъдат намазани обувки от набук? Моите издържаха около година - не знам дали гортекса е годен да не пропуска само толкова, но за влажно време вече не стават...
| |
|
Забрави всички биологични продукти /мас, лой и др./ освен да смрадят по рейсовете и да гренясват лятото друго не правят. Смеси на котлон 2 части чист - дерматичен вазелин /има го в аптеките/ и 1 част парафин /бял от свещ/. Нанеси сместа топла и течна в-у почистените обувки / с четка за зъби/. Нагрей обувките над горещ котлон /сместа попива и остава пластична/ Забравяш за вода, прах и кал за 2 години. За странични шевове по обувките си има друг чалъм. Преди да импреагнираш нанасяш лепило за лепене на вътрешни гуми /с тънка четчица/
Набук или хромиран бокс не се импреагнират, нанася се хидрофобно покритие
/отблъсква водата/ под формата на специални купешки спреове.
| |
Тема
|
[re: O8O3287]
|
|
Автор |
bilivo (Mermaid+if) |
Публикувано | 29.01.09 17:09 |
|
Отиваш в първия туристически магазин и си купуваш за 10 лв. една тубичка с NikWax и не се занимаваш с глупости. С таз тубичка ще изкараш доста време така че парите са смешни.
Е така изглежда
| |
Тема
|
[re: canopy_]
|
|
Автор |
lter (непознат
) |
Публикувано | 29.01.09 18:16 |
|
С Nikwax за набук от Адвенчърспорт.
| |
Тема
|
[re: bilivo]
|
|
Автор |
amorpheus (admiral Stukov) |
Публикувано | 29.01.09 18:23 |
|
Туй дето си го показал за какви типове кожа става?
| |
|
Bratle az go imam su6toto polzval sum go 1 put i ne mi dopada stuva 10 lv za 5 6te ti go prodam
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|