|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Отново в района на Вихрен или за "Мишките и ХОРАТА
|
|
Автор |
W_sjanka (минаващ) |
Публикувано | 03.08.08 23:32 |
|
Редактирано от W_sjanka на 04.08.08 00:06.
| |
|
След 6:45ч. препратката води към опразнен от текста постинг- може да не го четете там...
В събота бяхме към Тодорка, в неделя по Джамджиевия ръб. Снимките са тук:
В края на албума има няколко снимки на сваления наскоро макет от заслон Кончето. Факта на свалянето не искам да коментирам. Не тук, не и сега. Факта от евентуалните последици и неморалното поведение на "свалячите" обаче- да. Уважавам мнението на всички, които го имат, още повече на тези които си го защитават с действия. Не му е там мястото според тях, проявяват воля, много усилия и го свалят. Но как Андон, Лъчо и сие спят спокойно, след като захвърлиха нещо струващо немалко в храстите зад Бъндерица без да известят поне, за да си го приберем? А как се чувства "господин Защитник на законите и спазването им" като държател на чужда вещ? И то каква? Реликва от Еверест- камък собственост на Аврам Аврамов. Дали тази група не е поне малко гузна за мълчанието си? А Андонови бяха квалификациите към опонентите му, че са "мишки"?!? Дали пък не дължат извинение? И подчертавам - не за свалянето, а за мълчанието си след това?
Дали пък тази същата особа не ми дължи и благодарност, че не му развалих неделната разходка? Но- не става така- тръгнал на планина, пък и с мои приятели- просто го погледах и си хванах пътеката... Стояхме поне минута на разстояние около 5 метра в неделя пред х. Вихрен, не се реши да върне камъка, нито да каже поне думичка...??. Но нямаше какво да критикува, липсваше му и клавиатурата.... Колко жалко е това...
За край ще напомня на групата на четиримата "свалячи" за "Видовия ден". Иначе да са живи и здрави! Пък като решат да развалят отново, нека помислят.
Поздрави на всички останали!Редактирано от W_sjanka на 04.08.08 16:42.
| |
Тема
|
Доколкото си спомням,
[re: W_sjanka]
|
|
Автор | Hиkи (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.08 19:06 |
|
"нещото струващо немалко" беше качено горе тихомълком ( след като идеята не срещна очакваното всеобщо одобрение в този форум ). В този ред на мисли смятам, че няма проблем да бъде свалено също така тихомълком. А фактът, че все още си стои в храстите зад Бъндерица означава, че няма нужда от излишно драматизиране на нещата. Щом никой не го е откраднал досега значи никой не е сметнал, че е особено стойностно. Аз също не бих казал ако го сваля, защото не бих желал да ми се налага пак да го мъкна на гръб надолу от поредния красив планински връх. За съжаление на мен ми липсва подобна жизненост и енергичност, но това не ми пречи да приветствам свалянета на конструкцията.
Що се отнася до развалянето: както беше видно от коментариите преди време, немалко хора смятаха въпросното нещо за боклук.
Следователно от гледна точка на "свалячите" те не са разваляли, а са почиствали. При това са го направили с грижа към природата - не са го засилили в пропастта, а са го мъкнали на гръб чак до Бъндерица.
За камъка не мога да коментирам друго освен да попитам какво прави в "нещото" след като се смята за толкова ценен? Лично за мен това не е никаква реликва. Мъкненето на камъни у дома от разни места, където човек е ходил смятам за голяма глупост. При голяма посещаемост на даден обект това води до разсипване на обекта. Спомням си как като качвахме Митикас преди 6 години един човек от групичката с която бях беше натъпкал раницата с камъни, които да раздава на познати. Ако всеки турист изкачил Митикас постъпва така не знам на какво би заприличало мястото след време. Може би гръцките власти ще трябва да насипват отново камъни там, но не за да увеличат височината на върха, а за да остане нещо. Между другото преди
20-на години бяха почнали да разпръскват вечерно време камъни на Акропола именно с цел да има какво да грабят вечно ненаситните туристи - колекционери на камъни от всяко едно място, което са посетили.
Както и да е: има хора за които подобни камъни са ценност и дори реликви. Но защо тогава ги поставят с лека ръка в подобни обществено достъпни конструкции. Аз ако ценя нещо като реликва ще си го пазя на много сигурно, според моите представи, място.
| |
Тема
|
Re: Доколкото си спомням,
[re: Hиkи]
|
|
Автор |
W_sjanka (минаващ) |
Публикувано | 04.08.08 20:21 |
|
Мога да направя коментар на всяко нещо от постинга ти, но мнението ми ще е спам за клуба. От другомислещите съм по повечето въпроси. Прочети отново написаното. Но нека е ясно- не отварям тема за нови и излишни полемики. А за да се знае истината- такава каквато е. Уважавам и твоята позиция, но имам и своя. Така че, със здраве!
| |
Тема
|
[re: Hиkи]
|
|
Автор |
bst (~!~) |
Публикувано | 04.08.08 21:31 |
|
Към "чистачите":
Я взмете свалете пирамидата от в. Вихрен, дето е натъпкана с камъни, че със сигурност е по грозна от това което вече сте смъкнали.
