Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:43 10.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема С "Вертикален свят" до Монбланнови  
АвторTeoдopa (Нерегистриран)
Публикувано15.08.08 19:03

През август школата по алпинизъм "Вертикален свят" организира изкачване до Монблан през Егюи дю Миди - най-атрактивния маршрут до върха. Тук има малко снимки:

http://www.theodora.snimka.bg/album.php?album_id=274158

На връщане се разходихме около ледника Мармолада в Доломитите:

http://www.theodora.snimka.bg/album.php?album_id=274185

Тема Re: С "Вертикален свят" до Монбланнови [re: Teoдopa]  
Автор hri1OO ()
Публикувано15.08.08 20:38

Браво за качването!
Малко инфо може ли за едни познати? Разбрах, че Агента и Милко от Димитровград се срещнали с Колешев и после от sms научих само, че качили Монблан, а не бяха тръгнали за там. Казаха ли дали ще опитат на Гранд Жорас или за другаде са им плановете?

Тема Браво, Браво!нови [re: Teoдopa]  
Автор W_sjanka (минаващ)
Публикувано17.08.08 00:10

Браво за ходенето!Благодаря за споделеното!
Митко отново доказа, че е роден за водач. Е-й не се спира това момче- от групи по 2-ма- 3-ма, през тимбилдингите, та до Монблан.
Поздрави!

Автор _Wild_ (man)
Публикувано17.08.08 21:29

Брей и ние бяхме там миналия август и го качихме през Егюи дьо Миди по маршрута "Three mоunts". Оттам ли сте минали и вие?

Тема Re: С "Вертикален свят" до Монблан [re: Teoдopa]  
Автор мaлъk змeй ()
Публикувано18.08.08 08:19

Ама и вие сте случили на време

Изглежда сте били там малко след мен. И аз го качих по същия маршрут, хубаво беше.
От къде е тази снимка със сераците? Има си тегави места по тресето, някои дори крайно неподходящи за падане, ама това от там ли е?!

Тема Re: С "Вертикален свят" до Монбланнови [re: hri1OO]  
Публикувано19.08.08 14:57

Яяя, то било пълно с българи. Можеше да си врътнем едно чеверме в Шамони ако се бяхме разбрали:)

Агента и неговите колеги пристигнаха точно когато ние заминавахме. Говориха си с Митко, може би той знае плановете им.

Тема Re: сераци и цепкинови [re: мaлъk змeй]  
Публикувано19.08.08 15:14

Снимката със сераците, както и първата снимка от аблума са картички :)
Все се чудех защо хората не снимат тези уникални творения , но ми стана ясно - сутрин на тръгване се минават по тъмно, а на връшане времето е мъгливо. Освен това водачът не беше хепи да спирам за фото точно на снежните мостове. Важното е че ми останаха в главата, щастлива съм че там имам хиляди "снимки"

Тема Re: сераци и цепкинови [re: Teoдopa]  
Автор мaлъk змeй (:)
Публикувано20.08.08 06:39

А, снимат си се, при добро стечение на обстоятелствата. Но на най-гадните места и аз не извадих фотоапарат, просто щеше да си е подигравка. Хората се вързали с въже и се чудят как да минат, а ти вървиш развързана и щракаш.

Миналата година бях там с един приятел, качвахме го по нормалния път и той застана по средата на Колоара на мъртвеца да дебне някой камък в полет- ми не е хепи.... Е, сега, като съм на сигурно място пред монитора, съжалявам малко, че не снимах повече...

Редактирано от мaлъk змeй на 20.08.08 07:10.

Автормaмчeтo (Нерегистриран)
Публикувано26.08.08 11:20

Споделете как е като цена начинанието и примерно хора с опит в планината, но не алпинисти могат ли да се включат (става дума за догодина) и с кой трябва да се свържем.

Тема Re: С "Вертикален свят" до Монбланнови [re: мaмчeтo]  
Автор Slavei ()
Публикувано26.08.08 13:12

Ето инфо:

Само нещо цената не разбрах при колко души е....

Личното ми мнение е че на 5000 метра при хубаво време може да се качи всеки човек който спортува :) А до Монблан си има нормален туристически път. Екипировката и уменията не са нещо повече от това което се използва в България през зимата.
Успех

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.