|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Нещо весело
|
|
Автор | Moмчил (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.11.08 19:38 |
|
Вижте какво се появи по разни планинарски сайтове:
Международна Асоциация на Планинските Водачи" разработи "Северен Зимен Траверс" по билото на Стара Планина.
В периода 09-10 Ноември, "Международна Асоциация на Планинските Водачи" с водач Десислав Трифонов в екип от трима разработи първият етап на "Северен Зимен Траверс" по билните части на Троянска и Калоферска Стара Планина с Маршрут x.Хаиидушка Песен (Троянско)- x.Козя Стена - x.Добрила - Купените - в.Ботев - x.Тая - x.Мазалат - Узана (Габровско). Маршрутът се изпълни за 25 часа, с кратки почивки и без нощувки. Втория етап от разраборването на "Северен Зимен Траверс" представлява успешното му преминаване при зимни условия, както се вижда и от името на траверса. Този преход се създава с надеждата да се регистрира като официален маршрут и бъде едно голямо предизвикателство за опитните планинари и алпинисти. За сега постигнатия рекорд за изминаването на "Северен Зимен Траверс" е 25 часа и 27 минути. Международната Асоциация на Планинските Водачи приканва всичи любители на природата и почитатели на предизвикателствата да опитат своя късмет като успешно преминат нашият траверс. За информация и съвети по "Северен Зимен Траверс", моля пишете ни на thethreescouts@yahoo.com
PS Слави, що не го качиш и при теб
| |
Тема
|
Re: Нещо весело
[re: Moмчил]
|
|
Автор |
Гьoko (Георги) |
Публикувано | 20.11.08 11:04 |
|
"Северен зимен траверс" .... абе зимата не почваше ли някъде към 22 декември?
"О, неразумний юроде! Поради что се срамиш да се наречеш болгарин...."
| |
|
Като се изключи гръмката и глупава терминология, 25:27 часа не е лошо време за тоя маршрут.
| |
Тема
|
Re: Нещо весело
[re: Orнeдишaщ]
|
|
Автор | Moмчил (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.11.08 16:27 |
|
Това имах и аз пред вид. Иначе добре са походили, няма спор. Интересно в какъв стил смятат да го правят през зимата, и дали въобще зимата е сезон за такива изпълнения - има условия и условия. Не ми се занимава да проверявам, ама ми се струва, че това е доста по сериозно от етапите на Пиера Мента...
| |
|
Зиме мога да си го представя донякъде само при идеално твърд сняг на билото и с панти на краката. Ама аз не съм пантаджия, та всъщност не мога да си го представя... Във всеки случай, не се виждам (моя милост) да го лапна със снегоходките на раз зимно време.
| |
Тема
|
ТЪЙ!!!
[re: Moмчил]
|
|
Автор | Лeтящ Tpън (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.11.08 17:34 |
|
Пишеха навремето кат прохождах аз из планините!!!
Само липсва посвещението!!! Я на Георги Димитров, Ленин и други другари!!!
| |
|
И да го посветят на някой конгрес на Партията...
| |
|
Бравос за ходенето! Иначе във връзка с гръмките слова, които са употребили, е добре да възстановим старата соц традиция на лъчевите походи от по 500 човека ;-)))
| |
|
25 часа ще си е зор.
Само че не разбирам... абе какво му е северното?
| |
|
Краткия ден и големия студ, а може би защото се тръгва и завършва от север на билото.
Времето, за което са го направили наистина си е много добро, незнам какво би се получило през зимата.
Интересно би било да се пробва, но при яка предварителна подготовка.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|