Между другото, кой оторизира "чистачите" да почистват?
Направо не мога да повярвам, че някой хвърля енергия да РАЗВАЛЯ. Заради такива, планинарската общност няма да я бъде.
| |
Тема
|
Re: Препратката е невалидна....
|
|
Автор | winman (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.08 22:47 |
|
Прочетох целия пост. Има доста питанки в целия случай. Малко прилича на шикалкавене и донаместване. Няма да коментирам това.
За мен въпроса е принципен. Някой е преценил, взел е легално разрешение, положил е труд и е сложил макета. Дори и да не му е мястото там, дори и разрешението да е взето неясно как, всичко е законно.
Тук вече е голямата питанка. Ако този закон е кух и недоносен, то да се борим за отмяната му. Ако е полезен, тогава да го приветстваме.
Всеки закон е рестриктивен. Във всеки случай, обаче, ако искаме да живеем в правова държава, сме длъжни да спазваме законите. Дори и ако не са ни приятни и даже докато се борим за отмяната им. Нещо повече. Трябва да изискваме органите, натоварени със задачата да следят спазването на законите, да си вършат работата. Винаги и по всяко време.
Недопустимо е да одобряваме един закон, ако ни е удобен и да го отхвърляме, ако в един момент се окаже пречка. Още по-недопустимо е да нарушаваме законите с ясното съзнание, че го правим.
Ето това е криво разбрана правова уредба. Ако искаме правова държава, трябва да уважаваме и спазваме законите, независимо дали ни оттърва.
Така че, ако не ни оттърва някой закон, наше право е да се борим за отмяната му. Докато е в сила, обаче, трябва да го спазваме. С много думи се опитах да обясня защо не вземам страна. И поставилите макета, и "чистачите" му са извън моите разбирания за правова държава и правов ред. Докато не осъзнаем тези понятия и не се борим за безпрекословното спазване на Закона от всички, винаги ще има хора, които да поставят макети, пирамиди, колчета и табелки където не им е мястото.
Аз съм за правов ред и законност. Затова не са ми симпатични, нито поставячите, нито свалячите!
| |
Тема
|
[re: bst]
|
|
Автор |
amorpheus (admiral Stukov) |
Публикувано | 04.08.08 23:14 |
|
Приеми го не като разваляне а като прочистване от боклук.
Каква е тая планинарска общност и какво няма да я бъде :)
| |
Тема
|
Re: Препратката е невалидна....
[re: winman]
|
|
Автор | lex:) (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.08 23:30 |
|
Dura Lex Sed Lex са казали римляните.
Самоуправство. Не е това начинът дори действието да е правилно от някаква гледна точка.
| |
Тема
|
Само за мишоците
|
|
Автор | Aндoн (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.08.08 00:33 |
|
Вече май някой почна със закани и заплахи, като чета... Щял да ми разваля деня...
Защо след като много се каниш зад клавиатурата не се представи на х. Вихрен кой си, какъв си и за какво се бориш? Явно ти се криеш зад клавиатурата и наистина извън нея си в сянка, при положение, че ме познаваш и нямаш смелостта да кажеш кой си. За сведение аз теб не те познавам.
Отделно какви са тези щуротии за реликви и Еверест? Кога Аврамов е бил на Еверест, че и камък е взел от там, че нещо това събитие ми се губи в цялата история? Защо не казваш на хората, че за 9 месеца в картата има пуснати 10 камъчета? Защо месец и половина никой не изпищя, че желязото го няма до заслона? Явно на никой не му липсва това желязо, освен на вас, 5-6 човека, "приятели на Планината".
Вече след като знаете къде е железарията можете да си я приберете спокойно, ако още не сте го направили. Никой не ви я иска, нито пък му трябва.
Последната част на щуротията нарочно е на сигурно място, за да не изчезне от х. Бъндерица. Нея ще можете да получите след лична среща с мен и при изпълнението на определени условия. Тогава ще видя колко сте страшни и кого заплашвате зад клавиатурата. Аз не се крия...
Каквото почукахте миналата година, това еи се обади тази.
Следващият път пробвайте пак.
Ники, няма смисъл да се хабиш. Такива хора отдавна се разбра, че от дума не хващат.
| |
Тема
|
[re: bst]
|
|
Автор | Дaни (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.08.08 09:37 |
|
Дали е разваляне или почистване зависи изцяло от гледната точка на извършителя.
Ето един пример в който двамата с един приятел сме развалили нещо според твоите виждания. Според нашите - ние почистихме.
Браво на свалилите тая железария за положените усилия! Определено не и е било мястото там.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|